Allargar la fira només per la puta pela

COMUNICAT CUP BLANES

“Consultats per l’alcalde de #Blanes els grups municipals excepte la CUP estaven d’acord en allargar els dies de fira. Vam manifestar que si la proposta tirava endavant, tot i no compartir-la, caldria cercar un retorn pel nens i nenes del poble”.

Imatge BRP


Opinió DdB: Sense ser-hi, tots podem comprendre com han anat les negociacions: Els firaires veuen l’afluència de públic, els funcionaris la recaptació extra…

Les persones hauríem de veure el somriure dels infants.

La Festa Major de Blanes cau al bell pic de la temporada turística, i l’any vinent també es donaran les condicions objectives per allargar la fira. Tenim 365 dies per cercar un petit retorn pels més menuts. No ha de ser difícil (Encara que ja sabem que la gent que manega l’Ajuntament NO FARAN RES DE RES, repetiran “Dia del Nen” i es quedaran tan panxos)


REFOSA D’INFORMACIÓ

“El passat divendres l’alcalde de Blanes va consultar a tots els grups municipals sobre la proposta del gremi de firaires d’allargar la fira uns dies més del previst. La CUP vam comunicar que no erem partidaris d’allargar encara més una ocupació de la via pública, que ja de per sí, és molt llarga. Donat que tots els grups municipals excepte la CUP estaven d’acord en allargar els dies de fira vam manifestar que si la proposta tirava endavant, tot i no compartir-la, caldria cercar necessàriament un retorn pel poble de Blanes, més enllà de cobrar la taxa d’ocupació de via pública. Per aixó vam demanar a l’alcalde que, en aquest cas, es cerqués una fórmula per tal que els nens i nenes de Blanes poguèssin gaudir-ne, ja que moltes famílies no s’ho poden permetre”. (CUP BLANES – 30.07.2018 – 21:05)


INFORMACIÓ DE CONTRAST

(SERVEI DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BLANES)

  • La Fira d’Atraccions de Blanes allargarà la seva estada fins el 5 d’agost per compensar els dies de pluja.
  • Tots els grups polítics municipals han recolzat unànimement la petició del Gremi de Firaires que, a banda de pagar per l’estada, farà un “Dia del Nen” el dijous 2 d’agost, amb els tiquets al 50%.

Blanes, 30 juliol 2018.- Blanes es pot dir que viurà dies afegits de la Festa Major de Santa Anna a través de la Fira d’Atraccions, que allargarà la seva estada al Passeig de Mar, set dies més del què estava previst inicialment. En un principi, les parades tenien autorització fins aquest passat diumenge dia 29. Ara, després que s’ha acceptat la petició del Gremi de Firaires a l’Ajuntament, s’estarà al Passeig de Mar fins el proper diumenge 5 d’agost.

El Gremi de Firaires va demanar perllongar la seva presència al Passeig de Mar en base als mals resultats econòmics que van tenir el primer cap de setmana de la Festa Major -els dies 21 i 22 de juliol-, a causa de la pluja. Al rebre aquesta petició, l’alcalde de Blanes, Mario Ros, va fer una consulta personal amb els portaveus de cadascun dels grups polítics municipals que, de manera unànime, van recolzar la proposta.

Una de les qüestions que han valorat tant l’alcalde com els grups municipals ha estat la bona predisposició que va tenir el Gremi de Firaires per col·laborar en l’organització de la Festa Major i del 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Inicialment el festival pirotècnic s’havia de desenvolupar del 23 al 27 de juliol, de dilluns a divendres. Al no coincidir cap nit en dissabte –el dia en què se solen fer els millors resultats econòmics perquè hi ha la major afluència de públic- el Gremi d’Hostaleria va demanar poder reunir-se amb l’Ajuntament per demanar aquest extrem.

Posteriorment, l’alcalde va trobar-se amb els representants del Gremi de Firaires, acordant-se que a més a més d’ingressar l’import en concepte d’ocupació de la via pública amb parades fe Fira pel període inicialment sol·licitat, col·laborarien en la realització d’un altre dia de focs. Ara bé, al donar-se la circumstància que precisament aquell cap de setmana el temps no va acompanyar -fent minvar la presència de públic-, s’ha volgut considerar la petició dels firaires.

Dijous 2 d’agost es farà una nova edició del “Dia del Nen” al 50%

L’Ajuntament de Blanes ha accedit a què el Gremi de Firaires allargui la seva estada posant també una condició afegida. Es tracta que celebrin una altra jornada del “Dia del Nen”, és a dir: un dia en què els infants paguen el 50% del preu habitual del què costa pujar a les atraccions, excepte a les anomenades ‘casetes’.

Durant les darreres setmanes ja es va celebrar un primer “Dia del Nen”, el 19 de juliol, i ara n’hi haurà un altre: el proper dijous 2 d’agost. A banda d’això, el Gremi de Firaires ingressarà a l’Ajuntament de Blanes l’import dels dies que allargaran la seva estada. És a dir: en aplicació del què estableixen les Ordenances Fiscals vigents, pagaran la corresponent quantitat econòmica segons el nombre d’atraccions i parades que hi hagi.

Val a dir que el passat divendres algunes de les atraccions que hi havia muntades ja van marxar cap a d’altres poblacions on hi ha Festa Major, com ara el popular ‘Tren de la Bruixa’. D’altra banda, avui dilluns ho han fet d’altres parades, entre elles s’hi compta el popular ‘Mesón Pepín’, l’únic lloc de restauració que des de fa anys s’instal·la a la fira del Passeig de Mar.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *