No vull que arribi el Nadal!

desembre 20th, 2015

Ja el tenim aquí, com cada any. Cridaner, aclaparador, persistent. Cada any que passa m’agrada menys celebrar-lo. Almenys com  el celebrem a casa. M’agrada trobar-me amb la familia, dinar plegats, riure una mica i recordar altres nadals. Les persones que trobem a faltar, les anècdotes, 50000 de diferents.

No m’agrada menjar sense tenir gana, ni regalar sense ganes de regalar, que comptin més els diners que et gastes que la intenció del regal. Que et facin regals quan no tens necessitat de res. Que el Nadal no pugui ser anar plegats a ajudar a qui ho necessita, col.laborar com a voluntari en la recollida d’aliments, o en la marató de TV3, o anar al menjador de S. Joaquim a servir menjar a qui no té res per dinar.

I no ho faig perquè no tinc ganes de lluitar contra la majoria. Un any que vaig proposar de no fer-nos regals a casa em van titllar de garrepa. I no ho sóc de garrepa, però tot té un límit per a mi. Gastar per gastar em sembla una indecència.

Per més inri, de vacances tinc les justes, aquests dies. Amb la qual cosa comprar regals, pensar què dinarem o què soparem, o fer la compra de Nadal es converteix en una tasca logística que riu-te’n de qualsevol empresa. Que aquest cap de setmana ja he comprat el menjar per la nit de Nadal i per Sant Esteve, no t’ho perdis! I sé que no sóc l’única, però veig que la majoria de gent ho porta amb un somriure. Conec una noia que l’any passat es va currar el dinar de Nadal, cuinant a consciència tots els plats, molt el.laborats, fins i tot les postres. Es va passar moltes hores a la cuina, de cada plat ens n’enviava una foto acompanyat del seu somriure. Jo sóc incapaç d’això.

Tot plegat em sembla estressant, i desmesurat, la veritat. Però sóc l’única de casa que ho penso, l’ovella negra, vaja!

Mai no m’he vist amb força per trencar amb tot això, no sé si algún dia en tindré. Tant de bo!

Tot i això, us desitjo molt bon Nadal i una bona entrada d’any, amb més alegria que no pas la meva!!!

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  desembre 2015
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « nov.   gen. »
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
  Categories
  Entra/surt
  Visites