Ajuntament de Blanes un acord i una crítica

ERC gestionarà Seguretat i Hisenda a Blanes i els comuns es quedaran Urbanisme i Acció social en l’acord de govern

 • Els dos partits han acordat que anunciaran institucionalment el seu rebuig a l’allargament de la C-32 

Imatge FOTOMUNTATGE DE DdB

Font agència ACN

Contingut informatiu rebut el 21/06/2019 a les 13:41

L’alcalde de Blanes (Selva) , Àngel Canosa, gestionarà els cossos de la Policia Local i Protecció Civil i el seu soci de govern, Jordi Urgell (Blanes en Comú Podem), assumirà les àrees de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa i Mobilitat.

Així s’ha anunciat aquest divendres en la presentació del cartipàs entre les dues forces que formaran el govern de la ciutat, amb un total de deu regidors.

A més, els republicans també s’encarregaran:

 • d’Educació
 • Hisenda
 • Salut
 • Medi Ambient
 • algunes àrees de Cultura.

Per altra banda, els comuns també tindran:

 • Urbanisme
 • Acció Social
 • Igualtat
 • Participació Ciutadana
 • Esports
 • Joventut.

Les dues formacions, a més, han avançat que anunciaran el seu rebuig a l’ampliació de la C-32.

REFOSA D’INFORMACIÓ

El dos partits que formaran el govern municipal de Blanes (Selva) –ERC i Blanes en Comú Podem (BCP)– han presentat aquest divendres el cartipàs municipal i han detallat quines seran les prioritats del govern.L’alcalde del municipi,

Àngel Canosa, assumirà la gestió de la Policia Local i Protecció Civil, a banda de les responsabilitats que pertoquen pròpiament a l’alcaldia.

Per altra banda, els republicans també tindran una tinença d’alcaldia que englobarà Serveis Jurídics, l’Oficina de Consum, Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics i Educació que assumirà Olga López. Marina Vall-Llosada també serà tinenta d’alcalde i portarà les àrees de Salut, Medi Ambient i Protecció i Benestar dels Animals. Albert Sanz portarà el gabinet d’alcaldia, Cultura i Festes, l’arxiu, la biblioteca, la ràdio i l’oficina de català. Per últim, Carlos Garzón portarà Hisenda i Recursos Humans.

Per la seva banda, el líder de Blanes en Comú Podem (BCP), Jordi Urgell, es convertirà en primer tinent d’alcalde i presidirà les regidories de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa i Mobilitat. La regidora del seu grup, Rosa Aladern també serà tinenta d’alcalde i assumirà les àrees d’Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i gestionarà els serveis de recollida d’escombraries, que està subcontractat a Nora. Marian Anguita s’encarregarà d’Acció Social i Igualtat, Pere Lopera portarà Participació Ciutadana, Esports i Brigades. Per últim, l’últim dels regidors comuns, Miky Corregidor, serà el responsable de Joventut, Nova ciutadania i Solidaritat.

Un acord d’abans de la investidura

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha detallat que tot i les “desavinences” amb Blanes en Comú Podem per les negociacions en la investidura, “no ens han fet desviar del pacte inicial”. La intenció dels republicans sempre ha estat un govern conjunt entre republicans i comuns.

Per la seva banda, el líder dels comuns, Jordi Urgell, ha lamentat que el PSC “no s’hagi pogut sumar al govern” i ha reiterat que la seva formació mantindrà “la porta oberta” per tal que es sumin al pacte. Urgell ha assegurat que han entrat al govern “per responsabilitat i per canviar les coses”.

L’alcalde ha garantit que l’acord del govern municipal “és un pacte viu” i que en qualsevol moment pot canviar-se per “adaptar-se a les necessitats del poble”. El cartipàs es farà oficial després de la seva aprovació en el plenari, el dilluns 1 de juliol.

En contra de la C-32

En el document signat han detallat que el govern local anunciarà un posicionament institucional en contra de la prolongació de la C-32 que preveu unir Tordera (Maresme) amb Lloret de Mar (Selva).

Dins dels acords de govern també hi ha la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal de permetre que les entitats puguin participar amb un major pes al plenari municipal.

Pel que fa a les prioritats de govern, Àngel Canosa ha reiterat la seva intenció de posar el focus a “l’atenció de les persones”.

De fet, Jordi Urgell ha garantit que l’Ajuntament mediarà “en tots els casos de desnonaments per intentar evitar-los”. A més, el govern vol declarar Blanes com a “municipi lliure de desnonaments”.


L’ACORD

Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes en Comú Podem han signat avui el Pacte de Govern 2019-2023

 • Aquest matí els dos representants, l’alcalde Àngel Canosa (ERC) i el primer tinent d’alcalde Jordi Urgell (BeCP), han presentat els eixos bàsics de l’acord i el nou cartipàs municipal 

Font AJUNTAMENT DE BLANES

Nota de premsa rebuda el 21/06/2019 a les 12:24

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha estat avui al matí l’escenari on ha tingut lloc la signatura del pacte de govern d’Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes en Comú Podem. L’han firmat els seus dos representants: l’alcalde, Àngel Canosa (ERC) i el primer tinent d’alcalde, Jordi Urgell (BeCP), per tancar una roda de premsa on el tema principal ha estat presentar els eixos bàsics de l’acord, així com el nou cartipàs municipal.

Àngel Canosa i Jordi Urgell han signat dos documents. D’una banda una Proposta d’Acord Municipal ERC-BeCP, que inclou un total de nou punts, i de l’altra tot un seguit d’acords inicials amb 15 punts, seguits pels acords programàtics, àrea per àrea. Aquest segon document inclou en la seva darrera plana el nou cartipàs municipal, així com les assignacions de les quatre tinences d’alcaldia entre els regidors de les dues forces polítiques.

Després que tot just demà dissabte farà una setmana d’ençà que es desfeia la incògnita sobre qui seria l’alcalde de Blanes pel nou mandat 2019-2023, la notícia que s’havia arribat a un pacte es va confirmar dimecres passat al vespre. Va ser després que dilluns ja s’havien reunit els portaveus dels dos grups, Canosa i Urgell, i posteriorment l’assemblea de BeCP va votar a favor que refermés el pacte en què ja havien estat treballant des de les eleccions municipals del 26 de maig.

Respecte mutu pels criteris propis en matèria d’identitat nacional

L’acord de govern es presenta com un document que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Sobre les qüestions de caràcter nacional i/o estatal, s’explica que cap de les dues parts està obligada a compartir criteris polítics que tinguin a veure amb organització territorial o identitats nacionals. De la mateixa manera, totes dues organitzacions es comprometen a respectar la imparcialitat dels espais i edificis públics.

També s’explicita que cap membre de l’equip de govern -quan actuï com a representant de l’ajuntament- farà declaracions o accions públiques que contravinguin l’acord. En les qüestions especificades, cap de les dues formacions estarà sotmesa a la disciplina de vot, i l’alcalde es compromet a no fer servir el ‘vot de qualitat’ en temes supramunicipals.

Punts d’Acords Inicials i Programàtics

Els Punts d’Acord Inicials constitueixen el document més extens, amb 15 punts molt concrets, seguits dels objectius programàtics en cadascuna de les regidories. Entre els 15 primers punts s’hi inclou que no hi haurà cap dels anomenats càrrec de confiança, que en cap cas els partits Junts per Blanes i Ciutadans no formaran part del nou govern ni hi estaran vinculats, així com que el pressupost municipal mantindrà sempre un esforç major en tot el relacionat amb la pobresa i els problemes d’habitatge.

La construcció de la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil; la Piscina de la Citat Esportiva; els projectes d’urbanització als barris de Valldolig i Els Pins en la seva zona turística i la Plaça 11 de Setembre; i la remunicipalització dels contractes privats que vagin vencent són altres eixos. Finalment, es fa un posicionament institucional contra la construcció de la prolongació de l’autopista C-32, així com que es treballarà per a la promoció i expansió del Mercat de Fruites i Verdures.

El nou cartipàs municipal pel mandat 2019-2023

Si bé alguns dels eixos bàsics de l’acord programàtic ja s’havien anat coneixent durant les darreres setmanes, la principal novetat que s’ha anunciat durant la roda de premsa d’avui divendres ha estat el cartipàs municipal. Es tracta del nou organigrama: quins regidors i regidores han passat a assumir les diferents àrees de govern que hi ha al consistori.

A banda d’encapçalar l’Alcaldia, Àngel Canosa també s’encarrega de Policia Local i Protecció Civil; el primer tinent d’alcalde Jordi Urgell de Turisme, Promoció de la Ciutat, Comerç i Empresa, i Mobilitat; Olga López, segona tinent d’alcalde, porta Serveis Jurídics, AMIC i Consum (OMIC), Contractació i Patrimoni, Recursos Tecnològics i Educació; i la tercera tinent d’alcalde, Rosa Aladern, duu Enginyeria, Urbanisme, Obra Pública i NORA-Residus. Per la seva banda, Albert Sanz, quart tinent d’alcalde, és el responsable de la Comunicació Institucional i del Gabinet d’Alcaldia, Cultura i Festes, Arxiu Municipal, Biblioteca, l’Oficina de Català i la Ràdio.

Marian Anguita s’encarrega d’Acció Social i Igualtat; Marina Vall-Llosada de Salut, Medi Ambient i una àrea de nova creació: Protecció i Benestar dels Animals. Carlos Garzón és el responsable d’Hisenda i Recursos Humans; Pere Lopera s’encarrega de Participació Ciutadana, Esports i Brigades; i finalment Miky Corregidor té cura de Joventut, així com d’una altra novetat al cartipàs: Nova Ciutadania i Solidaritat.


LA CRÍTICA

En referència a la Nota de Premsa presentada aquest matí en relació a l’acord de Govern entre ERC i BeCP.

Font JUNTSxBLANES

Counicat rebut el 21/06/2019 a les 21:25

D’entrada, felicitem a l’Alcalde i al nou govern; esperem que facin una bona tasca per Blanes i la seva gent comptant amb tothom. Però per al·lusions directes a la nostra formació volem expressar:

Que lamentem que “eixamplar la base” per ERC signifiqui arraconar-nos públicament.

Ambdues formacions hem mantingut diverses reunions:

1. En una primera trobada, ERC ens va demanar que no ajudéssim a fer un govern alternatiu i així ho hem fet. Dissabte passat, en el ple d’investidura, vam optar per votar la nostra pròpia formació respectant, així, la llista més votada.

2. En una segona i tercera trobada, ERC ens va fer saber que comptaven amb nosaltres per formar govern dient textualment “si els comuns no ens donen suport, farem un S.O.S. a Junts per Blanes”. Aquests darrers dies han recuperat el pacte amb BeCP i així ho han anunciat aquest matí les dues formacions en la roda de premsa celebrada a la sala de plens.

Referent als Punts d’acords inicials i programàtics, a la nota de premsa es cita textualment “que en cap cas els partits Junts per Blanes i Ciutadans no formaran part del nou govern ni hi estaran vinculats”. Després de veure aquest punt, demanem a ERC i BeCP respecte als votants de Junts per Blanes, i li demanem al que s’anomena “Alcalde de tots” que no ens menystingui. Entenem que la població ens demana que fem política d’entesa i no de conflicte i que treballem per tirar endavant el municipi.

Vetar i titllar no és mai un bon començament.

Continuem tal i com vam manifestar el dia de la investidura del nou Alcalde. Amb la mà estesa per treballar per Blanes, sempre amb propostes transformadores i viables, tal i com hem defensat tota la campanya electoral amb Junts per Blanes.

Volem acabar posant en relleu que des del primer moment, Junts per Blanes, ha mostrat suport a ERC i lamentem, un cop més, que ells, conjuntament amb BeCP, hagin optat en tot moment per etiquetar la nostra formació de forma despectiva i posant línies vermelles.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *