1-O a Blanes el jutge investiga els mossos

Un jutjat de Barcelona acumula 257 denúncies per lesions l’1-O

Vint-i-set jutjats de tot Catalunya han obert causes contra càrregues policíaques i desobediència dels Mossos

Imatge DC

 

AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- El magistrat que investiga les càrregues policíaques a Barcelona durant l’1-O ja acumula 257 denúncies per lesions causades per la policia espanyola. No obstant això, el jutjat té constància de 312 informes mèdics de lesions que, si els afectats les denuncien, es podrien acumular a la causa.

En total, vint-i-set jutjats de tot Catalunya han obert causes derivades d’aquell dia, bona part per denúncies contra els Mossos per desobediència o inactivitat, contra la Generalitat per ús indegut de dades personals i contra la policia espanyola i la Guàrdia Civil per lesions i danys.

Fa unes setmanes, el magistrat de Barcelona va desestimar la pretensió de la fiscalia d’arxivar totes les denúncies i sobretot les de lesions lleus que encara no havien estat denunciades. El jutge ja ha demanat a la policia espanyola que identifiqui els agents que van participar en cadascuna de les càrregues. Però, abans de citar-los a declarar, vol tenir clar quantes denúncies es formalitzen, per poder interrogar els agents per tots els casos i no haver de tornar-los a citar en cas que es posin denúncies més endavant.

D’altra banda, el mateix jutge va rebre la denúncia d’un particular contra els Mossos per suposada inactivitat als col·legis electorals i per ús de dades personals. Després de rebre l’informe de la fiscalia, el jutjat ha traspassat aquesta part de la causa a l’audiència espanyola. A la resta de la demarcació de Barcelona, hi ha 15 jutjats més investigant fets d’aquell dia, la majoria per denúncies de particulars contra la suposada inactivitat dels Mossos a l’hora d’impedir les votacions o contra la Generalitat per l’ús de dades personals.

A Mataró, hi ha una causa oberta per lesions a vuit persones causades per la Guàrdia Civil i a Rubí es va detenir una persona per desobediència i lesions a la policia. A l’Hospitalet de Llobregat es va arxivar una causa amb quatre ferits per la policia espanyola per falta d’autor conegut i també una similar per danys. A Sabadell es van arxivar dues causes per lesions i una per inactivitat dels Mossos, i a Cornellà hi ha obertes una causa per suposada inactivitat dels Mossos, una per un delicte d’incitació a l’odi i dues dels Mossos contra dos particulars a qui van decomissar material pel referèndum.

A Manresa, hi ha cinc investigacions obertes per quaranta lesionats i tres per desobediència contra tres batlles. A Tarragona, hi ha cinc jutjats investigant. El d’Amposta va rebre noranta-nou denúncies per lesions, noranta-cinc de les quals estan arxivades. Un jutjat de Tarragona ciutat investiga vuit casos de lesions. Un del Vendrell, un de Reus i un de Gandesa investiguen els Mossos per suposada inactivitat. El jutge de Gandesa va declarar la causa secreta i va ordenar escorcollar la seu del telèfon d’emergències 112 a Reus.

A Girona, hi ha quatre jutjats que han obert investigacions. El de la Bisbal d’Empordà ha arxivat tres denúncies per lesions i una per danys, el de Blanes investiga els Mossos per inactivitat i el de Figueres investiga la Generalitat per ús indegut de dades personals i l’alcaldessa de Roses per desobediència. El jutjat de Sant Feliu de Guíxols va arxivar una denúncia dels Mossos per haver requisat una urna i han remès a Barcelona una denúncia per lesions produïdes a la capital catalana. Per últim, a la ciutat de Lleida hi ha quatre casos de lesions i una denúncia per inactivitat dels Mossos, mentre que a la Seu d’Urgell s’investiguen set denúncies per inactivitat de la policia catalana.

 

 

ANTECEDENTS

Un total de 24 jutjats d’arreu de Catalunya han obert diligències per fets relacionats amb la jornada de l’1 d’octubre, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D’aquests, 17 han obert diligències per investigar la suposada inactivitat i desobediència dels Mossos d’Esquadra davant les instruccions judicials que els ordenaven tancar els col·legis electorals de l’1-O.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *