A Blanes patim una sanitat de merda

ICV-EUiA i Batega Per Blanes demanaran una reunió urgent per aclarir la mort d’una nena de 8 anys per falta d’ambulàncies

Totes dues formacions han sol·licitat també a Catalunya Sí Que Es Pot que demani explicacions al Parlament

Imatge http: esemerg.blogspot.com

 

NOTA DE PREMSA.- Els grups municipals d’ICV-EUiA Blanes i Batega per Blanes demanaran, en el torn de precs i preguntes del ple d’aquest pròxim dijous, que l’alcalde Miquel Lupiáñez convoqui una reunió urgent amb la direcció i personal de l’Hospital Comarcal de Blanes per tal d’aclarir el trist succés de la matinada d’aquest passat diumenge al servei d’urgències, on una nena de 8 anys va perdre la vida després d’esperar durant 4 hores una ambulància pediàtrica medicalitzada per traslladar-la a l’UCI pediátrica de l’Hospital Trueta de Girona.

Ambdues formacions han sol·licitat al Grup Parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot que demani la compareixença del Conseller de Sanitat Toni Comin al Parlament de Catalunya per tal de donar explicacions de per què a comarques gironines no tenim cap ambulància medicalitzada de pediatria, per tal d’evitar possibles futurs casos de desatenció d’urgències mèdiques per manca de mitjans.

 

 

ANTECEDENTS:

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El Departament de Salut investiga la mort d’una nena mentre esperava una ambulància pediàtrica a l’hospital comarcal de Blanes per traslladar-la a l’hospital Trueta de Girona. Segons CCOO, la menor de 8 anys va ingressar a urgències en estat crític cap a les dues de la matinada de diumenge i dues hores després, a les quatre, van activar l’ambulància per portar-la a Girona. El sindicat critica que la unitat pediàtrica va trigar quatre hores en arribar a Blanes, quan ja no van poder fer res per salvar-li la vida. Fonts del SEM ressalten que van rebre l’avís a les 5.53 de la matinada i l’ambulància especialitzada –de les quals només n’hi ha dues a Catalunya- va arribar a les vuit i deu, un període de més de dues hores que el SEM assegura que compleix els estàndards de temps.

Salut investiga les circumstàncies de la defunció de la menor que, segons denuncia el comitè d’empresa de l’hospital de Blanes, va morir després d’estar hores esperant una ambulància pediàtrica. El delegat de CCOO, Edgar Felip, ha detallat que la petita, de vuit anys, va ingressar a urgències cap a les dues de la matinada en estat crític.

Dues hores després, ressalta Felip, van activar l’ambulància pediàtrica especialitzada per traslladar a l’hospital Trueta de Girona, el centre de referència de la demarcació. Segons el sindicat, l’ambulància va trigar quatres hores en arribar a Blanes, poc després de les vuit del matí i quan ja no van poder fer res per salvar-li la vida a la menor.

Fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) contradiuen les dades del sindicat. Asseguren que l’ambulància es va activar, concretament, a les 5.53 hores de la matinada de dissabte a diumenge i que va arribar a l’hospital comarcal a les 8.10. El SEM ressalta que a Catalunya hi ha dues ambulàncies especialitzades d’aquest tipus, adscrites a l’hospital de la Vall d’Hebron i al Sant Joan de Déu i integrades pels pediatres de més prestigi del país.

Segons el SEM, des del moment de l’avís i fins a arribar a Blanes, els pediatres de l’ambulància i els de l’hospital comarcal van estar en contacte permanent per monitoritzar l’evolució de la menor i elaborar el diagnòstic. El SEM assegura que dues hores i quart és un temps ‘estàndard’ en l’arribada d’aquest tipus d’unitat especialitzada.

Fins al moment, no ha transcendit quina patologia tenia la menor. Salut està recopilant informació i elaborant un informe per poder establir l’atenció que va rebre la petita quan va arribar a l’hospital i, també, un cop es va activar l’ambulància.

El SEM assegura que, tenint en compte el nombre d’atencions anuals, dues ambulàncies pediàtriques amb seu a Barcelona són suficients per cobrir les necessitats del país. Felip, per la seva banda, reclama més recursos i assegura que caldria, almenys, una ambulància especialitzada d’aquest tipus a cada demarcació per donar una resposta més ràpida i eficient a les emergències.

You may also like...

2 Responses

  1. Valentí ha dit:

    Només ens mobilitzem per individualitats, per coses que ens toquen a cadascuna, però hem de pensar, que el cas d’aquesta nena, i molts d’altres casos desgraciats de tota mena: sanitaris, laborals, educatius, socials… qualsevol dia els podem patir tothom . No és doncs, un cas individual, sinó que ens ha de mobilitzar a tothom, perquè el següent pots ser tu. Al sistema dominant li encanta que ens individualitzem, i que lluitem cas particular per cas. Això ho poden i ho saben afrontar perfectament, com en els paisos de baixa qualitat democràtica. No! ens hem de plantar conjuntament, organitzats i dir, això s’ha acabat! no tolerarem més enganys, manipulacions i corrupcions diverses de tot tipus. Reaccionem! i posem molts més difícils les coses a les elits, que ara amb les classes populars adormides, ho tenen molt fàcil!

  2. Valentí ha dit:

    País de corrupció, de privilegis, de desigualtats, de molt parlar i poc treballar. El be comú molt per sota del be d’unes poques elits. Si aquesta nena formés part de la classe dominant, no li hagués passat aquesta desgràcia. I si alguna vegada Catalunya és un Estat independent, tal com van les coses, i tal com som, no millorarem gaire, ja que portem a la sang des de fa molta història, ser país llatí de negocis, amiguets, favors, mercadeig… ens creiem molt diferents a l’Estat Espanyol i no ho som. Les elits volen fer un País privat i particular només per a ells. Som la mateixa merda però amb pudors diferents. No vull una Catalunya independent per tal de que acabi sent una “españeta”. Jo tinc, (tenia) una amiga íntima que sempre que tenia un problema sanitari ella o la seva família, ella deia que trucava a qui ella sabia, i jo també sé, i cap problema! clar que després es pensen que la sanitat funciona be. Ells si que són els que funcionen be! i volen seguir funcionant millor encara! Si el poble adormit i alienat no desperta i no reclama molt durament els seus drets públics, això seguirà així per generacions i generacions, ara amb unes excuses, després amb unes altres… Poble conscienciat, organitzat i mobilitzat, és poble respectat. El poder només cedeix davant del poder. Nosaltres som molts més que ells, aquí està la nostra força, utilitzem-la d’una vegada i seriosament. Posem les coses més difícils als poderosos! Despertem! i despertem-los! que vegin que no ens poden enganyar i manipular tan fàcilment, i que s’han acabat amiguismes, influències, favors, caciquades… volem ser o no un País digne? doncs la dignitat del poble per davant de tot!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *