Aplicació amb entretela hidrosoluble (amb tuto)

| 18 Comments

Feia temps que havia vist entretela hidrosoluble per a fer bordats i vaig pensar en comprar-ne una mica per investigar què es podia fer amb ella (que no fos bordar perquè no en tinc ni idea!). I com que tenia ganes de fer alguna cosa per la crida que va fer 40 moments per cosir alguna cosa per celebrar el dia de les dones el 8 de març, vaig trobar la inspiració! Ja sé que vaig tard però tal i com està el pati el 8 de març es pot celebrar cada dia… que ens sobren les raons!

IMG_2043La intenció era mostrar un missatge feminista contundent, i a l’hora, pensant en la diversitat de les dones… Molt sovint, i sobretot quan arriben aquestes dates, llegeixes molts articles “cosificant-nos” (com si fos fàcil dir què fan o com se senten la meitat de la població!). Així que… diversitat i alegria!

IMG_2039I com es fa? Aquí us poso un tutorial, tot i que és facilíssim (el publico també en castellà, com tots els tutos que publico).

Primer vaig tallar un troç de tela hidrosoluble (en el meu cas la vaig comprar a Hilos y Más però crec que en lloc especialitzats en bordat no hi hauria d’haver problemes per trobar-ne), la vaig doblar per la meitat i vaig dibuixar a sobre la forma que volia.

Primeo corté un trozo de tela hidrosoluble (en mi caso la compré en Hilos y Mäs pero creo que no hay problema en encontrarla en comercios especializados en bordado), la doblé por la mitat y dibujé sobre ella la forma que quería.

IMG_2028Vaig obrir-la i vaig anar farcint-ho amb retalls de teles. En el meu cas vaig agafar troços molt petits, caldria investigar com quedaria usant retalls més grans. Vaig fer una capa gruixudeta, per a que no em quedaren espais lliures.

Abrí la tela y la fuí rellenando con trozos de retales. En mi caso usé trozos muy pequeños (estaría bién ver cómo quedaría usando retales más grandes). Yo le puse una capa bastante gruesa, para que no me quedasen espacios libres.

IMG_2029Un cop ho tenim ben farcit, tanquem “el sandwich” i ho agafem amb unes agulles pels extrems, o enmig de la figura, per intentar subjectar els retalls fins que els cosim. I comencem a cosir, seguint les línies o en plan “lliure”.

Una vez lo tenemos bien relleno, cerramos el “sandwich” y lo sujetamos con agujas por los extremos, o enmedio de la figura, para que no se nos caigan los retales al coser. Cosemos siguiendo las líneas, o en plan “libre”, como nos guste más.

IMG_2032Ara només cal retallar la figura… i posar-ho sota l’aigua! (és una llàstima perquè no tinc foto d’aquest darrer pas). La tela hidrosoluble desapareixerà i després de deixar-la secar tindrem la nostra aplicació llesta per cosir-la on vulguem. En el meu cas he reciclat una faldilla que era part d’un vestit (només l’he tallat i he afegit punya a la cintura).

Ahora sólo hay que recortar la figura… y ponerlo debajo del agua! (és una pena porque no tengo foto de este último paso). La entretela desaparecerá y tras dejarla secar, tendremos nuestra aplicación lista para coserla donde queramos. En mi caso lo he hecho en una falda que he reciclado (sólo le he añadido el puño de la cintura).

IMG_2033I ja està!

¡Ya está!

IMG_2036Aquí una foto amb més detall.

Aquí una foto con más detalle.

IMG_2039

I el resultat final.

Y el resultado final.

IMG_2042

I amb aquesta faldilla participo, aquest cop si, al RUMS d’aquest dijous. Us hi heu passat?

18 Comments

 1. Jolines vaya chulada! Eso de la tela hidrosoluble voy a tener que probarlo, me parece genial!

 2. Que chula la falda!! No se me había ocurrido usar así esa entretela, me lo apunto.

 3. Vaya! No conocía esta técnica, gracias por enseñarla
  El resultado es genial, me gusta mucho y tiene muchas posibilidades.
  Biquiños!!!

 4. Waaaala, ¡vaya forma más brutal de aprovechar los retalitos más pequeños! Qué guay. Me encanta. ¡Y genial la falda!

 5. me encanta este tema de la entretela hidrosoluble… tendré que probar!

 6. Yessss! THANK U ! LoOove it !¡ No sabía y voy a probar! ¡ GRACIAS!

 7. Queda xulíssim!!!! M’encanta!

 8. OStres quina idea tan bonica… Em guardo el tutorial i a veure que en sortirà…

 9. Gràcies pel tuto! No coneixia aquesta tècnica, m’agrada molt el resultat. I tens raó tots els dies ho hauriem de celebrar.

 10. Hola, veo que tu post es de hace años, pero ya ves, aquí en internet las cosas perviven por siempre. Me queda una duda, ¿no habría que planchar el amasijo de telitas antes de hacer el sándwich?. Yo no me veo capaz de pasar los pespuntes con mi máquina por algo tan grueso. Bien, felicidades por el resultado, yo también soy recicladora y le busco utilidad a TODO. Gracias, un saludo desde Barcelona

Deixa un comentari

Required fields are marked *.