Desig de xocolata (Care Santos)

juliol 19th, 2014

Ja fa temps que m’agrada la Care Santos. És de Mataró, d’on sóc jo, i vam fer l’EGB a la mateixa escola, tot i que ella és una mica més jove que jo.

Tot i que sabia que era escriptora, no la vaig començar a llegir fins fa un parell d’anys. No és que no m’interessés, però hi ha tants llibres, i tants escriptors, que mai dono l’abast per tots. Fins que un dia en Pep va venir amb un llibre d’ella, que no li havia costat ni un euro, d’aquests que les biblioteques intercanvien o donen ja per fer lloc a d’altres llibres: “Trigal con cuervos”. Ens va agradar molt a ambdós. Així que l’any passat ja va caure per Sant Jordi “L’aire que respires”. I aquest any, “Desig de xocolata”. He anat repetint autora perquè, sincerament, m’agrada mooooolt com escriu la Care.

Desig de xocolata et porta a través del temps, en històries diferents. Comença per una història actual, i n’explica 2 més, cada vegada retrocedint més en el temps. Totes tenen en comú la passió per la xocolata i, concretament, una xocolatera, que va passant per les mans de totes les protagonistes de les diferents narracions de la Care.

Per començar, vaig haver de buscar què nassos era una “xocolatera”, que ni sabia que existien, aquests objectes. A casa meva, de tota la vida, la meva àvia feia la xocolata amb llet, no amb aigua, que és molt més bona, deia ella, però la xocolata ja la comprava en pols. Per mi era la millor xocolata del món, ben espessa, i li sucàvem melindros, o trossos de coca, i quan ja no en quedava, pa torrat, que resistia més i no es trencava.

Però tornant al llibre, les protagonistes són dones valentes, que no s’encongeixen davant de res, decidides a fer la seva i a lluitar pel que creuen. La Care sempre posa una mica de misteri a tot el que explica, i també, en més o menys quantitat, culleradetes de sexe. Una cosa i altra fa que t’enganxis a tot el que escriu. Ho va fer a “L’aire que respires”, i també a “Desig de xocolata”.

Ja he dit prou coses. Només espero que us agradi tant com a mi. Ah, i és clar, a part de saber contar bones històries, ho  fa de meravella, amb un llenguatge planer i divertit.

 

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  juliol 2014
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  28293031  
  Categories
  Entra/surt
  Visites