Augment “significatiu” de banyistes a la CB

Després de l’entrada a l’etapa de represa, però sense aglomeracions

Drets de còpia DIEGO RAMÍREZ

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

20/06/2020

Les bones temperatures i l’entrada a l’etapa de represa ha provocat un augment “significatiu” de banyistes a les platges de la Costa Brava. En el primer cap de setmana d’estiu, les carreteres que donen accés al litoral gironí com la C-66 o la C-35 han vist com el nombre de vehicles s’incrementava considerablement respecte a la setmana passada. I és que l’aixecament de la restricció de mobilitat ha portat a molts ciutadans de segones residències a les platges, però també a aquells que han anat a passar-hi el dia.

Les platges de les comarques de Girona comencen a recuperar el seu aspecte habitual. Ho fan el primer dia d’estiu, aprofitant l’aixecament de les restriccions de mobilitat.

Des de primera hora del matí, el degoteig de persones que han volgut agafar un espai a la sorra de platges com la del Canadell de Calella de Palafrugell o la de la Fosca a Palamós ha estat constant. Banyistes com l’Arnau i la Noèlia, que venen de Granollers i Terrassa. Expliquen que fa anys que van a Calella i de seguida que han pogut, han aprofitat per venir.

A Blanes la platja de Sa Palomera ha estat una de les preferides pels banyistes. La localitat estrenava el servei de vigilància, marcat per l’ús de les mascaretes que han de fer aquests professionals. En total han estat 25 socorristes que s’han afegit als sis informadors equipats amb els EPI necessaris per poder treballar.

L’hostaleria “comença de zero”

Qui espera amb ganes l’arribada de turistes de fora de l’estat és l’hostaleria del litoral gironí. Tot i que l’aspecte de les terrasses era diferent al de fa uns dies, molts restauradors asseguren que comencen des de zero.

“No ho fem per guanyar diners, sinó per donar un servei i com a mínim salvar l’any”, assenyala en Manel Diassaris, propietari d’un bar a la platja de la Fosca de Palamós.

De fet, bona part de bars i restaurants que estan a tocar de la sorra han començat a obrir aquest cap de setmana, ja que entre les restriccions de mobilitat i el mal temps de les darreres setmanes no els sortia a compte.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *