Avui a Blanes drets dels infants en joc

  • Quim Masferrer col·labora amb Creu Roja Blanes en la Campanya de Joguines que comença amb la IV Nit de Monòlegs.

  • El Teatre de Blanes allotjarà l’espectacle d’humor avui dia 7 a les 9 de la nit. La novetat de la campanya 2018-2019 és la ‘Setmana de la Gran Recollida de Joguines’, del 17 al 22 de desembre.

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Font

ACI CREU ROJA

Nota de Premsa rebuda el dia 4/12/18 a les 10:15 hores


Creu Roja Joventut necessita joguines noves per més de 3.600 infants aquest Nadal

  • La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘Joguina Educativa’ que vol sensibilitzar sobre el valor educatiu, de creixement i de desenvolupament de la infància que tenen les joguines.

  • L’objectiu és aconseguir-ne més de 6.300 fins al 4 de gener per cobrir les necessitats de milers de nens i nenes de les comarques gironines.

  • A la campanya hi participaran més de 100 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut a través de les 15 assemblees locals i comarcals de l’entitat.

Creu Roja Joventut inicia aquesta setmana, sota el lema “Els seus drets en joc”, la 26a Campanya de joguines, amb la previsió de repartir joguines a més de 3.100 infants en situació de vulnerabilitat de les comarques gironines.

L’Entitat fa de nou una crida a la ciutadania perquè doni joguines noves -ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu. L’objectiu és aconseguir-ne més de 6.300 fins al 4 de gener per cobrir les necessitats de milers de nens i nenes de les comarques gironines.

A la campanya hi participaran més de 100 voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut a través de les 15 assemblees locals i comarcals de l’entitat.

La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘Joguina Educativa’ que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l’any. Amb aquesta iniciativa vol sensibilitzar la població sobre el valor educatiu de les joguines i la seva importància com a eina per al creixement dels infants i per al desenvolupament de les seves capacitats i habilitats.

Diferents fórmules de col·laboració

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d’empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d’espais per a la recollida, entre d’altres.

Tota persona interessada a col·laborar amb la campanya de joguines, ho podrà fer apropant les joguines a qualsevol de les assemblees participants, als diferents punts de recollida dels col·laboradors o bé participant en les diverses accions i activitats organitzades. Tots aquests punts i les diverses activitats previstes a les diferents localitats es poden consultar a la web www.lajoguinaeducativa.org. També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través del número de compte:

ES03 2100 0002 5802 0170 8014.


RELACIONAT

Font

SC Ajuntament de Blanes

Nota de premsa rebuda el dia 4/12/2918 a les 10:47 hores

L’arribada del mes de desembre comporta no tan sols anar-se preparant per les grans celebracions de Nadal, també significa ser una mica més solidari i contribuir en les diferents campanyes benèfiques que s’engeguen aquests dies. Una de les més destacades a nivell local és la que des de fa dècades encapçalen els nois i noies de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa, la Campanya de Joguines.

Es vol aconseguir que el màxim nombre possible d’infants gaudeixin de la màgia que envolta aquestes festes. Sumant les tres poblacions, s’hauran d’atendre uns 400 nois i noies de Blanes, Lloret i Tossa, d’entre 3 i els 10 anys. Els seus pares i mares s’han posat en contacte amb els Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes, que traslladen els llistats amb les característiques a Creu Roja.

Col·laboració especial de l’actor Quim Masferrer

Perquè aquest objectiu sigui possible, voluntàries i voluntàries treballen en l’organització de diverses activitats, majoritàriament jornades de recollida, així com esdeveniments molt significatius. Aquest any per fer difusió de la campanya Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa ha comptat amb la col·laboració especial de l’actor Quim Masferrer, que ha gravat un vídeo on anima tothom a participar en la campanya de recollida de joguines, i a qui l’entitat ha agraït especialment aquest gest.

Cal recordar que, des de fa quatre anys, les joguines que es recullen han de ser noves. Es rebutja el material de segona mà perquè s’entén que tampoc no hi ha infants de segona categoria, i així s’especificarà de nou al llarg dels propers dies de la campanya. Dos altres requisits són que les joguines i entreteniments per a infants no poden ser ni sexistes ni bel·licistes.

IV Nit de Monòlegs el 7 de desembre al Teatre de Blanes

De cara a l’actual Campanya de Joguines 2018-2019 la primera activitat extraordinària es farà aquest proper divendres 7 de desembre al Teatre de Blanes, a partir de les 9 de la nit. Serà la IV Nit de Monòlegs, que proposa passar una estona entretinguda i amb bon humor a canvi de lliurar un donatiu que realment té un preu més que popular: 3’5 €/persona.

Per comprar les entrades, la taquilla del Teatre de Blanes s’obrirà a les 6 de la tarda per començar la venda, mentre que l’espectacle està previst que comenci a partir de les 9 de la nit. Comptarà amb les intervencions de diversos convidats: Danilo Facelli i Hugo Martínez, Pau Murner, Mag Demon, Jessica Rojano i Pepi Labrador.

Setmana de la Gran Recollida de Joguines

La principal novetat de la Campanya de Joguines de Creu Roja 2018-2019 és la posada en marxa de la Setmana de la Gran Recollida de Joguines, que es farà durant la tercera setmana de desembre, i especialment del 20 al 22. Aquests tres dies Creu Roja tindrà un estand de recollida a la Plaça Verge Maria, al centre de la vila, i coincidirà també amb la multitudinària Fira de Sant Tomàs del dia 21, quan el nucli històric acull aquest un mercat a l’aire lliure des de fa segles coincidint cada any amb aquesta data.

Durant la Setmana de la Gran Recollida de Joguines Creu Roja també comptarà amb la col·laboració de diversos establiments comercials, així com altres locals. Són els punts de recollida senyalitzats que s’estan acabant d’afegir per contribuir en la campanya, i entre els quals ja s’hi inclou el vestíbul de l’Ajuntament de Blanes, a l’entrada mateix de l’edifici.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *