Blitz (David Trueba)

juliol 5th, 2015

D’en David Trueba havia llegit un parell de novel.les que em van agradar molt, especialment “Saber perder”. La recomano perquè val molt la pena.

I per això vaig decidir llegir Blitz. Però la veritat, és una novel.leta menor (95 pàgines) que no m’ha aportat gran cosa. M’ha decebut una mica perquè comença molt bé, però és com si li fes mandra escriure més, desenvolupar bé una història que podia haver donat molt més suc.

Comença bé, perquè en Trueba és un escriptor costumista, dels que tant m’agraden, capaços de descriure personatges i situacions corrents i no tan corrents, perquè a la persona més normal del món li han passat coses especials, dignes de ser explicades en una novel.la, tant si són bones com si són dolentes, només cal que siguin una mica especials, però protagonitzades per personatges quotidians.

Comença explicant el trencament d’una parella, i com reacciona el protagonista, el noi a qui la xicota ha deixat, després d’exposar junts un projecte de disseny de jardins a Berlin, al mateix hotel on s’allotjaven. I ell decideix que no torna, de moment, cap a Madrid, on vivien junts. El llibre explica els primers mesos de la solitud i decepció del noi, com dóna tombs mirant d’encarar la seva vida.

No ha estat malament, però la historia donava per molt més. M’he quedat amb ganes d'”esforça-thi una mica més, David, que tu en saps, ja ho has demostrat altres vegades, carai!”

Quina llàstima!


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  juliol 2015
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « juny   ag. »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728293031  
  Categories
  Entra/surt
  Visites