Aturem C32 i la Generalitat es veuran les cares als tribunals

La plataforma presenta recurs contra el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Aturem C32 TSJC

 

NOTA DE PREMSA ATUREM C32.- El tribunal superior de justícia de Catalunya ha rebut la petició de la suspensió cautelar de l’obra de perllongament de la C-32 de Blanes-Lloret-Tossa per part de la Plataforma Aturem la C-32 i 15 entitats. Aquest fet provoca que sigui un jutge de la sala del contenciós administratiu l’encarregat de decidir sobre el projecte que vol destruir els boscos de La Selva Marítima i que va en contra de la voluntat popular expressada en les urnes del passat mes d’abril.

Dels motius que fonamenten la petició de la suspensió cautelar del projecte destaquen:

EL PROJECTE QUE ES VOL EXECUTAR PRESENTA MODIFICACIONS I ALTERACIONS SUBSTANCIALS en relació a anteriors versions del Projecte que van ser sotmeses a Avaluació ambiental estratègica des d’abans de l’any 2000, la vigència del qual es pretén mantenir. Del projecte del 2000 fins al projecte del 2015-16 se n’ha alterat traçat en longitud, amplada i itinerari, s’han tret túnels i afegits falsos túnels, s’han fet canvis en els enllaços a l’A-2, a la C63 Vidreres-Lloret i a la sortida de Fenals i un seguit de modificacions essencials de l’obra avaluada fa més de 15 anys.

EL PROJECTE NO ES POT CONSIDERAR EMPARAT PER CAP DECLARACIÓ D’IMPACTE AMBIENTAL VÀLIDA. Des de l’únic Estudi d’Impacte Ambiental fet i aprovat l’any 2000, fa 16 anys, fins l’actualitat s’han succeït diferents pròrrogues de la Declaració d’Impacte Ambiental sempre amb l’objectiu de salvar-ne una caducitat flagrant quan l’any 2008 el propi Departament de Territori i Sostenibilitat reclama un nou estudi perquè el projecte no ha iniciat la seva execució en el termini legal de 5 anys posteriors a la seva aprovació.

EN CAS QUE DE NO SUSPENDRE L’INICI DE LES OBRES, això suposa greus perjudicis de difícil o impossible reparació per l’interès públic, i en aquest cas concret pel medi natural afectat per l’obra.

Les entitats que presenten el recurs són: Associació Ciutadana SOS LLORET; Entitat Associació AMICS de TOSSA; Federació ECOLOGISTES DE CATALUNYA (EdC); Associació SALVEM PINYA DE ROSA; entitat SAGULLA EDUCACIÓ MEDIAMBIENTAL; Associació Coordinadora PRESERVEM EL MARESME; Associació de NATURALISTES DE GIRONA; -Institució Altempordanesa per a La defensa i l’Estudi de la Natura (IAEDEN) Associació ASTRUMLLORET, Amants de l’Astronomia; -Associació de VEÏNS BANYERES-SOLIMAR-NOU PREMIÀ; INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS (ICV); CANDIDATURA D’UNITAT POPULAR (CUP); ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA (EuiA); JOVES D’ESQUERRA VERDA (JEV) i FORTACO S.A-Hotel Acapulco.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *