Albiol a Blanes cara al sol… d’or

  • Albiol respon a Iceta i nega que es pugui condicionar el judici de l’1-O amb pressions polítiques o socials.

  • El líder del PPC insta Torra a “rebaixar el clima de tensió” i actuar amb “responsabilitat”.

Imatge FOTOMUNTATGE DdB


Font

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES

Contingut informatiu rebut el dia 01.09.2018 a les 13:49 hores


El president del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dissabte que la justícia no es deixa condicionar per les pressions polítiques o socials i que els magistrats prenen les decisions que “més convenen” per respectar l’estat de dret.

Albiol ha respost així a les declaracions del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que en una entrevista a l’ACN ha avisat que “un ambient d’hostilitat i ruptura” pot condicionar el judici de l’1-O.

Això sí, el popular ha expressar el seu temor en el fet que el govern espanyol pugui instar la Fiscalia a rebaixar les acusacions dels processats per l’1-O “per intentar agradar” als líders independentistes.


En una trobada a Blanes en què ha denunciat els “insults” que ha patit un restaurador per part del CDR de Blanes per “no permetre’ls que pengessin llaços grocs a la terrassa del local”, Albiol ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, que actuï “amb responsabilitat” i “rebaixi” el clima de tensió.

“Amb l’enfrontament social que sembla que busca no surt beneficiat ningú”, ha criticat.


Albiol ha avisat que intentant buscar la confrontació “no s’aconseguirà res” i ha acusat Torra de ser el “màxim responsable” del clima de crispació d’una part de la població catalana.

“Torra excita els instints més baixos d’una part de la població que està radicalitzada. Com a conseqüència de l’actitud de Torra s’acaben duent a terme actituds que en democràcia no tenen acceptació, com la que va succeir a Blanes”, ha denunciat. “No és només president d’una colla d’esverats. Torra ha d’exercir de president de tots els catalans”, ha conclòs.

Amb tot, el popular ha fet una crida a tots els partits a “rebaixar la tensió” per viure amb “respecte” i “normalitat”.

El PP dona suport a un restaurador “insultat” pel CDR de Blanes

El diputat del PP ha visitat el restaurant Sol d’Or de Blanes per donar suport al responsable de local després que hagi “patit” el que Albiol ha qualificat d’un atac del “totalitarisme” i la “intransigència” d’una part de la població catalana.

Segons ha explicat el propietari, dijous passat el CDR de Blanes va provar de col·locar llaços grocs a la terrassa que el restaurant té habilitada al passeig Cortils i Vieta. El propietari s’hi va negar i, segons ha relatat, diversos clients del local van retirar-ne alguns que el CDR havia col·locat a les proximitats de la terrassa.

Tot plegat va causar que, segons el restaurador, els membres del CDR insultessin l’home i es produís una escena de “tensió”.


ANTECEDENTS

  • Iceta dona suport a Sánchez amb l’avís sobre el 155: “Fora de la llei hi ha desastre”
  • El primer secretari del PSC està convençut que Torra i els independentistes no emprendran un camí “que ja saben com acaba”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha donat suport aquest divendres, en una entrevista a l’ACN, a l’advertiment del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Torra sobre les conseqüències que pot tenir tornar a la via unilateral.

Iceta ha recordat que fora de la llei hi ha el “desastre” que ja s’ha viscut i s’ha mostrat confiat en el fet que els sobiranistes no repetiran “el mateix error”.

“Com que els independentistes són sensats i intel·ligents, estic convençut que no repetiran el mateix error”, ha subratllat. El líder del PSC ha assegurat que el diàleg és “absolutament” compatible amb el respecte a la llei i ha fet una crida que el Govern correspongui Sánchez amb voluntat de diàleg. “Convé ser molt clars, hi ha un diàleg possible dins la llei i això és el que hem ofert i que esperem que tingui fruits. Però és cosa de dos”, ha afirmat.

Iceta ha afirmat que tot Catalunya, fins i tot el president de la Generalitat, Quim Torra, saben que la unilateralitat “porta al desastre i fracàs que ja s’ha viscut”.

En aquest sentit, ha apuntat que des del “primer dia” és “obvi” que el diàleg és l’opció del govern espanyol, però dins la llei.

“No pot haver-hi ni sorpreses ni malentesos, fora de la llei hi ha el desastre que ja hem viscut”, ha expressat. ”Esperem que no els cometin”, ha respost el primer secretari del PSC. “El camí de la il·legalitat ja vam veure on conduïa”, ha lamentat.

Així, Iceta ha puntualitzat que és “absurd” que els independentistes es “plantegin el pensament” de tornar a cometre el “mateix” error.

Miquel Iceta ha fet aquestes declaracions després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi llençat un missatge aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, i l’hagi avisat de les conseqüències que pot tenir tornar a la via unilateral.

Des de Bogotà (Colòmbia), Sánchez ha dit que Torra sap quin és el camí que l’espera si torna a l’unilateralsime, sense referir-se explícitament a un nou 155.

(AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES – 31.08.2018 / 14:10)

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *