busosràpids.cat follats de Blanes a Lloret

Una nova xarxa de 15 línies d’autobús interurbà entrarà en servei a partir del 2018 per agilitzar els transbordaments

El conseller Rull preveu que el sistema de l’ATM assolirà els 1.000 milions de viatges durant l’any vinent

Imatge CCMA

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El Govern posarà en marxa una nova xarxa d’autobusos interurbans per afavorir la intermodalitat a partir de 2018 a les principals zones urbanes del país. Segons ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a l’ACN, a partir de l’any vinent entraran progressivament en servei 15 línies que connectaran les estacions de ferrocarril (Metro, FGC, Rodalies o Regionals) amb altres línies de bus ja existents, com les de la xarxa Exprés.cat. Igualment, el conseller Rull ha previst que el sistema de l’Autoritat del Transport Metropolità assolirà els 1.000 milions de viatges durant l’any vinent i s’ha mostrat “prudentment optimista” sobre la possibilitat que el BEI financi la finalització de les obres del tram central de l’L9 del Metro de Barcelona.

El conseller ha explicat que un dels primers serveis de la nova xarxa busosràpids.cat (BRCAT) serà la connexió entre Castelldefels i Cornellà de Llobregat a través d’un carril bus segregat que circularà per la C-245, que “permetrà relligar aquestes grans ciutats i connectar entre el tren i el metro, reduint en 15 minuts el temps de trajecte”. Altres punts on el Departament de Territori i Sostenibilitat ha detectat demanda potencial d’aquest servei BRCAT són la connexió entre Barcelona i l’eix de la riera de Caldes (Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans i Mollet), les línies com la de Corbera de Llobregat o Molins de Rei, que accedeixen a la capital catalana per la B-23 (on la Generalitat ha demanat a l’Estat un carril bus), així com a la zona entre Blanes i Lloret de Mar i entre Girona i Salt.

La nova xarxa operarà “en punts amb demanda acreditada i apostant per la velocitat comercial”, segons Rull. El conseller ha explicat que la xarxa Exprés.cat garanteix la mobilitat a velocitats comercials “de punt a punt”, mentre que la nova xarxa BRCAT vol afavorir la intermodalitat i la “capil·laritat” entre els sistemes d’autobús i els ferrocarrils.

Precisament, el titular de Territori i Sostenibilitat ha valorat molt positivament el desplegament de la xarxa Exprés.cat, que culminarà la seva primera fase entre finals de 2017 i el 2018 amb l’entrada en servei de les 10 línies restants, que inclouen les connexions Barcelona-Mollet o Lleida-Almacelles, sumant un total de 42 rutes. “La xarxa Exprés.cat cobreix les grans artèries del país, mentre que els BRCAT donaran capil·laritat a l’oferta intermodal. La posada en marxa d’aquests serveis representarà una salt endavant en la millora del transport públic del país”, ha conclòs Rull.

El transport públic de l’ATM registrarà 1.000 milions de viatges el 2018També en l’àmbit del transport públic, el conseller ha previst que el sistema de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona arribarà als 1.000 milions de viatges el 2018, dos anys abans del que havia estimat inicialment el Govern. “Estem en condicions d’avançar dos anys aquests objectius. Estem batent rècords històrics cada any i es podria arribar a aquests 1.000 milions de viatges el 2018” ha afirmat Rull.

El Govern és “prudentment optimista” sobre el finançament del BEI a l’L9El conseller també ha assenyalat que el Govern és “prudentment optimista” sobre la possibilitat que el Banc Europeu d’Inversions (BEI) concedeixi a l’executiu català un crèdit que permetria completar el tram central de la línia 9 del Metro. Es tracta d’un préstec de 750 milions d’euros, que es podria elevar fins als 1.000 milions en cas de necessitat. “Això ens permetria acabar el túnel i permetre l’entrada en funcionament gradualment de les diverses estacions del tram central”, ha declarat Rull.”Aconseguir els recursos per acabar el tram central de l’L9 ha estat la gran prioritat del Govern en l’àmbit de les infraestructures de mobilitat”, ha indicat. Rull ha recordat que aquesta via de finançament no és l’única que estudia el Govern, però que l’existència d’aquesta línia de crèdit del BEI per lluitar contra el canvi climàtic disposa de “molt bones condicions”. El comitè executiu del BEI està estudiant la proposta de la Generalitat i, en cas de dictamen positiu, el consell d’administració del Banc podria donar el vist-i-plau al finançament. “La resposta és imminent i es donarà al llarg d’aquest any”, ha conclòs.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *