Alcaldia sense tripijocs guanya Blanes

Àngel Canosa (ERC) és investit alcalde de Blanes després que el pacte de Comuns i PSC no obtingués majoria absoluta

El republicà ha avançat que dilluns iniciarà una ronda de contactes per fer “un govern fort”

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES


Opinió de DdB: Des del primer minut de les negociacions per l’alcaldia el PSC gallejava de tenir un onzè vot assegurat secret (Però si BLANES EN COMÚ-PODEM són tot EUiA i uns quants despistats era obvi que no l’acceptarien de JUNTS PER BLANES -La derecha demoníaca- sinó de C’s que, com Groucho Marx, si no ens agraden els seus principis en té uns altres).
Estava clar que fotrien un Colau a Blanes
Coneixem que la cosa es comença a torçar, a la recta final, quan Jordi Urgell informa que no disposen del suposat vot 11 (Ara sabem que l’acord no va quallar perquè C’s es volia pujar a la parra)
Hi ha més dies que llonganisses, i tot i que els catalanistes al PSC i Comuns són residuals, i els espanyols a Blanes són majoria, no sembla bona cosa que hagis d’agrair l’alcaldia a C’s si aquest vol anar de chulopiscinas
Que PSC i BLANES EN COMÚ-PODEM no hagin anat a saco Paco, empassant acríticament els gripaus que calgués, és bo per a la futura governabilitat de Blanes sense cap mena de dubte


Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 15.06.2019

Àngel Canosa (ERC) ha aconseguit l’alcaldia de Blanes (Selva) després que la candidatura de Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem) no hagi aconseguit la majoria absoluta.

El fet de ser la llista més votada, ha permès que els cinc vots pel republicà s’imposessin als deu que tenia Urgell (cinc de Blanes en Comú i cinc més del PSC).

De fet, els comuns tenien un pacte de govern amb el PSC per partir-se l’alcaldia però, els faltava un sol vot per arribar a la majoria absoluta que no han aconseguit.

Després que Canosa agafés la vara d’alcalde, ha anunciat que dilluns iniciarà una nova ronda de contactes amb tots els grups amb l’objectiu de constituir “un govern fort” al municipi.

El ple de constitució del nou Ajuntament de Blanes s’ha fet aquest dissabte al teatre del municipi.

REFOSA D’INFORMACIÓ

ERC ha aconseguit l’alcaldia de Blanes (Selva) per primera vegada a la història democràtica.

Però no ha estat fins l’hora del recompte que els republicans han tingut clar que el seu candidat, Àngel Canosa, es convertiria en el batlle.

De fet, Canosa tan sols ha aconseguit els cinc vots del seu equip, i ha quedat per darrera dels deu de Jordi Urgell, de Blanes en Comú Podem.

De tota manera, com que aquest no ha arribat a la majori absoluta (fixada en onze regidors), l’alcaldia ha passat a mans de la llista més votada a les eleccions, és a dir ERC.El motiu és que el pacte de govern entre el PSC i Blanes en Comú Podem (BCP) -que són la segona i tercera força a l’Ajuntament, respectivament- no ha aconseguit el vot que necessitava per arribar a la majoria.

El portaveu del PSC, Mario Ros, ha explicat que han estat treballant “fins l’últim moment” aconseguir-lo a partir de negociacions amb Junts per Blanes (JxB) i Ciutadans.

Ros ha detallat que “al principi Cs va dir que sí” però després va posar “línies vermelles” a l’acord i va proposar un “canvi de cromos”. La formació taronja hauria supeditat el suport al pacte a Blanes a canvi de suports del PSC en altres municipis. Per aquest motiu, al final Cs ha optat per votar al seu propi candidat, obtenint només tres vots, i JxB ha fet el mateix amb la seva cap de llista.

D’aquesta manera, s’enterrava el pacte de govern entre PSC i BCP, tot i que les dues forces han remarcat que el seu projecte inicial era fer “un govern de quinze”, sumant els cinc regidors d’ERC, els cinc del PSC i els cinc dels comuns.

Per la seva banda, durant la intervenció del portaveu de Blanes en Comú, Jordi Urgell, ha lamentat que aquest acord amb els socialistes hagi desbocat en un conjunt d’insults cap a ell a les xarxes socials durant els últims dies. Urgell ha defensat que sempre ha estat “transparent” amb els dos partits a l’hora de negociar.

Tot i així, el comú ha anunciat que tindrà la “mà estesa” al nou govern republicà.

El nou alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha recollit el guant d’Urgell i ha anunciat que a partir del dilluns començarà una ronda de contactes amb totes les formacions per crear un “govern fort” més enllà dels cinc regidors d’Esquerra.

A més, el nou alcalde ha anunciat que vol “representar a tothom” i “remar junts” (en referència als vint-i-un electes) per “tornar a ser un referent a Catalunya”.

En aquest sentit, Canosa ha assegurat que els anteriors governs han “deixat adormir” el municipi i per això ara cal treballar en diferents àmbits.

Jurament

Sense referències a la república catalana

Canosa ha jurat el càrrec de regidor i alcalde prometent “lleialtat al rei i respectant la Constitució”, sense utilitzar la fórmula que el partit havia passat a la resta de regidors per fer referència a la república catalana.

La resta d’edils d’Esquerra si que han utilitzat la fórmula que havia donat el partit i han anunciat que segueixen compromesos “amb la construcció de la república” i que continuaran treballant “per una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”.

En aquesta línia, els regidors de Junts per Blanes també han utilitzat aquest afegitó.

A més, la formació liderada per Mia Ametller també ha iniciat dient que juraven la lleialtat al rei i a la constitució espanyola “en contra de la meva voluntat, però per imperatiu legal”.


ALTRES FONTS

Àngel Canosa, cap de llista d’ERC, proclamat nou alcalde de Blanes pel mandat 2019-2023

Durant les darreres hores la possibilitat que el candidat de la llista més votada a les eleccions del 26-M assolís l’alcaldia havia quedat en suspens, per l’anunciat pacte entre el PSC i BECP

Font AJUNTAMENT BLANES
Nota de premsa rebuda el 15/06/2019

Avui al migdia ha estat proclamat alcalde de Blanes Àngel Canosa, cap de llista d’Esquerra Republicana de Catalunya, pel nou mandat 2019-2023. Ho ha estat amb el recolzament dels cinc representants d’aquest grup polític, ja que al ser la llista més votada no necessitava de cap altre suport.

Àngel Canosa ha assolit l’alcaldia del municipi es podria dir gairebé per sorpresa, ja que dijous al vespre es va anunciar un pacte entre el PSC i Blanes En Comú Podem que repartia l’alcaldia entre els dos respectius caps de llista: Jordi Urgell (BECP) ho havia de ser els dos primers anys i Mario Ros (PSC), fins avui alcalde de Blanes, els dos següents.

Des que es va començar a parlar d’aquest pacte, s’havia dit que seria Ciutadans qui facilitaria el relleu a l’alcaldia de Blanes entre PSC i BECP. Els dos partits sumen 10 vots, i en necessitaven un 11è per assolir la majoria absoluta. Ara bé, la confirmació d’aquest suport extern que havia de donar C’s finalment no ha arribat a fer-se realitat.

En el seu discurs inicial, Àngel Canosa s’ha mostrat lògicament satisfet per haver assolit l’alcaldia, fent al·lusió a la incertesa que s’havia mantingut pràcticament fins que pujava les escales al Teatre.

El nou alcalde de Blanes, ha explicat que “Avui comença una nova etapa”, que afrontarà amb l’esperit de superació i perseveració que sempre ha menat el seu camí, i ha finalitzat el seu discurs remarcant que “Em poso a disposició de tots els blanencs”.

Votacions i parlaments

Respecte el moment de la votació per triar nou alcalde Jordi Urgell (Blanes En Comú Podem) ha obtingut 10 vots (del seu grup i del PSC); Mia Ametller els tres vots del Junts per Blanes; i Ciutadans els tres vots dels sengles representants.

Poc després de proclamar-se el nou alcalde ha arribat el torn de parlaments. Sergio Atalaya, de Ciutadans, ha declinat fer-ne cap, per tant els ha encetat Mia Ametller (JxB), Jordi Urgell (BECP) i Mario Ros (PSC).

Jordi Urgell ha mostrat el seu enuig pels insults cap a ell i la seva família que ha rebut a través de les xarxes socials durant aquests darrers dies pel pacte que es volia dur a terme, i per últim ha remarcat que des del seu grup estenen la mà cap al nou alcalde.

Per la seva banda, Mario Ros (PSC) ha explicat tot el procés de negociació que ha precedit la jornada d’avui dissabte, així com que C’s primer s’havia mostrat disposat a donar recolzament, però després s’havien tirat en rere al·ludint a situacions extra-municipals.

Per últim, Mia Ametller (JxB) ha expressat el seu desig que ara comenci una nova etapa i que els grups municipals uneixin esforços per treballar plegats.

Ple de Constitució

Del nou Ajuntament presidit per l’emoció

Durant els darrers dies, les notícies publicades en premsa i els comentaris reflectits a les xarxes socials han fet bullir l’olla de tal manera que gairebé a cada hora que passava les sensacions respecte quin seria el futur equip de govern variaven d’un extrem a l’altre.

La incertesa va ser especialment intensa ahir divendres, a 24 hores perquè tingués lloc el ple d’investidura.

Justament per aquest motiu, avui dissabte el Teatre de Blanes estava ple de gom a gom, amb les emocions del públic que omplia les butaques a flor de pell.

La constitució del nou Ajuntament de Blanes, que ha inclòs la investidura del nou alcalde, s’ha fet en el decurs d’un ple extraordinari celebrat a les dotze del migdia al Teatre de Blanes. Ha estat la quarta vegada en què la sessió plenària s’ha allotjat en aquest recinte, amb un pati de butaques que s’ha quedat petit per enquibir la gran quantitat de persones que s’hi ha aplegat per seguir-ho en viu i en directe.

També ho han pogut seguir en streaming tothom qui s’ha connectat a televisioblanes a través de l’enllaç https://youtu.be/qC4UpACiWzc on ha quedat allotjat l’enregistrament íntegre d’aquest acte històric.

D’ençà de fa tres setmanes, quan es van conèixer els resultats de les eleccions municipals, les travesses al voltant de qui seria proclamat avui nou alcalde de Blanes han afegit emoció al ple municipal d’avui dissabte.

Un nou arc plenari municipal

Amb cinc forces polítiques

L’elecció del nou alcalde ha culminat un Ple de Constitució que primer han encapçalat els membres de l’anomenada Mesa d’Edat, és a dir, la regidora més veterana i l’edil més jove. Per segona vegada consecutiva –ja ho va fer en l’anterior mandat del 2015-2019-, Marian Anguita (BECP) ha presidit la Mesa d’Edat, acompanyada per Carles Garzón (ERC).

Després que els 21 regidors i regidores han jurat o promès el seu càrrec, s’ha escollit el batlle mitjançant paperetes.

Finalment, un cop ha estat proclamat el nou alcalde, i aquest ha promès el seu càrrec, s’ha donat un primer torn de paraules als portaveus dels cinc grups amb representació municipal.

El darrer punt del ple ha estat el lliurament que ha fet l’alcalde de les insígnies amb l’escut de l’Ajuntament de Blanes als 12 nous regidors i regidores que encara no el tenien. La composició del nou Ajuntament de Blanes, amb els 21 membres que la representen són :

1. Àngel Canosa Fernández (ERC) (alcalde)
2. Olga López Colomer (ERC)
3. Albert Sanz González (ERC)
4. Marina Vall-Llosada García (ERC)
5. Carles Garzón de la Granja (ERC)
6. Mario Ros Vidal (PSC)
7. Pepa Celaya Armisen (PSC)
8. Eva Enríquez Hernández (PSC)
9. Laia Gelabert Heijo (PSC)
10. Quim Romero Matas (PSC)
11. Jordi Urgell Martínez (BECP) (alcalde)
12. Rosa Ma Aladern Gusi (BECP)
13. Marian Anguita Ferrer (BECP)
14. Pere Lopera Romero (BECP)
15. Micky López Corregidor (BECP)
16. Mia Ametller Salvador (JxB)
17. Joel Comas Basté (JxB)
18. Mònica Rabassa Vázquez (JxB)
19. Sergio Atalaya Martín (C’s)
20. Cristian Ortiz Paredes (C’s)
21. José Morcillo Hernández (C’s)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *