Presó per l’acusat de la pallissa mortal

DARRERA HORA (14.08.2017  22:46).- El Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia de Blanes (Selva) ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per al considerat autor material del cop que va provocar la mort a un jove italià de 22 anys en una discoteca de Lloret de Mar. El jutge ha ordenat, en canvi, llibertat per als altres dos detinguts per l’homicidi. Un d’ells sense cap restricció perquè tot apunta que ni tant sols es trobava al lloc dels fets al moment de l’agressió. Pel tercer, que si que hauria participat a la baralla, ha dictat la prohibició de sortir del territori Schengen. Els detinguts només han respost a les preguntes dels seus advocats en una sessió que s’ha allargat des de quarts de sis de la tarda fins passades les vuit del vespre. Els lletrats que els representen han explicat que tots estan molt afectats pels fets i que l’autor material s’ha mostrat penedit. El jutjat manté la causa oberta per un delicte d’homicidi.

Presó provisional, comunicada i sense fiança per al considerat autor material del cop que va costar la vida al jove de 22 anys i llibertat per als altres dos detinguts pels fets. El jutge ha decretat la mesura, d’acord amb la petició del fiscal, després de que els tres detinguts hagin declarat aquest dilluns a la tarda a les dependències del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes. Un d’ells ha quedat en llibertat sense cap restricció mentre per a l’altre, que es considera que sí que va participar a la baralla, el jutge ha dictaminat la prohibició de sortir de l’espai Schengen. L’advocat que representa aquest darrer, Xavier Pellejer, ha explicat que el seu client es va enfrontar amb el grup d’italians amb el qual anava la víctima però que no li va propinar cap cop. El lletrat de l’altre, Rafael Pedrique, en canvi, ha explicat que el seu client ni tant sols es trobava al lloc dels fets en el moment de l’agressió i que només s’hi va acostar quan es van obrir les llums per “separar-los”. Pel què fa l’autor del cop, el seu advocat que no ha volgut fer declaracions davant de càmera, ha explicat que ha declarat que havia begut i que havia pres drogues però que estava molt penedit pels fets i que no pretenia en cap cas un desenllaç tant fatídic. Els lletrats han explicat també que els detinguts eren amics, que van arribar junts a la discoteca i que venien a passar una setmana a Lloret de Mar per “descansar”. També que són d’origen txetxè i que tenen asil polític a França. Han negat, en canvi, que tinguin formació o pertanyin a cap grup paramilitar. Han admès però que el principal acusat practicava algun tipus d’esport i que un dels que han quedat en llibertat s’està formant a França per ser policia. “Estan molt afectats i penedits”, ha afegit Pedrique. La baralla es va produir la matinada de divendres a dissabte a la discoteca St Trop quan els detinguts i un grup d’italians es van enfrontar. De resultes de l’agressió, un jove italià de 22 anys va rebre un fort cop al cap i va haver de ser ingressat en estat crític a l’hospital Trueta de Girona, on va morir diumenge. Aquest dilluns, Lloret ha dedicat un minut de silencia a la víctima i l’Ajuntament ha ordenat el tancament del local, per deficiències “greus” en matèria de seguretat.

 

L’acusació particular demanarà la pena màxima

L’advocat de l’establiment, Joaquim Boadas, ha admès que no disposaven dels dos vigilants de seguretat que per llei haurien d’haver tingut però ha assegurat que, en canvi, tenien nou controladors d’accés. Boadas ha afirmat que l’incident era del tot “inevitable” i, a la sortida dels jutjats, ha avançat que com a acusació particular demanarà la pena màxima que és de 15 anys per al considerat autor material de la mort del noi.

 

DARRERA HORA (14.08.2017  18:09): Els tres detinguts per la pallissa mortal a un jove italià de 22 anys han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes aquest dilluns a la tarda. A un quart de cinc han entrat a les instal·lacions per declarar davant del jutge. Ho faran en presència dels tres advocats que els assisteixen i el de l’establiment d’oci, Joaquim Boadas, que s’ha personat com acusació particular. Els detinguts, de nacionalitat russa i residents a França, van agredir al jove en una baralla que es va iniciar a l’interior del local i després de ser expulsats pel personal del centre. Els Mossos els van localitzar poc després al passeig marítim de la població i els van detenir acusats d’un delicte d’homicidi. (ACN)

Imatge WP

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El jove turista italià de 22 anys que va rebre una pallissa en una discoteca de Lloret de Mar (Selva) la matinada de divendres a dissabte ha mort aquest diumenge a l’Hospital Josep Trueta de Girona, després de no poder superar les greus ferides amb les que va ingressar. Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir tres homes de 20, 24 i 26 anys, residents a França i de nacionalitat russa com a presumptes autors de la mort del noi. Ara la policia acusa els agressors d’un delicte d’homicidi. La víctima va ingressar poc després de la pallissa a l’Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt crític. Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.

El noi italià apallissat dissabte en una discoteca de Lloret de Mar no ha superat les greus ferides derivades de l’agressió i ha mort aquest diumenge al matí a l’Hospital Josep Trueta de Girona. La víctima estava ingressat a la Unitat de Cures Intensives del centre amb pronòstic molt crític després de rebre cops de puny i puntades de peu al cap.Els presumptes agressors, tres homes russos que resideixen a França, estan acusats ara d’un delicte d’homicidi, i hauran de passar a disposició del jutge de guàrdia de Blanes en les properes hores. Els Mossos van poder detenir els agressors pocs minuts després de la pallissa al Passeig Marítim. En concret van ser agents de la Brigada Mòbil els qui van arrestar els acusats gràcies al testimoni de diverses persones que els van identificar.

Ha estat l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona qui s’ha fet càrrec de la investigació per tal d’aclarir què va portar els tres homes a apallissar la víctima. Ara mateix, els acusats estan detinguts a la comissaria de Blanes, d’on s’espera que surtin aquest dilluns per anar a declarar davant el jutge de guàrdia. Tot plegat va passar vora les tres de la matinada de divendres a dissabte quan es va iniciar la baralla dins una discoteca del carrer Riera de Baix de Lloret. La víctima va quedar molt mal ferida i va ser atesa al cap del carrer ja que és una via estreta, molt concorreguda, i de complicat accés amb cotxe.

 

L’ajuntament convoca un minut de silenci

Un cop s’ha sabut el tràgic final, l’Ajuntament de Lloret ha decidit convocar un minut de silenci en memòria del jove de 22 anys. L’acte es farà aquest dilluns a les 12 del migdia a la Plaça de la Vila de Lloret de Mar.

Arran de la mort del noi, els Mossos acusen els tres sospitosos d’un delicte d’homicidi – abans del decés ho tractaven com homicidi en grau de temptativa -. Una de les parts que es personarà en el judici serà l’Ajuntament de Lloret com acusació popular. L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que ho fan “per la gravetat dels fets” i perquè actituds com aquesta “embruten” el nom de Lloret.

Dulsat ha condemnat fermament l’agressió i ha posat a disposició de la família els serveis de l’ajuntament. Amb l’alcalde ha coincidit el president de l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar, Nino Gómez, que considera que es tracta d’un fet puntual i que no és representatiu de la ciutat.

 

ANTECEDENTS

GENERRALITAT DE CATALUNYA.- Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Blanes (La Selva), amb el suport d’efectius de la Brigada Mòbil, van detenir ahir dissabte tres homes, de 20, 24 i 26 anys, de nacionalitat russa, sense domicili conegut, com a presumptes autors d’un delicte homicidi.

Els fets van passar cap a les tres de la matinada d’ahir dia 12 d’agost, en una discoteca de Lloret de Mar, on els agents van ser requerits perquè hi havia una baralla.

En arribar al lloc, els agents van trobar un jove ferit de gravetat que va ser traslladat en estat crític a l’hospital Josep Trueta de Girona, on ha mort la passada nit.

Un cop evacuat el ferit, els mossos van iniciar la recerca dels autors de l’agressió, que havien fugit. A la poca estona van ser localitzats i detinguts a la zona del passeig marítim.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s’ha fet càrrec de la investigació per tal d’aclarir els fets.

Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes.

Àrea de Comunicació

Girona, 13 d’agost de 2017

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *