Ajuntament: més formar i menys sancionar!

La CUP s’oposa a la nova ordenança de civisme de Blanes

La formació va votar-hi en contra per manca d’alternatives a les mesures punitives

wc-pintado-pared

 

NOTA DE PREMSA CUP BLANES.- En el darrer Ple municipal es va debatre la modificació de l’Ordenança de Civisme de Blanes, que fou aprovada amb els vots favorables de CIU,PSC,ERC,PP.

Per la CUP aquesta ordenança, tot i contemplar propostes que podrien ser positives, planteja solucions essencialment punitives a les problemàtiques que pretén regular. Segons la regidora Clara Castrillo “per aprovar una ordenança amb aquest contingut caldria prèviament contemplar i posar a disposició de la ciutadania alternatives per les conductes que es pretenen evitar i sancionar”. Així, la regidora de la formació de l’esquerra independentista va plantejar com exemple que no es pot sancionar algú que enganxa cartells si no s’habiliten plafons i espais per a què les entitats puguin publicitar les seves activitats o bé que no es poden multar persones que facin un grafit si no hi ha cap espai municipal destinat a aquesta expressió artística.

Per acabar, la regidora també va manifestar que “no ens podem limitar a sancionar conductes, hem de treballar per viure en un món en què aquestes conductes no es produeixin, i aquesta és la feina dels 21 que som aquí asseguts més enllà d’esperar a aprovar per Ple una normativa que ja ens ha fet la Policia i pretendre que així els problemes deixaran d’existir”.

En aquest sentit la CUP ha volgut remarcar que fins i tot la Policia local demana en la seva proposta que es treballi per la creació d’ un protocol adreçat a les persones en situació de mendicitat que necessiten ser ateses per Serveis Socials, i en la creació d’alternatives pels casos de menors que comenten infraccions. Per la CUP aquestes són propostes interessants i molt necessàries, que caldria treballar immediatament des de l’àrea d’acció social.

Entre les propostes que la CUP va fer arribar per elaborar l’ Ordenança de Civisme n’hi havia algunes orientades a fer una ordenança més pedagògica en la què existís la possibilitat de substituir les sancions econòmiques per sessions formatives o treballs per la col·lectivitat, a més a més d’una ordenança més participativa i participada per la ciutadania.

You may also like...

1 Response

  1. CONVERGENT GAT VELL ha dit:

    D’això se’n diu pintar-se a l’oli la pixadera.
    (Bé, ara sóc demòcrata europeu català nou de trinca)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *