A l’Ajuntament la solidaritat li sona a xino

La Xarxa Solidària reclama el compromís incomplert per l’alcalde Mario Ros.

Imatge AP SA FERA FEROTGE

Font XSAPMIR

Comunicat rebut el 18/04/2019

El darrer ple de la legislatura va estar protagonitzat per la presència del voluntariat de la Xarxa Solidària amb persones migrants i refugiades, va ser doncs en el torn de precs i preguntes on l’esquerra del consistori va reclamar solucions per desencallar la situació de la Xarxa Solidària a Modes Africà.

En aquest seguit de referències Joan Salmerón portaveu d’ICV-EUiA va demanar una reunió urgent amb la resta de forces del consistori per trobar solucions a les persones que es troben a Modes Africà.

Per un altre costat Joan Rota portaveu de la CUP va demanar a l’equip de govern socialista com i quan faria la mediació amb les immobiliàries per tal d’obtenir els dos pisos que planteja el projecte de la Xarxa i quines contribucions de suport o contribució econòmica estaven disposats com grup municipal.

També va intervenir el regidor republicà Albert Sanz d’ERC qui va preguntar a Mario Ros en quina situació es trobaven els migrants de la tancada a Modes Àfrica.

Va ser al torn de preguntes del públic on les membres de la Xarxa Solidària van aprofitar per dirigir-se a l’alcalde

Primera intervenció

Va estar dirigida a la situació actual de Modes Africà i el projecte de mentories, repassant el comunicat de la Xarxa que van fer públic en les xarxes socials les darreres setmanes:

  • “L’Espai Modes Africà no té aigua corrent”
  • També comunica que els nois es dutxen a l’Esbart Joaquim Ruyra.
  • “Ens trobem sense cap alternativa habitacional” sentencia.
  • Per la seva part l’Alcalde va elogiar el canvi de dinàmica de l’entitat i la bona relació entre la Xarxa, el consistori i Creu Roja.

Segona intervenció

Va estar protagonitzat per la demanda i critica a la inacció política una vegada mes. En la intervenció van deixar clar la bona disposició i el canvi de dinàmica

  • “som més efectius”.
  • “La Xarxa us vam portar una carta de compromisos de l’Ajuntament que vau assegurar que firmaríeu i encara no heu firmat”.
  • També recorda “No tenim res per escrit del qual dieu en paraules i sabem que si no hi ha res per escrit no es compleix”.
  • També recorda que l’activitat que porta a terme el gran grapat de persones que treballa a la Xarxa Solidària és una feina que hauria de fer l’ajuntament.

“Volem una solució i volem una solució JA”. Van sentenciar per finalitzar el torn de preguntes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *