Sofà amb palès i coixins (amb tutorial)

| 10 Comments

IMG_0264

Avui torna a ser dijous, i això vol dir que torna el RUMS!!!

Avui tinc una entrada una mica diferent… definitivament la costura “més gran” que he fet mai 😉  Vivim a una cooperativa d’habitatges, on hi ha molta gent. I necessitàvem un sofà nou així que ens vàrem decidir per fer un sofà amb palès i amb la taula a joc. La meva part va ser fer els coixins del sofà, i també els coixins petits individuals, de tela de farcell.

Pel sofà simplement vaig fer unes fundes a uns matalassos, i coixins antics, i els vaig tancar amb snaps. No vaig fer fotos al procès així que no us puc posar un tutorial. A sota us poso el tutorial per fer els coixins petits, de tela de farcell.

En primer lloc, vaig fer les fundes interiors. Són simplement un quadrat amb una cremallera a un dels costats, per poder rentar-los o canviar el farcit si fos necessari.

I ara, anem a veure com fer les fundes exteriors…

IMG_0304

Els meus coixins són quadrats de 45×45 cm. Per darrera la tela se superposa uns 8-10 centímetres, per poder entrar el farcit interior sense problema i sense que s’obrin massa. En primer lloc, cal tallar la tela. En el meu cas aproximadament media 47 centímetres (45 + 2 de marge de costura) per 102 (45 x 2 + 8 centímetres de superposició + 2 de marge de costura). Espero que s’entengui…

Un cop tenim tallada la tela, passem amb l’overlock pels dos costats curts, que seran els costats que aniran darrera i se superposaran.IMG_0165

Doblem aquesta vora que acaben de cosir cap a dintre, més o menys 1-1,5 cm (ull! han d’anar els dos costats doblegats cap el mateix costat) i planxem (jo no vaig planxar perquè la tela era de quadres i era molt fàcil cosir-la recta). Cosim amb puntada recta.

IMG_0166

Ara cal “plantejar” el coixí. Hem de doblegar el coixí, posant les cares bones tocant-se. Els dos costats que acaben de cosir van superposats (més o menys 8 centímetres). Un cop ho tenim (podem mesurar-ho per assegurar-nos de que la superposició és correcta), ho agafem amb agulles i cosim els costats que ens queden amb l’overlock.

IMG_0169

Molt bé, ara ja ho tenim!

Ara només cal donar-li la volta (potser si és tela molt dura haureu de tallar una mica les cantonades primer) i passar-li una puntada recta per la vora (en el meu cas he deixat 2 centímetres de marge).

IMG_0173

Ja ho tenim! En el meu cas vaig decidir posar-lis uns snaps perquè vaig aprofitar teles i en alguns casos, la superposició de darrera era molt justa, però no cal si deixeu una mica més de tela.

 

 

 

10 Comments

Deixa un comentari

Required fields are marked *.