A Blanes, malgrat tot, VOTAREM!

Imatge FARO

 

NOTA DE PREMSA CUP BLANES.- El dijous 7 de setembre a la nit, el TC va resoldre anular la llei i la convocatòria del referèndum d’autoderminació del proper 1 d’octubre, impugnant de nou la voluntat del poble català de decidir el seu futur.

Unes hores després, els blanencs i blanenques vam sortir al carrer per dir prou i manifestar que l’1 d’octubre a Blanes volem votar amb garanties i amb plena normalitat. Unes hores abans de la concentració, l’Ajuntament de Blanes comunicava que no cedirà espais municipals per permetre que els veïns i veïnes de Blanes puguin exercir el seu dret a vot el proper 1 d’octubre, tot avalant, de facto, l’estratègia dictatorial i de foment de la por empresa pel govern de l’estat espanyol. La CUP de Blanes rebutgem i denunciem el que, al nostre entendre, és i ha estat una maniobra calculada i orquestrada des de fa mesos per part de l’alcaldia de Blanes amb al partits unionistes per tal de dificultar la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

A Blanes, però, no ens resignarem a totes aquestes martingales polítiques, i el proper 1 d’octubre votarem. Els blanencs i blanenques tenim dret a exercir amb plena normalitat un dret elemental de tota societat democràtica. Ho vàrem fer quan ens vam pronunciar sobre l’ampliació de la C-32. Llavors, tot i que va costar, va ser possible obrir espais per posar-hi urnes. Doncs ara també ho volem fer, en aquest cas per decidir si volem que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de república o no.

Les excuses de tots aquells que demanen garanties i un marc legal pactat i acordat amb l’estat per fer el referèndum no son més que això, excuses per no prendre partit i escoltar la ciutadania. Son excuses perquè no podem demanar empara legal a un estat demofòbic que no vol escoltar, no vol parlar i no vol proposar cap sortida dialogada a res. Arribats en aquest punt, amb un referèndum convocat i la resposta dictatorial del govern central sobre la taula aquestes excuses són, al nostre entendre, un mostra de complicitat, amagada sota la pell de xai, amb la maquinària repressora de l’estat.

Esperem que el consistori que el consistori es replantegi la seva postura pel bé de la salut democràtica de la nostra vila. Alhora instem als partits que es declaren independentistes que integren i donen suport a l’equip de govern municipal, que facin reconsiderar a l’alcalde i el seu partit, la decisió adoptada de no cedir espais municipals per a la votació, i en el cas que no siguin capaços de fer modificar aquesta transcendental decisió als seus socis de govern retirant-los el seu suport de manera pública. El govern del nostre poble no es mereix estar en mans d’aquells que no creuen en la democràcia i que pretenen impedir als seus veïns l’exercici d’un dret bàsic i fonamental, com és el dret a vot, amb aquestes decisions.

A Blanes prenem partit i, malgrat l’ofensiva antidemocràtica de l’estat i els seus còmplices, el proper 1 d’octubre VOTAREM!

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *