1-O Resultats a Blanes

DARRERA HORA:

Enllaç als resultats oficials.

 

Opinió de DdB: Hem votat prop dels 8.000 catalans que vivim a Blanes. Els prop de 30.000 espanyols que completen el cens del municipi s’han quedat a casa majoritàriament. És d’agrair perquè si no haguéssim perdut per golejada (I no ho diem per fer la gracieta)


Imatge CDR Blanes

 

Un 89’44% dels vots del Referèndum a Blanes estan a favor de la independència amb 7.941 vots.

En la jornada de l’1 d’Octubre van votar un total de 8.879 persones, que en alguns casos van haver d’esperar força estona per les continuades caigudes del sistema informàtic.

 

INFORMA AJUNTAMENT DE BLANES.- A quarts d’onze de la nit d’aquest passat diumenge va concloure finalment el recompte de vots i recollida de dades del Referèndum de l’1 d’octubre que es va viure amb especial intensitat arreu de Blanes. En total es van efectuar 8.879 vots, dels quals un 89’44 % (7.941 persones) van marcar la casella del ‘Si’, és a dir: que estan a favor que Catalunya sigui un estat independent en forma de república.

Per la seva banda, un 8’65% (768 vots) van recolzar la opció contrària, la del ‘No’; un 1’45 % dels vots efectuats (129 vots) van ser en blanc i un 0’46% (41vots) van ser nuls. La gran majoria de persones que aquest passat diumenge van exercir el seu dret a vot van haver d’esperar diverses hores per les continuades caigudes del sistema informàtic que es va haver de patir al llarg de tota la jornada.

Això era perquè, al no poder disposar de les llistes impreses, s’havia de fer la comprovació dels votants a través del cens universal. Aquesta circumstància es va comunicar a primera hora, i en una gran quantitat de col·legis calia tota una sèrie d’eines i condicionants que es van haver de posar en marxa llavors.

Els problemes de connexió, saturació de la xarxa i atacs informàtics que va patir el sistema provocaven que no pogués comprovar-se el cens i, per tant, que s’hagués de paralitzar el procés de participació en nombroses ocasions. A l’hora de dinar, com sol passar en els processos electorals normals, va davallar un xic l’afluència de votants, però cap a les 4 el ritme va tornar a ser l’habitual, acompanyat de l’alternança entre la possibilitat de votar o no en funció de si el sistema informàtic havia tornat a caure o no.

Una jornada agredolça per la majoria de votants

A l’altra costat de la balança, cal destacar les continuades mostres de civisme i sentit democràtic que es van demostrar durant tota la jornada. Així, malgrat els inconvenients de caràcter tècnic i telemàtic, els milers de blanencs i blanenques que  es van acostar a la seva seu electoral ho van fer rodejats d’un ambient festiu i presidit per l’alegria en general.

Aquest clima de votació va ser especialment contagiós a la plaça de davant el Casal de la Gent Gran, una de les seus electorals. Des de quarts de 6 del matí i bona part  de la nit els centenars de persones que omplien la plaça van corejar una variada selecció de cançons catalanes que van estar sonant a través d’un altaveu que es va muntar, majoritàriament de Lluís Llach, però també del grup La Trinca.

A mesura que començaven a circular a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació les impactants imatges de la repressió policial enfront la resistència pacífica dels ciutadans, l’ambient festiu es va enterbolir força. I és que al llarg de tota la jornada de votació, una de les constants més comentades era la temença que es reproduïssin a Blanes les càrregues contra ciutadans.

Aquesta possibilitat va estar planant en tot moment, expressada majoritàriament  en les converses a les seus electorals, o en les notícies i rumors que no paraven d’arribar als telèfons mòbils de la concurrència. Tot i aquesta temença latent, el regalim de persones –de totes les edats: gent gran, adults i gent jove- va ser constant, davant les vuit seus electorals.

De fet, a Blanes la protecció dels centres electorals durant tota la nit també va ser-hi present. Es van organitzar brigades de gent, majoritàriament joves, que van passar la nit al ras per protegir les seus electorals. Una tasca que la pluja que va caure a partir de les 5 es va fer una mica més enutjosa.

Participació a les 13 h i 18 h. i resultats col·legi per col·legi

La participació va registrar un salt qualitatiu a la tarda respecte el matí, ja que si les primeres dades de la 1 del migdia van ser de 2.657 votants, a les 6 de la tarda havien augmentat fins els 8.512 votants. Respecte com es van distribuir els vots efectuats, les dades van ser aquestes:  

Seu electoral
Votants 13 h
Votants 18 h
Vots Totals
Casa del Poble
299
1.817
870
Ambulatori La Plantera
511
818
2.059
Casal de la Gent Gran
515
1.422
1.076
Ràdio Blanes i Servei Comunicació
297
822
594
Institut S’Agulla
346
1.090
1.250
Escola Oficial d’Idiomes
120
566
688
Institut Sa Palomera
187
700
928
Institut Serrallarga
382
1.277
1.414
Totals
2.657
8.512
8.879

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *