Ritos de muerte, d’Alicia Gimenez Bartlett

febrer 17th, 2015

No puc ser massa objectiva. M’encanta el personatge de la Petra Delicado. Me’l va recomanar una bona amiga de la que ja he parlat altres vegades, perquè sempre em recomana bons llibres.

He llegit uns quants llibres de la sèrie, perquè no segueixen un ordre específic, cadascun són novel.les independents, amb alguns personatges en comú. La inspectora Petra Delicado i el seu company, el sub-inspector Fermín Garzon, es dediquen a investigar i a intentar resoldre assassinats, al mateix temps que filosofen de la vida i intenten recomposar la seva. Cert que ha de ser difícil portar una vida “normal” quan no deixes de veure crims i et relaciones amb gent que els comet, o que, si més no, treballa al marge de la llei.

Els diàlegs entre la Petra i el Fermin són addictius per a mi. Em treuen un somriure, i sovint una rialla, per les diferents maneres que tenen d’entendre la vida. Són, per començar, home i dona, i amb això ja n’hi ha prou per actuar de manera totalment oposada. Però a la vegada, ella és una advocada culta i sembla que de bona família. Ell ve de Salamanca, vidu xapat a l’antiga que ha ascendit des de baix de tot. Ella cera la solitud a la seva vida privada, després de dos matrimonis enrera. Ell se sent molt sol i busca estar amb gent.

Ritos de Muerte és el primer llibre. La Petra i el Fermin es coneixen i comencen a treballar junts. Per ella és el primer cas, mai abans havia vist un cadàver. Ell no està acostumat a que el mani una dona, i els costa adaptar-se l’un a l’altre. Però la duresa de les investigacions, la premsa que se’ls tira a sobre, fan que uneixin esforços i vagin confiant l’un en l’altre, fins al punt de respectar-se, entendre’s, i finalment, fer-se amics.
En aquests llibres, el cas en si no importa tant com ells dos. Tot i que potser l’autora em renyaria, el relat és de  novel.la negra.

Val la pena conèixer-los. Us animo a llegir qualsevol dels llibres.  Aquest, però, és el primer, que us servirá com a presentació dels personatges.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  febrer 2015
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « gen.   març »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  232425262728  
  Categories
  Entra/surt
  Visites