Alcohol, drogues i armes a l’Operatiu Via

Policia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra aixequen 45 actes en un ‘Operatiu Via’ per controlar l’oci nocturn.

Els cossos policials van actuar conjuntament la nit del dissabte a l’Estació de Tren per vigilar la introducció de substàncies estupefaents, armes prohibides i/o consum d’alcohol.

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Text AJUNTAMENT

Data 16/09/2019

Una de les mesures acordades en la reunió de seguretat extraordinària celebrada fa 10 dies, encapçalada per l’alcalde de Blanes i el director dels Serveis Territorials d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, va ser realitzar nous ‘Operatius Via’. Són dispositius nocturns en què treballen conjuntament efectius de la Policia Local de Blanes i els Mossos d’Esquadra a l’Estació de Tren del municipi, i el seu objectiu és actuar des de l’àmbit policial per contribuir a solucionar la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins.

La concreció d’aquesta acció es va fer la setmana passada en la Mesa Operativa, on participen els comandaments dels dos cossos de seguretat, acordant-se que s’efectuaria aquest passat cap de setmana. L’objectiu és controlar a l’Estació de Tren les persones que arriben a Blanes per anar a la zona lúdica del municipi i vigilar la introducció de substàncies estupefaents, armes prohibides i/o consum d’alcohol a la via pública.

Policia Local i Mossos d’Esquadra aixequen 45 actes a l’Operatiu Via

Al llarg de les més de tres hores en què va estar actiu l’’Operatiu Via’ a l’Estació de Tren de Blanes els agents van aixecar un total de 45 actes. D’aquest total, la Policia Local de Blanes en va fer 28 per incompliments de la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, per consum d’alcohol a la via pública. Al llarg de les més de tres hores en què va estar actiu l’’Operatiu Via’ a l’Estació de Tren de Blanes els agents van aixecar un total de 45 actes. D’aquest total, la Policia Local de Blanes en va fer 28 per incompliments de la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, per consum d’alcohol a la via pública. En aquest darrer sentit, els agents van decomissar begudes alcohòliques.

Per la seva banda, del total de les 45 actes, els Mossos d’Esquadra van realitzar-ne 17, de les quals 15 eren per tinença de substàncies estupefaents, i 2 per portar armes prohibides. L’’Operatiu Via’ es iniciar pels volts de les 10 de la nit i es va allargar fins quarts de 2 de la matinada, comptant amb el recolzament dels guàrdies de seguretat de la companyia ferroviària.

Continua la feina per solucionar la problemàtica de la Zona d’Oci Nocturn

Posteriorment, els efectius de la Policia Local de Blanes van continuar patrullant al llarg de la matinada al voltant de la Zona d’Oci Nocturn d’Els Pins, aixecant-se 8 altres actes, novament per incompliments de la Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana. En aquest cas, a banda de consum d’alcohol a la via pública, també se’n van comptar per sorolls i/o altres tipus de comportaments.

Respecte la Zona d’Oci Nocturn val a dir que aquests darrers dies l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha mantingut diverses reunions amb representants de locals de la zona lúdica, així com de les associacions de veïns d’Els Pins i La Plantera, i de la Plataforma ‘Per Uns Barris més Segurs’. L’objectiu d’aquestes trobades ha estat continuar treballant per a la resolució de la problemàtica, consensuant unes mesures que properament s’espera tenir recollides negre sobre blanc.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *