Rastres de llebre (Lepus europaeus)

març 4th, 2017

Petjades anteriors de 4,5-5 x 3,5 cm. Les posteriors poden ser molt llargues segons si maquen el taló, d’uns 6-12 x 3,5 cm. Per diferenciar-les dels conills el millor és comparar l’amplada que ha de ser de més de 3 cm (en neu un xic més). Marca 4 dits oberts i molt sovint amb fortes ungles, fet que pot confondre amb la petjada d’un cànid. El caminar a salt és molt característic.

Sempre posa una mà a davant de l’altre seguint la direcció d’avançada i les potes en paral•lel per davant de les mans formant una T o una Y característica. Quan més ràpid i més grans són els salts separa en diagonal els peus, com ho fa l’isard. Poden saltar més de 3 m en baixada. Quan seu marca totes les petjades molt juntes i paral•leles que recorda l’esquirol.

Excrement cilíndric de color groc palla a marró clar i de més de 1 cm de diàmetre. Normalment d’uns 1,2 cm, però pot ser gran de fins a 1,5 cm. No fa latrines com els conills. Tendeix a deixar petits grups d’excrements allà on passa i amb abundància a on menja sovint o s’amaga a prop. No fa mai caus. Al costat excrements d’isard.

Share Button

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (required)

Email (required)

Lloc web

Speak your mind