“El lobo de Wall Street” o com ser tot el que no voldríem que fossin els nostres fills

juny 15th, 2014

Molt bé pel DiCaprio. Ho fa molt bé, a la pel.li, i els secundaris també. Li sobra una hora, com a la majoria de pel.lícules de l’Scorsese. La veritat, no puc dir que m’agradés.

Fa mesos que em queixo de la manca de valors de la gent jove, de com els valors creixien, a la meva época, com una cosa força natural. Sí que els vèiem a casa, però ara veig bones famílies  amb fills que creixen amb pocs valors, inclosos els meus. Em veig impotent per inculcar-los, perquè tot el que envolta als nostres fills els està dient “agafa el que puguis, salva el teu cul, pensa només en tu, llei del mínim esforç”… em fa molta ràbia perquè mai he estat així, jo. Què he fet malament? Segurament donar-los les coses amb facilitat, que no els falti mai res, que no aprenguin el valor de les coses… Sobreprotegir-los, resumint.

Tornant a la pel.li, mentre l’anava veient anava sentint-me fastiguejada, de veure tota una empresa sencera dedicada a estafar a la gent, a riure-se’n, a sentir-se poderosos pel fet de guanyar amb la pèrdua dels estalvis de gent modesta… em va recordar tot el merder de les preferents, tot i que sóc conscient de que en el cas de les preferents molt dels qui les van vendre no eren tant conscients de l’estafa. Però els caps d’aquestes entitats sí que n’eren, i són tan fastigosos i hipòcrites com per no sentir cap remordiment per haver-ho fet.

Tornant a la pel.li (una vegada més),  tot el vici, snobisme i luxe innecessari del que s’envolten. Cada petita estafa acompanyada de ratlles i ratlles de coca, de sexe deslleial, del que fereix famílies i denigra a les dones. Per molt que el protagonista rep el que es mereix, i es destrossa la vida, com era d’esperar, la sensació de “no vull conèixer a ningú com ell, no vull que formin part de la meva vida, no vull que ningú de la meva família sigui ni un 0.001% com el que representa el llop de Wall Street”; la sensació de no tornaria a veure la pel.lícula, perquè odio tot el que representa.

Aquest és el sentiment que em va deixar.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  juny 2014
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « maig   jul. »
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  30  
  Categories
  Entra/surt
  Visites