60 anys de càmpings a Blanes

Una exposició amb fotografies inèdites repassa l’evolució del sector a les comarques gironines

La mostra, que s’ha inaugurat amb motiu del 40 aniversari de l’Associació de Càmpings de Girona, recorrerà 17 municipis. A Blanes la tindrem del 21 al 30 de juliol de 2017

Imatge CERA

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El Castell de Calonge (Baix Empordà) acull des d’aquest dimarts l’exposició itinerant ‘El càmping, un estil de vida’ amb 115 fotografies, algunes d’elles inèdites, que repassen l’evolució dels 60 anys de càmpings a les comarques gironines.

La mostra s’ha inaugurat amb motiu del 40 aniversari de l’Associació de Càmpings de Girona i recorrerà 17 localitats. El recorregut d’imatges recull els inicis del campisme, que se situen a l’any 1953, amb especial atenció al càmping Costa Brava, situat a Sant Antoni de Calonge, el més antic en funcionament de l’estat espanyol. Per commemorar-ho, aquest dimecres el president de l’associació, Miquel Gotanegra, entregarà una insígnia d’or a l’establiment.

Més d’un centenar de fotografies, algunes d’elles inèdites, testimonien la importància del campisme a les comarques gironines des del 1953. Ho fan des d’aquest dimarts a través d’una exposició que acull el Castell de Calonge i que es podrà visitar fins a l’octubre de manera itinerant a 17 municipis.

Distribuïdes en set mòduls que simulen tendes de campanya, les imatges repassen des de l’entorn privilegiat on s’ubiquen els càmpings gironins i el paper que han jugat com a promotors de la Costa Brava fins a la relació que aquests establiments han tingut amb el territori, cuidant els paratges i el medi ambient.

L’exposició subratlla, a més, que el model de càmping respon a una filosofia de via més enllà de la decisió econòmica i que és una forma més de passar les vacances.

La resta de mòduls estan dedicats a la gran evolució que han experimentat els càmpings gironins fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, a la trajectòria de l’associació gironina (creada el 13 de maig del 1977) i a les promocions que es fan a Europa i que han permès que els càmpings gironins siguin referents gràcies, en bona part, als nombrosos reconeixements que reben cada any. En aquest apartat, a més, es recull que la primera guia de càmpings va néixer a la Costa Brava de la mà del professor holandès Ed van Reine.

 

Menció especial al Costa Brava

La mostra també remarca la importància dels que es consideren pioners en el sector. En aquesta secció, es fa una menció especial al càmping Costa Brava, el primer que es va obrir a l’Estat i que encara continua en funcionament. Precisament, aquest dimecres l’Associació de Càmpings li retrà va ser l’impulsor de l’establiment juntament amb un altre, situat a la Fosca de Palamós, que ara està tancat. Actualment, l’establiment està dirigit per la família Herranz-Colomer

 

Imatges cedides en una mostra itinerant

El muntatge l’ha dissenyat Pep Canaleta de l’estudi 3carme33 i les imatges les han cedides els associats; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; l’oficina de turisme de Calonge; l’Ajuntament de Girona; l’Ajuntament de Begur; l’oficina de Turisme de Pals; l’Arxiu fotogràfic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit i l’oficina de Turisme de Castelló d’Empúries.

L’Associació de Càmpings de Girona ha organitzat l’exposició, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Banc de Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI).

Fins a l’octubre, recorrerà 17 municipis entre els quals hi haurà Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Lloret de Mar, Sant Pere Pescador, Platja d’Aro, Blanes, Pals, Roses, Colera, Tossa de Mar, Castelló d’Empúries, Torroella de Montgrí-l’Estartit, l’Escala i Barcelona.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *