Als pitufos de Blanes se’ls gira feina

DARRERA HORA:

Quatre discoteques de Blanes i la FECASARM seran acusació popular en els vehicles cremats a Blanes.

  • L’entitat es queixa que el decret de tancament dels locals d’oci nocturn “ha incrementat els problemes” d’ordre públic.

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 04/06/2019

La FECASARM i l’empresa Blankemar Music SL -que gestiona les discoteques Arena, Sala Vega, Essencia i Sant Jordi- es personaran com a acusació popular en el cas de la crema d’una motocicleta i dos cotxes a Blanes (Selva).

L’advocat i secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha assegurat que demanaran “la pena més alta prevista al Codi Penal” per l’autor dels fets.

D’altra banda, el president de l’associació d’empresaris d’oci nocturn ha recordat que a l’hora que es van cremar els vehicles el quatre locals als quals representa ja estaven tancades. Per això Boadas creu que els decrets d’alcaldia per reduir el tancament de les discoteques ha estat “contraproduent”, ja que “ha incrementat els problemes” d’ordre públic.

De fet, Joaquim Boadas ha acusat a l’alcalde en funcions de Blanes, Mario Ros, de “desconèixer totalment el sector de l’oci nocturn”.

En un comunicat enviat als mitjans, la FECASARM també afirma que l’alcalde ha aprovat el decret “mogut per l’odi que té cap als empresaris”.

Joaquim Boadas ha demanat a Ros que “s’avingui a parlar” amb el sector i paralitzi el decret que restringiria encara més l’horari de tancament dels locals situats en un perímetre determinat batejat com la zona d’oci nocturn.

Aquest perímetre es situa al barri dels Pins i agrupa unes vuit discoteques.

L’advocat ha recordat que el Departament d’Interior va concedir el 2011 una ampliació de l’horari de llicència “després dels disturbis que hi va haver a Lloret de Mar” (Selva).

Joaquim Boadas ha explicat que allargant l’hora de tancament s’aconsegueix que “la gent no es quedi al carrer” i surti de les discoteques “de manera esglaonada”.

Per això, amb el nou decret d’alcaldia, Boadas ha acusat a Ros de fer “una mesura de cara a la galeria i ha fracassat”.

Ara, demana que “reconegui el seu error” i negociï amb els empresaris una nova solució per reduir els aldarulls al carrer que “passa per incrementar els efectius policials al carrer, tractar el tema de la seguretat privada i impulsar campanyes de prevenció i conscienciació”.


La Policia Local de Blanes investiga els actes vandàlics de la matinada del diumenge.

Finalitza el període d’al·legacions del decret de tancament dels locals d’oci nocturn.

Drets de còpia AJUNTAMENT DE BLANES

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 03.06.2019

La Policia Local de Blanes (Selva) està investigant els dos cotxes i la motocicleta cremada i diversos danys en setze vehicles a la zona d’oci nocturn del barri dels Pins i la Plantera la matinada d’aquest diumenge. Els agents apunten que es tractaria de veïns del municipi i algun d’ells viu en una segona residència.

En paral·lel, aquest cap de setmana s’ha tancat el període d’al·legacions al decret de tancament dels locals d’oci nocturn, que avança dues hores el límit permès per tenir obert durant els mesos d’hivern. Quatre dels vuit locals han presentat arguments en contra de la restricció. Ara el govern municipal estudiarà si els accepta o no.

La matinada d’aquest diumenge el municipi de Blanes (Selva) ha estat l’escenari de dos actes vandàlics.

D’una banda, han cremat una motocicleta que ha acabat calcinant dos cotxes més al carrer Astúries, entre el barri dels Pins i la Plantera.

Per altra banda, fins a setze vehicles estacionats a l’avinguda de Vila de Madrid han patit danys com ara retrovisors trencats.

La Policia Local de Blanes ha avançat que ja està investigant els fets.Segons han informat els agents, es tractaria de dos fets aïllats i creuen haver identificat els autors dels fets. La Policia Local ha detallat que es tractaria de veïns de Blanes i alguns d’ells tindrien una segona residència al municipi. De tota manera, quan hagin tancat totes les investigacions entregaran les diligències al Jutjat d’Instrucció de Blanes. Mentrestant, ja han atès bona part de les denúncies dels propietaris dels vehicles afectats en els dos incidents.

Finalitza el termini d’al·legacions pel tancament de les discoteques

Aquest cap de setmana també ha acabat el període per presentar al·legacions al decret del tancament de locals d’oci nocturn al barri dels Pins.

Es tracta d’un decret que avançaria dues hores el tancament de les discoteques alguns dies durant nou mesos.

Quatre de les vuit discoteques que hi ha han presentat al·legacions. Els quatre negocis ho han fet de la mà del mateix advocat, que representa una única empresa que gestiona els quatre establiments.

Ara, els tècnics municipals hauran d’estudiar si les propostes dels quatre locals que han presentat al·legacions són factibles o no i decidir si les accepten. Posteriorment, l’Ajuntament de Blanes ja podrà aplicar el decret de tancament a tota la zona d’oci nocturn.

Aquesta normativa estableix que durant l’any, l’hora de tancament dels locals serà a les tres de la matinada els dies d’entre setmana i a les quatre la nit dels divendres, dissabtes i vigílies de festiu. Per contra, els mesos d’estiu podran fer-ho tres quarts d’hora més tard que durant l’hivern.

Aquest decret global arriba després de detectar que es derivaven els clients entre discoteques. Si bé a l’octubre es va avançar l’horari de tancament de la discoteca Arena per evitar aldarulls, la policia va veure que molts dels clients anaven a la Sala Vega. Fins llavors, aquest local només obria els mesos d’estiu però com que era del mateix propietari, va optar per obrir durant l’hivern i així donar continuïtat a tots els assistents de la discoteca Arena.

Davant d’això, l’Ajuntament va emetre un nou decret que obligava al tancament d’aquest local. Tot i així, aquesta empresa derivava els clients a una tercera discoteca que també gestionava. Per aquest motiu, el govern local va optar per fer una normativa genèrica traçant tota una zona d’oci nocturn.


OPINIÓ DdB:

L’Ajuntament justifica l’escurçament de l’horari de tacament de les disco en l’informe de la PL que constatava menys conflictivitat en el periode anterior que també va estar escurçat l’horari. Pot ser, o pot ser simple casualitat. Però la lògica ens diu que si tanques a les 4 i el primer tren surt a les 6, tens a tota la trepa vagant pels Pins i la Plantera desvagats i sense res (bo) a fer. Sense que pugui saber les raons últimes de l’Alcalde, semblaria que el que es pretendria és reduir els horaris perquè aquest jovent que ve del cinturó de barna, vagin a altres poblacions on l’horari és més extens. Si s’aconsegueix reduir el flux, molt bé. Però sincerament no crec que fora el cas. La solució que veig, és intentar el tancament judicial dels locals, i paral·lelament una actuació urbanística que estableixi la zona d’oci de la vila convenientment aïllada del veïnatge. Enfin Serafín…


ALTRES

La Policia Local de Blanes, sobre la pista dels autors dels actes vandàlics de la matinada de diumenge. 

Paral·lelament, s’ha tancat el període d’al·legacions contra el decret de nova reducció horària que abastarà tota la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins, havent-ne presentat 4 dels 8 locals afectats. 

Font AJUNTAMENT DE BLANES

Nota de premsa rebuda el 03/06/2019

Blanes, 03 juny 2019.- Des del minut zero, la Policia Local de Blanes ha estat investigant els actes vandàlics que van tenir lloc la matinada d’aquest passat diumenge a la Zona d’Oci Nocturn, amb afectacions que es van produir a cavall entre els barris d’Els Pins i La Plantera. De fet, les primeres intervencions les va dur a terme el cos de seguretat local, que ja va iniciar sobre el terreny les corresponents perquisicions ahir mateix.

Per un costat, van resultar cremats tres vehicles –una motocicleta i dos turismes- al Carrer Astúries, i per l’altre es van registrar diversos danys menors en 16 vehicles estacionats a l’Avinguda Vila de Madrid. Majoritàriament els desperfectes van ser retrovisors trencats i danys en els eixuga-parabrises. La Policia Local està sobre la pista dels presumptes autors d’uns i altres fets, ja que es tracta de dos fets aïllats, que no tenen connexió entre ells.

L’incendi es va iniciar a resultes que un autor o autors van calar foc a una motocicleta que estava estacionada al carrer, molt a prop dels dos turismes que van acabar afectats per les flames. En l’extinció van participar dues patrulles de la Policia Local de Blanes i dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van delimitar els vehicles amb cinta per major seguretat.

Sobre la pista dels presumptes autors dels dos fets

Des de la Policia Local de Blanes s’ha informat que les investigacions van per molt bon camí, les diligències de les quals es posaran a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció en funcions de Guàrdia de Blanes. Tant pel que fa als vehicles incendiats com pels desperfectes en els vehicles, des d’aquest passat diumenge i durant aquest dilluns, el cos de seguretat local està atenent les corresponents denúncies per part dels propietaris.

Majoritàriament són ciutadans de Blanes, tot i que també n’hi ha que pertanyen a veïns que tenen aquí una segona residència. Fonts de la Policia Local també han apuntat que, en comparació amb altres caps de setmana en què el volum d’intervencions –tant d’aquest cos com dels Mossos d’Esquadra- havia estat més elevat, en canvi aquesta darrera matinada de diumenge havia estat molt tranquil·la, fins que es van apercebre tant de l’incendi com dels danys en els vehicles.

Al·legacions presentades contra el Decret de Tancament de tota la zona

Paral·lelament a què s’han produït aquests fets, el passat cap de setmana es va tancar el període d’al·legacions en relació a la nova proposta de decret emès per l’Ajuntament de Blanes que afecta la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins. Fa tres setmanes es va fer arribar als responsables de les discoteques, sales de ball i sales de festes un decret de reducció horària de tancament. Afecta els locals delimitats pels carrers Astúries, Lluís Companys, Passeig de S’Abanell, Enric Morera, Cristòfol Colom i Formentera, i per tant inclou almenys vuit locals que reuneixen aquestes característiques.

Dels vuit locals, només quatre han presentat al·legacions a través d’un advocat que representa una única empresa que gestiona els establiments. Es tracta de les discoteques Arena, Sala Vega, Sant Jordi i Essència, que són de l’empresa Blankemar Music. Es dóna la circumstància que el lletrat és també president de FECASARM, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals.

Ara, després que s’han presentat aquestes al·legacions, correspon a l’Ajuntament de Blanes resoldre si les accepta o no. Per això, durant aquests propers dies, després que ja s’ha tancat el termini, els tècnics especialitzats del consistori hauran d’estudiar si procedeix o no acceptar-les, o bé si es rebutgen i es passa a la darrera fase, que seria la d’aplicar el decret a tota la Zona d’Oci Nocturn sense excepcions.

Característiques de la nova proposta de decret de tancament

Si finalment prospera aquest tercer decret de tancament, aquest dictamina una reducció d’horari de tancament de dues hores durant un període de nou mesos, de manera que hauran de finalitzar l’activitat, en funció dels dies, dues hores abans del què és habitual. Hi ha dues tipologies: l’ordinari, en què els dies de cada dia el tancament haurà de ser a les 3 de la matinada, i en canvi a les 4 la matinada dels divendres, dissabtes i vigília de festius.

Per la seva banda, en períodes de vacances i determinats festius, l’horari de tancament genèric serà a ¾ de 4 de la matinada, mentre que les matinades de divendres, dissabtes i vigílies de festius serà a ¾ de 5 de la matinada. Durant els darrers mesos, l’Ajuntament de Blanes ja havia emès sengles decrets de tancament horari a la Discoteca Arena i a la Sala Vega.

El passat 1 d’octubre es va fer un decret de tancament que afectava la Discoteca Arena, i el 26 de novembre l’Ajuntament va haver d’emetre’n un altre per la Discoteca Sala Vega. Els efectius policials havien pogut comprovar com Sala Vega, que habitualment no funciona durant l’hivern, es posava en marxa poc abans que finalitzés l’horari de tancament de la Discoteca Arena.

D’aquesta manera, com que els dos locals estan en mans d’una mateixa empresa, feien un traspàs de clients que com a conseqüència, donava continuïtat a la problemàtica que es volia evitar. Al fer-se el segon decret de tancament horari, els efectius policials van poder comprovar que el traspàs continuava amb d’altres locals, però especialment cap a la Discoteca Essència. Per aquest motiu, des del consistori es va considerar que calia un decret que afectés tota la zona.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *