5 anys de presó per assalt armat amb víctimes

el dueño de un bar logra reducir a 2 atracadores

 

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Dos lladres reincidents que van assaltar, la matinada del 23 d’agost del 2015, un bar de Blanes armats amb una pistola d’aire comprimit que semblava de foc i amb un ganivet de 45 centímetres de fulla han acceptat els fets durant el judici, que s’ha fet aquest dimecres a l’Audiència de Girona.

Fiscalia i defensa han arribat a un acord per imposar a Juan Enrich de Haro una pena de 5 anys de presó i una multa de 120 euros per un robatori en grau de temptativa i les lesions que va causar a les víctimes. Pels mateixos delictes i, a més, resistència a agent de l’autoritat, a Oscar Picó el condemnen a 4 anys i 9 mesos de presó i a pagar una multa de 960 euros. El tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona ha decidit fer el judici a porta tancada per motius de seguretat i per evitar que els acusats s’alteressin durant la vista.

Els dos acusats, Juan Enrich de Haro i Oscar Picó han reconegut que la matinada del 23 d’agost del 2015 van assaltar el bar la Tocada, situat a l’avinguda Josep Tarradellas de Blanes. Anaven armats amb una pistola d’aire comprimit però que tenia l’aparença d’una arma de foc real i un ganivet de 45 centímetres de fulla. A dins del local, que ja estava tancat, hi havia el propietari amb la seva parella.

“Els acusats, actuant amb violència, van colpejar la parella, els van tirar a terra, els van lligar amb brides i els hi van exigir tots els diners que tinguessin, sota l’amenaça de matar-los”, acusa la fiscalia en el seu escrit, que els condemnats han reconegut. Com que no podien obrir la caixa, van obligar l’amo del bar a fer-ho i van agafar 600 euros i 250 euros més que el propietari duia a la butxaca.

Durant el robatori, el propietari del bar va aconseguir alliberar-se de les brides i va començar a forcejar amb els assaltants. El van ferir amb un ganivet però va aconseguir fer-los fugir del local. Poc després, la Policia Local va localitzar i detenir els lladres prop del bar. Oscar Picó va donar una puntada de peu a un dels agents per evitar que l’arrestessin.

Els acusats, que són lladres reincidents, s’enfrontaven inicialment a una pena de 10 anys i 3 mesos de presó per a Juan Enrich de Haro i 11 anys i 6 mesos per a Oscar Picó. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord perquè han reconegut l’autoria del robatori. Per a Juan Enrich de Haro han pactat 5 anys de presó i 120 euros de multa (3 anys pel robatori en grau de temptativa, 2 anys per un delicte de lesions i la multa per lesions lleus). A Oscar Picó li imposen una condemna de 4 anys i 9 mesos de presó (2 anys i 9 mesos per intent de robatori, 2 anys per lesions i tres multes per lesions lleus i resistència a agent de l’autoritat).

El tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona ha fet el judici a porta tancada per motius de seguretat, perquè els acusats estaven alterats i hi havia risc que provoquessin alguna situació de perill durant la vista, tot i que arribaven emmanillats i custodiats pels Mossos d’Esquadra.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *