Sofà amb palès i coixins (amb tutorial)

| 10 Comments

IMG_0264

Avui torna a ser dijous, i això vol dir que torna el RUMS!!!

Avui tinc una entrada una mica diferent… definitivament la costura “més gran” que he fet mai 😉  Vivim a una cooperativa d’habitatges, on hi ha molta gent. I necessitàvem un sofà nou així que ens vàrem decidir per fer un sofà amb palès i amb la taula a joc. La meva part va ser fer els coixins del sofà, i també els coixins petits individuals, de tela de farcell.

Pel sofà simplement vaig fer unes fundes a uns matalassos, i coixins antics, i els vaig tancar amb snaps. No vaig fer fotos al procès així que no us puc posar un tutorial. A sota us poso el tutorial per fer els coixins petits, de tela de farcell.

En primer lloc, vaig fer les fundes interiors. Són simplement un quadrat amb una cremallera a un dels costats, per poder rentar-los o canviar el farcit si fos necessari.

I ara, anem a veure com fer les fundes exteriors…

IMG_0304

Els meus coixins són quadrats de 45×45 cm. Per darrera la tela se superposa uns 8-10 centímetres, per poder entrar el farcit interior sense problema i sense que s’obrin massa. En primer lloc, cal tallar la tela. En el meu cas aproximadament media 47 centímetres (45 + 2 de marge de costura) per 102 (45 x 2 + 8 centímetres de superposició + 2 de marge de costura). Espero que s’entengui…

Un cop tenim tallada la tela, passem amb l’overlock pels dos costats curts, que seran els costats que aniran darrera i se superposaran.IMG_0165

Doblem aquesta vora que acaben de cosir cap a dintre, més o menys 1-1,5 cm (ull! han d’anar els dos costats doblegats cap el mateix costat) i planxem (jo no vaig planxar perquè la tela era de quadres i era molt fàcil cosir-la recta). Cosim amb puntada recta.

IMG_0166

Ara cal “plantejar” el coixí. Hem de doblegar el coixí, posant les cares bones tocant-se. Els dos costats que acaben de cosir van superposats (més o menys 8 centímetres). Un cop ho tenim (podem mesurar-ho per assegurar-nos de que la superposició és correcta), ho agafem amb agulles i cosim els costats que ens queden amb l’overlock.

IMG_0169

Molt bé, ara ja ho tenim!

Ara només cal donar-li la volta (potser si és tela molt dura haureu de tallar una mica les cantonades primer) i passar-li una puntada recta per la vora (en el meu cas he deixat 2 centímetres de marge).

IMG_0173

Ja ho tenim! En el meu cas vaig decidir posar-lis uns snaps perquè vaig aprofitar teles i en alguns casos, la superposició de darrera era molt justa, però no cal si deixeu una mica més de tela.

 

 

 

10 Comments

 1. Avatar

  Dos sofás enuna misma Rums??? eso sí es casualidad!! jajaja, hemos coincidido en el tema!! y como lo que me faltan son los cojines me viene de muerte tu tutorial!!! gracias!!!

 2. Avatar

  Quina xulada de sofà, molt bon reciclatge!! Enhorabona!!

 3. Avatar

  Super sofà! em crida l’atenció la vostra iniciativa de viure en una cooperativa d’habitatges!

  • Avatar

   Hola Àngela, gràcies pel comentari! De fet, estem més o menys a prop vostre (al Bages). Mai he vingut a La Muntada, a veure si un dia m’hi passo… Ja t’ho he dit al blog però m’ha encantat el teu vestit del RUMS d’aquesta setmana.
   Salutacions!

 4. Avatar

  Em xifla la roba de fer farcells, prenc nota del tuto!!

 5. Avatar

  si fuese por mi llenaría la casa de cojines..me encantan!!!!
  gracias por la explicación!!!

 6. Avatar

  Quina bona idea un sofá amb palets per un munt de gent, t’ha quedat genial!!!

 7. Avatar

  Doncs ha quedat molt bé!!!!

Deixa un comentari

Required fields are marked *.