Ajuntament de Blanes: Burocràcia 1, cultura 0

  • El PDeCAT reclama que es mantingui l’ús cultural de la sala Casa Oms.

El centre comercial de Blanes es dinamitza amb exposicions que porten visites les tardes i caps de setmana, no amb oficines que tanquen a les 14 h. Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Font comunicació PDeCAT

Nota de premsa rebuda el 29/01/2019 a les 12:31

El Partit Demòcrata lamenta la decisió de l’Ajuntament de Blanes de transformar la sala Casa Oms en un centre d’oficines municipals.

  • Mantenim que l’espai municipal ha de seguir sent un lloc on es dinamitzi i s’impulsi la cultura, i que romangui obert per a l’ús de totes les blanenques i blanencs.
  • Defensem que s’ha de seguir el camí iniciat amb la nostra gestió de l’àrea de cultura del consistori, durant la qual s’hi van arribar a exhibir 24 exposicions.

D’ençà de la sortida dels regidors del PDeCAT de l’equip de govern –arran dels fets de l’octubre de 2017– només s’han presentat quatre mostres a Casa Oms.

A més a més, deplorem la infrautilització de la sala quan fa poc més de dos anys que es va inaugurar l’ampliació d’aquesta, connectant-la amb la sala García-Tornel.


Sala Casa Oms

L’edifici de Casa Oms ha estat sempre un espai obert a la cultura, a partir del moment que l’herència de Maria Luisa García-Tornel Oms va passar a ser de titularitat de l’Ajuntament de Blanes. De fet, la cessió de privat a públic es va fer amb aquest desig: que s’utilitzés amb finalitats culturals.

La inauguració de la Sala Casa Oms facilita la possibilitat de tenir dos espais expositius diferenciats gràcies a què la connexió de les dues sales inclou la instal·lació d’una porta corredora que permet utilitzar els dos espais de manera simultània separadament, o bé mantenir l’enllaç obert.

Les obres, inaugurades el 2016, van comptar amb un pressupost de poc més de 9.300 €.


Racons de Blanes 39 històries i relats. Per MORA & AUGÉ

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *