Advocats blanencs contra españocop

El Col·legi d’Advocats de Girona condemna la “inacceptable repressió policial” i s’adhereix a la vaga general.

La Junta de Govern de l’ens tancarà la seu i les sales de togues de Girona i Blanes i convoca una concentració aquest dimarts.

Imatge BW (Amb fotomuntatge DdB)

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- La Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Girona condemna la “inacceptable repressió policial” perpetrada per la policia espanyola i la Guàrdia Civil aquest diumenge i ha anunciat que participarà a la vaga general convocada per aquest dimarts. L’ens “felicita” la ciutadania pel seu “comportament cívic i pacífic” durant la celebració del referèndum i rebutja les actuacions policials. D’acord amb l’aturada general, tancarà la seu del col·legial i les sales de togues de Girona i Blanes. Mantindrà, en canvi, el funcionament dels Serveis d’Orientació Jurídic de Girona i Blanes com a serveis mínims. També convoca als advocats i advocades a participar en una concentració reivindicativa amb toga davant de la seu del col·legi a les dotze del migdia. Pel què fa a la suspensió de judicis, expliquen que no tenen constància de cap acord amb el TSJC ni les Juntes de Jutges i que, per tant, caldrà veure què disposa cada jutjat.

 

 

RELACIONAT:

A la condemna per les agressions també s’hi ha sumat l’alcalde socialista de Blanes (Selva), Miquel Lupiáñez, que ha acusat l’Estat de “posar en risc la integritat física i la pròpia vida dels ciutadans i ciutadanes” i d’estar “més preocupat d’unes urnes, un cens i unes paperetes”. Lupiáñez ha fet una declaració institucional aquest dilluns on també ha fet una crida a “trobar una sortida pacífica a la situació que està vivint Catalunya”. Al municipi, prop de 300 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament per rebutjar les accions policials.

Declaració institucional extractada de l’Alcalde de Blanes:

És d’una greu irresponsabilitat posar en risc la integritat física i la pròpia vida de ciutadans i ciutadanes, que la única cosa que volien era manifestar-se i opinar pacíficament

Estar més preocupat d’unes urnes, un cens i unes paperetes posant en risc la integritat física i la vida de milers de persones és una situació que em produeix repugnància, i que ens hauria de fer reflexionar per evitar cometre els mateixos errors en un futur

 

 

DOCUMENTS:

Amb aquest article l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona i el Col·lectiu d’advocats voluntaris pel dret de defensa volem respondre l’article de la Magistrada Sra. Olga Bautista publicat al diari digital El Español .

“Nosaltres també érem allà

No estàvem al costat dels qui portaven escuts i porres per utilitzar-los contra la població. No estàvem al costat dels qui picaven. No estàvem al costat dels que varen trencar ossos.

Vàrem estar al costat dels que volien votar. Estàvem amb els que volien manifestar-se pacíficament.; amb els que expressaven la seva opinió en un referèndum QUE NO HA ESTAT DECLARAT IL·LEGAL.

Vàrem estar a TOTS els col·legis de Girona. En aquells que varen ser rebentats, destrossats a cops de mall, on les persones varen ser rebotides, trepitjades, agredides, insultades, vexades, humiliades i colpejades. Nosaltres érem allà.

Ho vàrem veure i vàrem patir-ho, i no ens varen oferir un comfortable seient en una furgona policial; ens varen oferir un espai al terra defensant els drets fonamentals. El dret de la integritat física, el dret de la lliure expressió, el dret de manifestació pacífica. El dret a no ser agredits, el dret a no ser trepitjats, el dret a viure pacíficament.

I també ens vàrem identificar davant els comandaments policials, i ho vàrem fer no per animar-los en les seves brutals accions, tan innecessàries com injustificades. Ens vàrem identificar com a voluntaris disposats a mediar en les càrregues, per assegurar la integritat de tothom, i poder establir una entrada de forma pacífica, sense violència. I la resposta no va ser un somriure, va ser una empenta i amenaces.

No ho vàrem veure així, ho vàrem viure així, i no una estona, tot el dia. No en un col·legi, en tots els col·legis.

I les càrregues policials, per moltes benes ideològiques que es posin, no varen ser proporcionades, en cap moment. Varen ser absolutament desmesurades, injustificades, innecessàriament violentes, i corruptament cruels.

Així ho vàrem viure i així ho explicarem i ho denunciarem”.

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *