A Blanes també hi ha ocupes

Imagina’t que vius en una comunitat d’entre 6 i 8 veïns, amb aparcament, ascensor i els serveis bàsics, i que d’aquests 6-8 pisos de la teva comunitat , dos estan ocupats. Automàticament, les despeses de comunitat es disparen per a cada veí que està al corrent de pagament i s’incrementa desproporcionadament la seva quota mensual per a poder garantir que es disposa de llum i ascensor. Tot això, enmig de la difícil situació que tenim a causa del Covid-19. Això està passant a Blanes.

Imagina’t que tens la teva segona residència a Blanes i quan arribes el divendres… “sorpresa!” una màfia t’espera demanant-te 3.000 euros perquè recuperis la teva casa que has comprat amb hipoteca; si no pagues a la màfia, hauràs d’esperar una mitjana d’un any. Això passa a Blanes.

Imagina’t que t’han desnonat per problemes econòmics, acuts a serveis socials per a tramitar un pis social i després d’any i mig o 2 d’espera et proporcionen un pis de lloguer assequible, amb el teu contracte de lloguer i que et permet començar de nou, però quan falta una setmana perquè t’entreguin les claus, t’informen que no te les poden donar perquè acaben d’ocupar el pis. Això també passa a Blanes.

Aquests són tres dels molts casos que els nostres veïns pateixen a Blanes on el govern local (ERC + Comuns) no està prenent mesures en l’assumpte. Per això, des de Ciutadans hem presentat una moció per al ple de setembre encaminada a evitar aquestes greus. No podem permetre que persones que necessiten un pis social es quedin al carrer perquè l’han ocupat. No podem permetre que veïns de segones residències tinguin al cap la venda del seu pis per por que li ocupin mentre no hi és. No podem permetre que la nostra policia local no tingui una directriu clara davant aquests casos. No podem permetre l’escassetat de policies locals que tenim en el nostre municipi per als serveis bàsics i que Blanes no disposi d’una unitat destinada a la prevenció , control i seguiment dels punts calents d’ocupació, evitant així un efecte anomenada de les màfies que es lucren de les necessitats d’una família que necessita un habitatge. Creiem que una de les solucions hauria de passar per ampliar el parc d’habitatges en el nostre municipi.

El govern de republicans i comuns no poden mirar a un altre costat i ser permissius amb aquest greu problema.

Cristhian Ortiz

Portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes

3 Responses

 1. Miky ha dit:

  El 80% de las viviendas ocupadas pertenecen a entidades financieras o fondos buitre. El 20% restante son de pequeños tenedores, lo cual no significa que sean primera o segunda residencia. Básicamente, porque la ocupación de primera vivienda se considera allanamiento y están fuera, por la fuerza si hace falta, en 24-48 horas. Por tanto, el problema de la ocupación de primera o segunda residencia es, porcentualmente, absolutamente anecdótico y residual. Hay más probabilidad de que te toque la lotería que de sufrir una ocupación de primera vivienda. Y, por supuesto, mucha más probabilidad de que quien te la quite sea el banco.

  Y sin embargo, convertís la excepción en el epicentro del problema, cuando resulta que en España hay 3,5 millones de viviendas vacías y una media de más de 15.000 desahucios anuales en la última década. Pero eso qué más os da. Lo importante es que los especuladores puedan seguir haciendo su negocio, que la banca no pierda y que determinadas empresas de seguridad hagan su particular agosto asustando a personas mayores por teléfono. Lo de las mafias, que obviamente es algo a erradicar, no se soluciona con una ley de desahucios exprés porque, insisto, los ocupaciones de primera residencia ya se solucionan de forma exprés. Es sólo la excusa que habéis encontrado para ponerle más fácil a los especuladores dejar en la calle a familias sin recursos. ¿Queréis acabar realmente con las mafias de la ocupación? Acabad con la necesidad de techo que tiene la gente y se acabó el problema. Pero para eso no presentáis mociones, no.

 2. Marcos Martín Prior ha dit:

  Las mociones contra las ocupaciones que está presentando Ciudadanos en los Ayuntamientos a parte de ser una chapuza de redactado solo pretenden ir rompiendo la convivencia y engañar a incautos de vista muy corta.
  Ni eso, ni las alarmas de Securitas Direct, ni las supuestas penas de prisión a los llamados ocupas van a parar la necesidad de vivir en una vivienda. El problema permanecerá con más odio entre medio si no hay vivienda social.
  El hambre saltará cualquier muro, aunque sea jurídico.

  • Antonio ha dit:

   La familia que necesite una vivienda y no disponga de medios, veo correcto una ocupación, pero hay cientos de pisos de bancos y fondos buitres para ocupar, no es normal ocupar la primera o segunda residencia de un trabajador que la paga con mucho esfuerzo. Además muchas ocupaciones son simplemente para vivir del cuento, para narcopisos , puntos de refugió de delincuentes o plantaciones de hierba. Hay ocupaciones y ocupantes, hay formas de como, donde y a quien ocupar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *