ACAPBLANES aclaparada per una administració kafkiana

Retallades, burocràcia i entitats assistencials

Düzensiz-yönetici AB

L’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP) és una entitat sense ànim de lucre que va ser declara, pel Ministeri de l’Interior, entitat d’Utilitat Pública al juliol de 1999. Imatge AB


Us fem arribar aquest escrit d’opinió amb motiu del Dia Mundial del Parkinson (11 d’abril),  sobre com afrontem les entitats assistencials sense ànim de lucre la nostra tasca malgrat les retallades i l’excés de burocràcia. Esperem que sigui del vostre interés. ACAPBLANES, Associació Catalana Parkinson Blanes La Selva-Alt Maresme

Comunicació rebuda el dia 08.04.2018 a les 11:57 hores

Any rere any apropant-se la data de l’11 d’abril, Dia Mundial del Parkinson, des de les associacions preparem actes per donar a conèixer a la ciutadania què podem oferir als familiars i pacients diagnosticats amb la malaltia de parkinson.

A les associacions, la majoria sense afany de lucre i portades totalment per voluntaris, s’ens fa difícil l’adaptació a la burocràcia i informatització que actualment ens exigeixen les institucions per sol·licitar les ajudes que, amb més o menys quantia econòmica, son una aportació essencial per mantenir l’atenció que donem als pacients i familiars. Unes atencions terapèutiques i psicològiques actualment no cobertes per la sanitat pública.

Per oferir atenció al col·lectiu afectat per la malaltia de parkinson des del voluntariat de les associacions sense ànim de lucre com la nostra, ACAPBLANES, no només hem de fer front a les retallades en matèria de sanitat i a les minses ajudes a les entitats en general que ens ofereixen les institucions sinó que a més ara el grau d’exigència burocràtica és inassumible pel voluntariat d’associacions com la nostre, majoritàriament gent gran i afectats per les malalties que volem combatre.

Entenent d’entrada que els canvis son necessaris, creiem també que aquest és un tema cal posar sobre la taula i conèixer, doncs afecta a algunes associacions que l’únic objectiu que tenim es ajudar allà on el serveis socials no arriben.

 

Antònia Escalé Castany, presidenta ACAPBLANES

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *