Crisi de Refugiats a Europa. Blanes ciutat NO acollidora

La Creu Roja atén unes 214 persones sol·licitants d’asil a les comarques de Girona.

Les nacionalitats dels sol·licitants d’asil són sirianes, veneçolanes, hondurenyes i ucraïneses.

La Creu Roja treballa en aquest àmbit en coordinació amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

 

Opinió de DdB: Ens arriba una nota de premsa del Servei de Comunicació de l’Ajuntament de Blanes, que extractemA partir de dilluns vinent 27 de novembre, fins el dissabte 2 de desembre, el vaixell ‘Astral’ de la ONG ‘Proactiva Open Arms’ estarà atracat al port de Blanes… L’objectiu és desenvolupar una campanya destinada essencialment a sensibilitzar als escolars de primària i secundària sobre la crisi humanitària que es viu al Mediterrani… Es vol promoure la participació ciutadana i fomentar una educació basada en el diàleg, la convivència i la justícia per contribuir a formar una comunitat més cívica i tolerant a través de l’educació en valors com la integració, la solidaritat i l’esportivitat, entre d’altres”. Tot plegat BLA BLA BLA. Estem fins al collons del concepte “políticament correcte” això és: quedar com uns senyors fent un comunicat impecable i no sentir el mínim escrúpol d’abandonar els refugiats a la seva sort. Aprenguem de Creu Roja. Facta non verba

 

NOTA DE PREMSA.- La Creu Roja està intensificant la seva intervenció amb persones refugiades dins i fora d’Espanya, on l’objectiu principal de la intervenció és l’acollida i integració de les persones sol·licitants d’asil a la nostra societat. Creu Roja compta actualment amb 22 places d’acollida a Girona (2.078 a tot l’estat), i treballa amb la previsió d’ampliar-les de cares a finals d’any fins a arribar a les 42 places. Les nacionalitats més comunes de les persones ateses per Creu Roja en l’últim any són sirianes, veneçolanes, hondurenyes i ucraïneses.

Fins el passat mes de setembre, la Creu Roja ha atés 214 sol·licitants d’asil a les poblacions de Girona,La Jonquera i Figueres, 31 d’elles incorporades al programa estatal d’acollida.

En relació al programa de reubicació i reassentament de persones sol·licitants d’asil i refugi des de Grècia, Itàlia, Líban i Turquia, Creu Roja ha atès a 957 persones, que han estat acollides en diferents localitats de l’estat, 8 d’elles a la ciutat de Girona.

En total, durant el 2016 i els primers 8 mesos de 2017, s’ha atès a través dels diferents programes d’immigració i asil a més de 1.461 persones sol·licitants d’asil i Refugiats (1.441 el 2016 i 1.020 des de principi d’any).

Creu Roja treballa en aquest àmbit en coordinació amb el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per a organitzar noves arribades previstes en els pròxims mesos procedents de Turquia i Itàlia.

Camps de refugiats i zona urbana d’Atenes

En l’àmbit internacional, encara que l’operació de major envergadura es concentra a Grècia, on el treball se centralitza en dos escenaris (camps d’acollida i la zona urbana d’Atenes) continuem treballant i donant suport a la Creu Roja hi ha la Mitja Lluna Roja d’altres països en la seva resposta als migrants i persones refugiades tant a Sèrbia com al Líban.

 

 

ANTECEDENTS

INFORMA AJUNTAMENT DE BLANES.- La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes del passat 24 de setembre de 2015 va aprovar amb la unanimitat de totes les forces polítiques municipals una moció per declarar Blanes Ciutat Acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria. En la proposta d’acord es recollien diverses consideracions, entre elles instar a l’estat espanyol a activar les polítiques d’asil polític per a les víctimes de la guerra de Síria i d’altres conflictes internacionals.

També s’instava al govern espanyol a demanar una major dotació de recursos a la Unió Europa, augmentar el nombre de places d’asil, incrementar de 6 a un mínim de 24 els mesos el període d’acollida de les persones sol·licitants, i treballar per ampliar el concepte de refugiada a totes aquelles persones que es veuen obligades a abandonar els seus països per motius econòmics. També s’instava a la Generalitat a que tingués un paper actiu oferint la seva col·laboració, així com d’altres mesures que afavorissin l’acolliment.

D’altra banda, l’Ajuntament de Blanes es comprometia a acollir persones refugiades posant a la seva disposició les mesures que estiguin al seu abast, així com treballar en la sensibilització a la població sobre la realitat de les persones refugiades, i la dinamització de la xarxa local solidària. Per últim, la proposta d’acord incloïa comunicar a l’Ajuntament de Barcelona que es dóna suport a la proposta per a la creació d’una xarxa de ciutats refugi, així com la voluntat de Blanes d’afegir-se a aquesta xarxa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *