25N carta oberta als empresaris blanencs

Les empreses només cobreixen 1 baixa laboral per cada 100 dones maltractades a Espanya.

  • Centenars de dones deixen el seu treball cada any sense alternativa, malgrat que la llei bonifica a les empreses les seves excedències. 
  • CSIF lamenta el bloqueig institucional, la falta de recursos i la ruptura del consens polític sobre la violència de gènere: “La violència masclista no es pot qüestionar ni relativitzar”. 

Imatge ZAMORA24HORAS.COM


Opinió de DdB: Una bonificació del 100% de les quotes empresarials a la SS cal aprofitarla. Els emprenedors de sa nostra Vila haurien d’emprar més els recursos públics al seu abast, fins i tot per pur egoisme crematístic


Text del sindicat CSIF

Rebut el 22/11/2019

Les condemnes per violència de gènere van aconseguir un màxim històric en 2018, en concret, el 70,45 per cent de les sentències amb prop de 35.000 condemnes. No obstant això, malgrat aquest nombre de condemnes, l’any passat només es van comptabilitzar 315 contractes bonificats per a substituir a dones maltractades en el mercat laboral espanyol.

Es tracta d’un estudi de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques i amb presència creixent en el sector privat a partir de les dades del Servei Públic d’Ocupació Estatal.

Amb aquest estudi pretenem llançar una reflexió sobre l’escassa utilització d’un recurs del qual disposa l’Estat per a ajudar a les empreses per a què donin suport a les dones que per les seves circumstàncies hagin d’abandonar totalment o parcialment el seu treball durant un temps per a afrontar el seu problema; és a dir, centenars de dones víctimes de violència es veuen obligades a deixar el seu treball sense cap alternativa malgrat que la Llei bonifica a les empreses aquestes excedències.


Dades de contractes des que està en vigor aquesta modalitat, fins a 31 d’octubre de 2019:

2013 — 550 contractes d’interinitat.

2014 — 152

2015 — 184

2016 — 209

2017 — 386

2018 — 315

2019 — 281


CSIF ha fet públics aquestes dades coincidint amb el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona (25 de novembre). Entre altres mesures CSIF proposa dissenyar una estratègia per a detectar en l’àmbit laboral possibles víctimes de violència de gènere, amb el desenvolupament de la figura del delegat/a sindical especialitzada en Igualtat.

Contractes Bonificats per a Substituir a Dones víctimes de violència de gènere.

Les empreses que formalitzin contractes d’interinitat per a substituir a treballadores víctimes de violència de gènere que hagin suspès el seu contracte de treball o exercitat el seu dret a la mobilitat geogràfica o al canvi de centre de treball tindran dret a una bonificació del 100% de les quotes empresarials a la Seguretat Social per contingències comunes, durant tot el període de suspensió de la treballadora substituïda o durant sis mesos en els supòsits de mobilitat geogràfica o canvi de centre de treball. Quan es produeixi la reincorporació, aquesta es realitzarà en les mateixes condicions existents en el moment de la suspensió del contracte de treball.

Malgrat que les xifres de substitucions en empreses no es compadeixen amb l’abast numèric de la violència de gènere en aquest país, les dades evidencien que cada dia una dona s’acull a una excedència o redueix la seva jornada, a causa de la violència de gènere.

Aquestes dades són només la punta de l’iceberg de la realitat de la violència de gènere a Espanya amb els quals CSIF pretén traslladar al debat públic el paper preventiu i de suport a la dona que pot jugar l’àmbit laboral en la lluita contra aquest problema.

Signes visibles de violència

Mentre es desenvolupa el Pacte per la Violència de Gènere, CSIF des de la seva responsabilitat està formant a delegats i delegades sindicals en la matèria. De fet, als nostres serveis d’ajuda, arriben diàriament consultes sobre com actuar quan es detecten signes visibles de violència, abatiment i faltes al treball.

Aquestes consultes ens arriben habitualment de manera indirecta, per part de companyes de l’afectada, o dels nostres propis delegats i delegades sindicals. És freqüent que la mateixa dona maltractada no reconegui obertament que pateix maltractaments. D’aquí la importància d’especialitzar l’àmbit laboral amb delegats i delegades en Igualtat perquè aquestes dones se sentin acompanyades i recolzades també en el seu treball i que es puguin prevenir i detectar aquest tipus de casos.

La nostra experiència ens demostra que fan falta instruments en l’àmbit laboral que ajudin des del principi a la detecció, atenció i suport jurídic a les dones que sofreixen aquest tipus de violència.

A més, rebem de manera continuada consultes sobre els drets de les dones víctimes de violència de gènere en matèria d’ocupació i d’inserció laboral; dubtes sobre canvis de centre de treball; mobilitat geogràfica; reordenació de jornades, així com sobre protecció de dades en convocatòries públiques d’ocupació.

En el sindicat, afrontem la jornada de lluita contra la violència de gènere cridant l’atenció pel bloqueig polític i institucional dels últims mesos (congelació de recursos, pròrrogues pressupostàries i fre a les polítiques).

Així mateix, veiem amb preocupació la ruptura del consens en el debat polític que afecta tant a la definició en si mateixa de la violència de gènere, com al seu origen o a les eines per a combatre-la.

La violència masclista no es pot qüestionar ni relativitzar

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *