Ajudar els treballadors de la Nylstar amb bla, bla, bla…

Plantilla, Govern i Ajuntament fan una crida per trobar nou propietari.

El Departament de Treball i el consistori estudiaran cas per cas la situació de cada treballador.

ACN Nylstar 15 9 2016

imatge ACN

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Els treballadors de la tèxtil Nylstar, el Departament de Treball i l’Ajuntament de Blanes (Selva) donen per fet que l’empresa anirà a concurs de creditors, perquè a hores d’ara no s’ha trobat cap inversor. Per això, aquest dimecres han fet una crida a l’uníson al sector tèxtil català per poder trobar un nou propietari. L’empresa té la maquinària aturada des de fa mesos i tota la plantilla, de 216 treballadors, està afectada per un ERO de suspensió. Aquesta tarda, plantilla, sindicat UGT, representants del consistori i la consellera de Treball, Dolors Bassa, s’han reunit a l’ajuntament per avaluar la situació. Tots ells han acordat “unitat d’acció” per intentar trobar una sortida que permeti mantenir el màxim número de llocs de treball. En paral·lel, tant el Departament com l’Ajuntament estudiaran cas per cas la situació de cada treballador per poder ajudar-lo si es queda sense atur o bé intentar recol·locar-los.

D’ençà que Nylstar va acceptar reconvertir l’ERO d’extinció en un de suspensió per a tota la plantilla, i donar-se de temps fins al 31 d’octubre per intentar trobar un nou inversor, poca cosa s’ha mogut. L’empresa arrossega un deute de més de 20 MEUR i, tot i que ha rebut peticions d’algunes comandes, amb això no n’hi ha prou per poder assegurar l’activitat.

El cert és, però, que el rellotge corre i, com ha recordat la consellera Dolors Bassa, les dues properes setmanes seran “clau” per decidir el futur de Nylstar. O bé hi ha una injecció de capital, i això s’acompanya d’un pla industrial que permeti tornar a engegar màquines, o bé s’entra a concurs de creditors a finals d’octubre.

De totes maneres, però, tant la Generalitat com el comitè d’empresa, el sindicat UGT i l’Ajuntament de Blanes ja donen per fet que l’única opció serà anar al Jutjat Mercantil. S’obrirà aleshores un procés que facilitarà que un nou propietari pugui fer-se càrrec de Nylstar, perquè en el moment que s’entri a concurs, qui compri l’empresa no haurà d’assumir el deute multimilionari que arrossega la tèxtil.

”Tenim una desconfiança absoluta amb l’actual direcció i no n’esperem res”, ha dit el secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas. Tant el sindicat com el comitè d’empresa, a més, rebutgen la pretensió del Grup Praedium de tornar a engegar maquinària i amb una plantilla tan sols d’entre 60 i 70 treballadors. ”Nylstar és una indústria, no un taller o una merceria”, ha assegurat Casas. “Per això, des d’aquí, fem una crida al sector tèxtil català, perquè sabem que hi ha empresaris de prestigi que poden tirar endavant la fàbrica”, hi ha afegit, en referència al moment en què s’entri en concurs de creditors.

 

Per tirar endavant la fàbrica

”No pot ser que com a Generalitat estiguem fent un pacte nacional per a la indústria i ens trobem en aquesta situació; per tant, qui agafi Nylstar ha de ser per tirar endavant aquesta fàbrica, i això totes les parts ho tenim clar”, hi ha afegit la consellera de Treball. En paral·lel a què comitè, sindicat, Generalitat i Ajuntament aniran a la una per intentar trobar una sortida que permeti garantir el màxim número de llocs de treball, també s’estudiarà cas per cas la situació de cada treballador. Qui ho faran serà el Departament de Treball (a través del SOC) i l’Ajuntament de Blanes.

Ara per ara, els treballadors fa dos mesos que no cobren. L’objectiu de Generalitat i Ajuntament serà el d’ajudar aquells qui esgotin l’atur mentre el futur de Nylstar encara estigui a l’aire, o bé trobar possibilitats de recol·locació si la firma entra en concurs de creditors. “Es miraran els diferents perfils i les possibilitats d’oferir-los formació i també de donar-los ajudes per evitar casos de vulnerabilitat”, ha explicat la consellera Dolors Bassa.

La intenció de treballadors, Generalitat i Ajuntament de Blanes és clara. “Tenim un sector industrial que no volem deixar caure sinó potenciar; Nylstar ha de continuar amb un propietari o un altre”, ha conclòs l’alcalde, Miquel Lupiáñez.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *