DARRERA HORA

Cs Blanes condiciona el seu suport a la modificació de pressupost a la creació d’una partida de 100.000 € per al sector d’hostaleria i estètica

El portaveu liberal Cristhian Ortiz apunta que la mesura permetrà destinar ajudes individuals de 500 € + IVA perquè els empresaris d’ambdós sectors puguin pagar les factures dels seus proveïdors

Nota de premsa de CIUTADANS 

Rebuda el 28/10/2020

El govern tindrà el nostre vot favorable a la modificació del pressupost en 850.000 € si destina una partida de 100.000 € per al sector de l’hostaleria i centres d’estètica perquè puguin fer front al pagament de proveïdors”. Així de clar s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Blanes Cristhian Ortiz per a condicionar el suport de la formació liberal a la modificació pressupostària proposada per l’equip de govern d’ERC i Comunss i que haurà de sotmetre’s a votació en el ple de demà.

Ortiz ha lamentat la inexistència d’una “partida immediata” per a pal·liar el greu problema que pateixen els sectors de la restauració i l’estètica, que han hagut d’abaixar la persiana durant 15 dies. “Considerem que una modificació pressupostària de gairebé un milió d’euros hauria de contemplar ajudes immediates, que és el que estem proposant”, ha exposat el regidor. En concret, la condició de destinar 100.000 euros a tots dos sectors “servirà perquè els nostres hostalers i centres d’estètica tinguin un petit alleujament per a pagar als seus proveïdors”. El partit taronja xifra l’ajuda en 500 euros + iva. “Ajudar a les pimes és essencial per a evitar tancaments immediats”, ha justificat Ortiz.

El regidor liberal ha remès aquest matí una carta a l’equip de Govern en la qual exposa la seva voluntat de donar suport a la modificació pressupostària, sempre que es creï la partida de 100.000 euros proposada per Ciutadans. “No podem esperar a l’any vinent perquè aquests sectors estan patint molt i necessiten ajudes immediatament per a sobreviure”, ha manifestat Ortiz.


 

Imatge AJUNTAMENT DE BLANES

Blanes proposa al ple modificar el pressupost en 850.000€ pel COVID, el Temporal Glòria i altres mesures

La sessió plenària d’octubre convocada per dijous inclou una proposta de modificació del pressupost 2020 per aquesta quantitat, així com 14 altres punts a l’ordre del dia

Nota de premsa de l’AJUNTAMENT 

Rebuda el 28/10/2020

Un dels punts més destacats inclòs a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest mes d’octubre, convocat per demà dijous, és la modificació del pressupost municipal vigent per autoritzar diverses operacions comptables. La modificació està quantificada en 850.000€, i pràcticament el 80% és per cobrir necessitats generades per la crisi sanitària de la COVID-19 i pel Temporal Glòria. La resta corresponen a diverses millores en diferents àmbits.

Més concretament, de la quantitat total que es porta a l’aprovació del ple, 654.774,49€ són per fer front a la COVID-19 i al Temporal Glòria. Pel que fa a la crisi sanitària, a tall d’exemple, més de 130.000€ corresponen a despeses en Serveis Socials i Habitatge. En aquest apartat cal incloure haver pogut cobrir tot tipus de necessitats socials, com per exemple servir àpats diaris als avis i àvies que no podien fer-ho als Centres de Dia al haver-se tancat l’accés de persones no residents, un servei que es va coordinar des d’Acció Social i Protecció Civil, i efectuat amb voluntariat de Creu Roja.

Dins aquest mateix apartat hi ha d’altres despeses generades per haver d’atendre situacions directes o indirectes provocades per la crisi sanitària. Així, hi ha hagut gairebé 200.000€ per cobrir el dèficit generat a les Llars d’Infants Municipals i el Transport Públic pel tancament i davallada del seu ús, respectivament, durant el confinament; 55.000€ per a l’adquisició de material de protecció pels centres sanitaris i 60.000€ per l’adequació d’unes dependències municipals per destinar-les a un futur Centre de Dia.

D’altra banda, per pal·liar els efectes del Temporal Glòria –principalment danys en infraestructures- es destinen 210.656,78€. Pel que fa a altres actuacions incloses en la modificació del pressupost 2020, la més destacada està destinada a millores per contribuir a la mobilitat sostenible, amb la implantació de dues estacions públiques de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Altres punts

A priori, la sessió plenària preveu ser molt intensa, ja que inclou un total de 15 punts a l’ordre del dia. A banda del ja esmentat, altres temes d’interès seran les subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional, així com una línia d’ajuts per a entitats culturals locals que s’han vist afectades per la reducció o cessament d’activitat causada per la COVID-19.

Els cinc darrers punts abans no arribi l’apartat de Precs i Preguntes, són sengles mocions presentades per diferents grups polítics. Tres d’elles les ha presentat el grup municipal de Ciutadans en relació a l’elaboració d’un pla contra la okupació il·legal d’habitatges, per donar la opció de la jornada continua als centres educatius i per recolzar el gremi de la restauració.

Blanes En Comú Podem i Esquerra Republicana –els dos grups a l’equip de govern- han presentat una proposta d’acord amb motiu del 25-N, el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere i l’impacte de la COVID-19 sobre aquesta xacra. Per últim, la moció del Partit dels Socialistes de Catalunya és per contribuït a superar la bretxa digital en les persones grans i adults que ho necessitin. 

El ple municipal de demà dijous començarà a les 7 de la tarda, serà telemàtic, i es podrà seguir en directe per streaming a través del perfil Facebbok de l’Ajuntament de Blanes, així com per Ràdio Blanes.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *