Nido Vacío (Alicia Giménez Bartlett)

desembre 7th, 2014

L’he acabat de llegar avui. Ja n’he llegit uns quants, de llibres d’aquesta sèrie, en la que la protagonista és la inspectora de policia Petra Delicado. Es veu que en van fer una sèrie de TV amb Ana Belén interpretant a la protagonista. Jo ho recordo, però no en vaig veure cap episodi.

Què us en puc dir? Aquesta sèrie de llibres me la va recomanar una ex-companya de feina, lectora impenitent, consumada i addicta. Ara que està jubilada, segur que encara llegeix més. La veritat és que totes les seves recomanacions sempre han estat excel.lents. No ha fallat mai. I en aquests llibres de la Giménez Bartlett tampoc (m’encanta aquest cognom, hehehe).

Llegir qualsevol novel.la de la Petra Delicado té la combinació ideal de novel.la de detectius, humor intel.ligent i, no puc de deixar de dir-ho, femení (que és l’humor que m’agrada), i anàlisi de la duresa de la vida dels policies encarregats de resoldre casos impossibles.

En aquesta en concret, Nido Vacio, cada policia es fa entranyable , amb totes les seves imperfeccions, defectes, virtuts i esforços per tal de que el més dur al que s’han d’enfrontar cada dia, el costat més animal de l’espècie humana, els passi per sobre i quan arribin a casa puguin portar una vida normal. Busquen tenir una persona al costat que sigui aliena a l’horrror que no poden evitar copsar. Amics, fills i parelles que els reben amb els braços oberts per confortar-los.

A més, els diàlegs entre la inspectora Petra i el seu company Garzon són divertidíssims; sempre he tancat el llibre amb un somriure, després d’haver-ne llegit unes quantes pàgines.

Us els recomano. Són una font de pau per al meu cap atabalat. Em tornen el bon humor.

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  desembre 2014
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « nov.   gen. »
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
  Categories
  Entra/surt
  Visites