Ajuntament de Blanes de tu a tu amb Messi i La Caixa

  • Edicte d’exposició pública per a la incorporació de subvencions nominatives al Pressupost 2018.

Imatge MILENIO

Font

BOP Girona

Edicte publicat el 31/12/2018

L’Ajuntament de Blanes tramita una subvenció nominativa que no pot comptar amb els requisits de prèvia convocatòria pública i que ha de ser exposada al públic, a favor de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per import de 3.000 euros per la campanya que s’efectuarà per impulsar el projecte de construcció del SJD Pediàtric Cancer Center Barcelona

L’expedient restarà exposat al públic a l’àrea de Serveis Jurídics d’aquest ajuntament durant el termini de 15 dies hàbils, comptats des de l’endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, a l’efecte d’examinar-lo i presentar reclamacions.

Si no es presenta cap reclamació durant el termini d’exposició pública, s’incorporarà a l’exercici pressupostari de 2018, per tal de resoldre sobre el seu reconeixement i pagament.


Opinió DdB:

SJD Pediàtric… és un centre oncològic infantil que promou l’Hospital Sant Joan de Déu, inscrit en el Registre d’Entitats Religioses del Ministeri de Justícia amb el número 1188-C/1-ES/B.

A Catalunya tenim entitats sense ànim de lucre meritòries. Probablement aquesta o sigui -la societat civil, el teixit associatiu, etc- però potser tot això hauria de ser cosa de la Generalitat.

Algunes policies locals properes van començar una campanya per recaptar fons, i la blanenca s’hi va apuntar organitzant un sarau sense gaire èxit (van haver de suspendre, és evident per manca de públic). Ara va l’Ajuntament i els salva la cara amb una adjudicació per RealDecretoLey de l’Alcalde.

Llegint els grans donants, trobem la fundació Messi, La Caixa, i altra gent de pasta llarga; no sembla que ens necessitin, ni em sembla que l’Ajuntament ha de subrogar una iniciativa fallida dels seus funcionaris.

Hi ha altres necessitats assistencials a sa nostra Vila que haurien de ser prioritàries


EL PROJECTE

  • Milions de gràcies a tots els donants que han fet possible l’SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

  • En menys de dos anys s’han recaptat els 30 milions d’euros que calia per construir-lo i el centre oncològic serà una realitat al 2020.

Font

Comunicació SJD

Nota de premsa rebuda el dia 11/12/2018 a les 11:14 hores

El 15 de febrer de 2017, l’Hospital Sant Joan de Déu va fer una crida a la societat civil per fer realitat un ambiciós projecte: construir a Barcelona el centre oncològic infantil més gran d’Europa, el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. El repte no era gens fàcil per què per fer-lo possible calien 30 milions d’euros.Quan encara no han passat dos anys del llançament de la campanya, el repte ha estat superat i l’Hospital no pot més que donar milions de gràcies a tothom qui ho ha fet possible.

Les obres del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona acabaran durant el primer semestre de l’any 2020.

El centre tractarà 400 pacients cada any, treballarà intensament en la recerca de nous tractaments contra el càncer infantil i prestarà assistència a pacients de tot el món. Per fer-ho, per què els infants de països sense recursos on aquesta malaltia és un terrible diagnòstic encara sense esperança puguin tenir opció a un tractament, la campanya continua. I també per què les famílies i els infants, d’altres punts de Catalunya o de fora, que han d’instal·lar-se a Barcelona durant els llargs mesos de tractament puguin rebre l’ajuda que necessiten.


ANTECEDENTS

  • La Policia Local de Blanes s’adhereix a una campanya de lluita contra el càncer infantil venent escuts solidaris.

  • Compta amb la col·laboració de 25 cossos de seguretat més d’arreu de Catalunya i consisteix en la venda d’escuts policials, similars als oficials de cada població, amb el lema #pelsvalents.

Font

Comunicació AB

Nota de premsa rebuda el dia 20/12/2017 a les 13:10 hores

Fa dos mesos, la Policia Local de Sant Celoni, conjuntament amb la de Caldes de Malavella i Hostalric, van endegar aquesta iniciativa solidària per recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil. La campanya s’anomena #pelsvalents, i consisteix en la venda d’uns escuts brodats d’aparença similar als oficials de la Policia Local de cada municipi que s’hi afegeix.

Ara, la Policia Local de Blanes s’ha adherit a la proposta solidària, amb l’objectiu de poder recaptar la màxima quantitat de diners amb la venda d’escuts d’aquest cos de seguretat flanquejats amb el lema que la promou. Els efectius policials han presentat la campanya amb l’alcalde de Blanes, Mario Ros, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Seguretat i Protecció Civil, Pepa Celaya.

En l’acte de presentació també han participat l’inspector en cap de la Policia Local, Joan García, el sots-cap Manel Martínez, qui s’ha encarregat de coordinar la campanya a Blanes. Ho ha fet comptant amb el suport de Toni Linares, qui precisament fa més de 30 anys que és col·leccionista especialitzat en escuts oficials de policies i cossos d’emergència d’arreu del món.

El preu de cada escut solidari és de 4 €, i la recaptació anirà íntegrament destinada a l’Hospital Sant Joan de Deu de Barcelona, pel projecte Sant Joan de Déu Pediatric Cancer Center. A Blanes es poden comprar a la Prefectura de la Policia Local –a l’Avinguda Joan Carles I, 120-, i també es vendran amb caràcter extraordinari el proper dijous 21 de desembre, amb motiu de la Fira de Sant Tomàs, a l’estand que hi tindrà instal·lat Creu Roja.

En pocs dies, la Policia Local de Blanes ja ha venut la meitat dels primers escuts que va demanar, 500 unitats. Per aquest motiu, ha fet una segona comanda per continuar recaptant diners per a la campanya. Properament també hi haurà establiments de Blanes que esdevindran igualment en punts de venda per poder col·laborar amb el cos de seguretat blanenc en la lluita contra el càncer infantil. A data de principis de desembre, ja s’han sumat a la iniciativa 25 municipis, 10 d’ells de comarques gironines. A banda de Blanes, Caldes i Hostalric, també hi participen Sils, Llançà, Puigcerdà, Roses, Lloret de Mar, Castelló d’Empúries i Palafrugell.

L’escut és de molt fàcil col·locació, ja que porta una cola termoadhesiva al dors, que permet fixar-lo a qualsevol peça de roba simplement passant-li la planxa. D’aquesta manera, es pot enganxar fàcilment a camises, dessuadores o motxilles. Estan impresos sobre un fons negre i filets grocs que identifiquen la lluita contra el càncer infantil. A més a més, incorporen l’etiqueta #pelsvalents i dues ratlles negres com les que els antics guerrers es marcaven a la galta.


  • Blanes farà un Concert Solidari amb X-Tramp a favor de la campanya #pelsvalents per lluitar contra el Càncer Infantil.

  • El concert es farà el 7 d’octubre al Teatre de Blanes, i l’organitza la Policia Local i l’Ajuntament a benefici del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona amb l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu.

Font

Comunicació AB

Nota de premsa rebuda el dia 17/09/2018 a les 11:06 hores

El proper mes de desembre farà un any que la Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya que s’identifica amb el hashtag #pelsvalents. Consisteix en la venda d’uns escuts solidaris brodats d’aparença similar als oficials que té la Policia Local de cada municipi, sobre el qual s’hi afegeix el leitmotiv: #pelsvalents.

L’objectiu és recaptar fons econòmics destinats a la lluita contra el càncer infantil a través d’un projecte que impulsa l’Hospital Sant Joan de Déu: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona. El projecte compta amb un pressupost inicial de 30 milions d’euros, dels quals actualment tan sols en falten poc més d’1’8 milions d’euros per arribar a aquest objectiu.

Des que la Policia Local de Blanes es va adherir a la campanya, ja s’han venut 1.500 escuts amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, així com de diverses institucions i establiments del municipi. Ara, han fet un pas més i s’han proposat seguir recaptant diners a través d’un nou esdeveniment que tindrà lloc a l’octubre.

Per això ha comptat amb la imprescindible i especial col·laboració del grup de tribut ‘X-Tramp’, amb qui han organitzat un Concert Solidari que s’allotjarà al Teatre de Blanes el diumenge 7 d’octubre a les 7 de la tarda. Tota la recaptació dels donatius anirà íntegrament destinada al Pediatric Center de Barcelona que s’està impulsant des de l’Hospital Sant Joan de Déu.

‘X-Tramp’ és un grup tribut a ‘Supertramp’, la llegendària banda de rock simfònic dels anys 70, i està formada per vuit membres que interpreten una música molt fidel a les veus i sons característics de la mítica banda. La seva enèrgica interpretació dalt l’escenari complau tant als incondicionals i veterans fans com als qui els agrada el rock simfònic i la bona música en general.

El preu de les entrades, que es vendran a 10 € cadascuna, inclou tant l’accés al concert com 1 escut solidari. Tant per obtenir més informació com per comprar entrades cal trucar a la Policia Local de Blanes, al telèfon 972 358 666. Pensant en tots aquells i aquelles que no puguin anar al concert aquell dia, però vulguin igualment contribuir en la campanya, s’ha creat una Fila 0 vinculada directament al projecte. Els qui comprin localitats de Fila 0 poden triar dues opcions: comprar només l’entrada simbòlica al preu de 5 €, o bé optar també per rebre un escut solidari + l’entrada fila 0 per 8 €.

Per donar el tret de sortida a la campanya de difusió d’aquest esdeveniment, s’han trobat a Blanes representants de les institucions implicades en el projecte: Sara Mendoza, de l’Obra Social de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona; l’alcalde de Blanes, Mario Ros; Jordi Gallart i Miquel Àngel Garcia, del grup X-Tramp; Toni Linares, que porta el pes organitzatiu del concert des de la Policia Local de Blanes; així com els respectius caps de les Policies Locals impulsores de la campanya dels escuts solidaris i d’aquest esdeveniment; Joan Garcia, inspector en cap de la Policia Local de Blanes; Albert Brunet, inspector en cap de la Policia Local de Sant Celoni; Xavier Muñoz, sergent-cap de la Policia Local de Caldes de Malavella; i Raúl Barjuan, sergent-cap de la Policia Local de Santa Susanna.

El càncer infantil no té res a veure amb el d’adults, són malalties diferents. És un càncer del desenvolupament, i per tant tenen tractaments diferents, no hi ha prevenció i des de l’Hospital Sant Joan de Déu s’advoca per trobar finançament privat per poder curar més i millor, invertir en recerca que investigui aquesta malaltia minoritària i rara.

Es tracta d’un càncer aleatori, imprevisible, que ataca els més vulnerables, i pràcticament no s’investiga perquè hi ha 1 cas en nens i nenes per cada 200 casos en adults, dit d’una manera freda: no és rendible. Des de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona volen vèncer el càncer infantil construint el centre més gran d’Europa i un dels més importants del món: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

Allà es vol comptar amb les infraestructures, les eines i el valor de grans professionals per tractar i investigar la malaltia. Actualment l’hospital SJD Barcelona està dedicat exclusivament a l’atenció maternoinfantil, és un dels centres de referència a l’estat espanyol per a l’atenció del càncer infantil, i de referència internacional per al tractament de determinats tipus de tumors.


  • Suspès el Concert Solidari que s’havia de fer a Blanes el 7 d’octubre a benefici de la campanya “#pelsvalents”.

  • Per compensar-ho, la Policia Local i l’Ajuntament faran una aportació econòmica a la campanya per construir un centre oncològic infantil impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu.

Font

Comunicació AB

Nota de premsa rebuda el dia 27/09/2018 a les 16:13 hores

Finalment el Concert Solidari que s’havia programat pel proper diumenge 7 d’octubre al Teatre, a benefici de la campanya #pelsvalents, s’ha hagut de suspendre. Per compensar-ho, la Policia Local i l’Ajuntament de Blanes faran una aportació econòmica a favor de la campanya que uneix més d’una cinquantena de policies locals d’arreu de Catalunya per contribuir a la construcció d’un centre oncològic infantil impulsat per l’Hospital Sant Joan de Déu, el SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona.

Fins el moment s’havien venut prop d’un centenar d’entrades, amb l’expectativa d’omplir les més de 400 localitats de què disposa el Teatre de Blanes. Totes les persones que havien adquirit les entrades tindran l’opció de poder recuperar els diners posant-se en contacte amb la Prefectura de la Policia Local de Blanes, que centralitzava la seva venda. El termini serà de tres mesos, fins al 31 de desembre.

Les entrades es venien al preu de 10 €, i també incloïen com a regal un escut solidari #pelsvalents que identifica la campanya. Tothom qui ho desitgi, podrà recuperar els 10 €, però en canvi l’escut se’l podran quedar com a regal de la Policia Local de Blanes. Tant la Policia Local com l’Ajuntament de Blanes, organitzadors del concert, han lamentat haver hagut de prendre aquesta decisió.

El principal motiu de la suspensió ha estat que els costos de producció de l’esdeveniment musical no s’ajustaven als beneficis que es podrien haver obtingut amb la venda d’entrades. Tot això, malgrat el grup que havia de protagonitzar el concert, ‘X-Tramp’, s’havia ofert a actuar sense cobrar cap mena de despesa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *