Nova feina

agost 12th, 2015

Dilluns vaig començar en una nova empresa.

De moment, resulta ser una empresa com cal: que respecta els convenis del sector, que mira força pels seus treballadors, que ofereix una carrera professional, que no em fa recuperar les hores si vaig al metge, que no em rebaixa el sou si estic de baixa… Tot això no ho he pogut comprovar encara, però està per escrit en moooolta documentació interna de l’empresa. I em dóna certa confiança.

El motiu principal pel que he canviat ha estat l’econòmic, no ho negaré. Treballo més lluny de casa però el sou em compensa. L’empresa on estava pagava molt justet.

Però no ha estat l’únic motiu. Estava en una empresa de serveis A treballant per a un client B , A no gaire coneguda, B molt coneguda.

A em va contractar perquè vaig passar la prova i l’entrevista que B feia. Si no, ja no m’haguessin agafat. Anava a treballar directament a les instal.lacions de B. Ara mateix feia 7 mesos que no sabia res de la meva empresa A, doncs la comunicació era per intranet. Em pagaven el sou i vés tirant. Cada dia es presentava a B una comercial d’A que jo no sabia ni qui era, i que no va tenir ni la delicadesa de presentar-se. “Ens ho haguessis pogut dir, que no estaves contenta!”, em van recriminar quan els vaig dir un dels motius pels que marxava. Com ho havia de fer? Per intranet? Increïble. Han estat treient-se un sou amb mi durant 15 mesos sense pràcticament haver de fer res!!!

Pel que fa a l’empresa B, ha estat una gran decepció. Em feia il.lusió perquè és una coneguda marca de roba, i es van vendre com una empresa que treballa en equip en el que tots participen molt, moderna, dinàmica, etc etc etc. Quan se n’adonaran les empreses com B, en el segle XXI, que el millor actiu que tenen són els seus treballadors, que se’ls ha d’ensenyar, guiar, tenir-ne cura i valorar la feina ben feta? Que si els va tan bé és gràcies a ells? Que ja ha passat el temps d’exigir hores i hores per produir més, de no conciliar horaris NI PER ANAR AL METGE!!!, de no felicitar mai i sempre advertir renyant… Empreses en les que l’empleat més valorat és el que treballa de 7 a 19:00, i t’agafa el telèfon si el truques a casa a qualsevol hora. Això sí, cafès els que vulguis, passejos fent de relacions públiques amb la gent també, i reunions de 4 hores de les que només se n’aprofita una cada dia.

S’omplen la boca en anuncis TRENDING, FASHION, i mil paraules més en anglès que de vegades no saps ni el que estan dient, com a senyera de modernitat, i encara no saben que la formació als empleats és de vital importància, el reciclatge, i preparar bé als caps d’equip, als líders que ens han de dirigir, perquè sàpiguin fer-ho. A B n’hi ha ben pocs, de gent amb càrrec que tractin als empleats d’una forma digna, i que tinguin prous coneixements per portar equips de PERSONES, no d’esclaus, ni de bens ni de taules.

Ja està, ja m’he desfogat, perquè m’han fet sentir molt malament durant els darrers mesos, perquè jo em sentia orgullosa de la meva feina, vaig aprendre molt gràcies als companys, em semblava que m’havia guanyat alguna felicitació que els caps van ignorar i us asseguro que m’encantariiiiia que algú d’aquesta empresa llegís això i es donés per al.ludit (Sé que faria un comentari sarcàstic i despectiu, però li tocaria l’orgull segur).

Espero que la nova empresa no em decebi, almenys no tant com A i B ho han fet.

 

 

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  agost 2015
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « jul.   set. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
  Categories
  Entra/surt
  Visites