Los pazos de Ulloa

abril 12th, 2015

Em van regalar un e-reader pels Reis. Com la majoria d’addictes a la lectura, em resistia a tenir una d’aquestes andròmines, perquè passar pàgines amb les mans m’encanta. Poder anar endavant i endarrere, per fer memòria, buscant com es diu un personatge, o d’on ha sortit… O quan el llibre t’agrada molt, poder rellegir algun paràgraf, com em va pasar amb el de la Marta Rojals, que em vaig rellegir un tros 3 o 4 vegades de tant com em feia riure.
Però cert que m’encanta llegir al llit, i que hi ha llibres que pesen molt i costa trobar la positura per fer-ho molta estona. Cert que la meva vista és cada vegada pitjor, i hi ha llibres espessos, escrits per als qui encara no tenen l’edat de la vista cansada. El problema de l’espai a casa l’havia solucionat demanant els llibres en préstec a la biblioteca.
Total, que sentint meravelles de qui s’han passat a l’e-reader, en vaig demanar un per reis. He de reconèixer que és mooooolt més còmode per llegir, i més pràctic. Trobo a faltar passar pàgines, però a tot s’acostuma un. I no penso deixar de comprar-ne per Sant Jordi.
Anant al gra, que me n’he anat per les branques, que m’he llegit el clàssic Los Pazos de Ulloa, que era un e-book que em venia de franc amb l’e-reader. Em feia mandra, però vaig pensar, tots aquests clàssics que vas estudiar a l’EGB i BUP, que els tens de franc, per què no? Són considerats grans escriptors i escriptores de la Literatura castellana. Doncs endavant!
He de dir que em va enganxar, el llibre. Què bé que escrivia l’Emilia Pardo Bazan, ole i ole. El seu estil és el de l’època, una mica recarregat i molt descriptiu, però realment unes molt bones descripcions, de manera que et fas a la idea de cada camí recorregut pel protagonista, cada estança de la casa, cada personatge de Los Pazos.
He quedat ben admirada. M’he animat a llegir-ne més, i us convido a que ho feu vosaltres, perquè val la pena, davant de tanta lectura fácil com es ven avui en dia.
Un Best-seller no es pot comparar a un clàssic, cada dia n’estic més convençuda.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  abril 2015
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « març   maig »
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
  Categories
  Entra/surt
  Visites