Departament de justícia d’EEUU i Jutjat de Blanes

Imatge LT

 

El Departament de Justícia dels Estats Units va rebutjar la sol·licitud del jutjat d’instrucció de Blanes d’obtenir els registres d’alta i subscripció a Twitter de l’humorista blanenc Facu Díaz i del regidor de Palafolls Juan Andrés Osorio.

No pot proporcionar aquestes dades perquè l’acudit de Facu Díaz s’emmarca dins de la llibertat d’expressió que consagra la Constitució dels Estats Units. La Primera Esmena de la Constitució dels Estats Units estableix una àmplia llibertat d’expressió i, en conseqüència, prohibeix la seva persecució penal

 

 

ANTECEDENTS

El Jutjat de Blanes ha investigat a Facu Díaz per piular a Twitter : “Quemar iglesias me parece una barbaridad si no hay nadie dentro”.

La Fiscalia considerava que l’acudit podria ser constitutiu d’un delicte de l’article 510 del Codi Penal per provocació a l’odi, la violència i la discriminació contra les persones que professen la religió catòlica

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *