Cap de setmana preciós: esport, sol, TEATRE, tapes, passeig…. (L’ORFE DEL CLAN DELS ZHAO)

maig 11th, 2014

Aquest cap de semana està essent relaxant per la meva ment. En Pep i jo estem sense nens, cosa que tant agraeixo cada 2 setmanes, ja ho sabeu.

Ahir vaig anar al gim pel matí,  a una classe de les que més m’agraden, TBC. Tot i que no la va fer la monitora que més m’agrada, necessitava gaudir patint, que dic jo. A la sortida, m’esperava en Pep per anar-nos-en a la platja. Semblava que el sol s’anava amagant, i que hauríem de sortir pitant perquè no ens enganxés la pluja, però caram, el sol va anar fent-se fort i em va donar 90 minuts de vitamina D i relax preciosos. És un mes ideal, el sol escalfa però no agobia, t’acarona, tebi però ferm. També ho necessitava.

Per la tarda-vespre al teatre a Barcelona. Tapetes a la Rambla del Raval, abans d’entrar, eren més de 2 hores d’obra sense descans. I l’obra esperada. Jo gaudeixo molt del teatre, tenir en directe als actors et fa valorar molt més l’esforç de la seva feina. En el teatre no hi ha possibilitat de repetir l’escena, d’un ai que m’he equivocat. Hi anem poc, al teatre, perquè és car, però també és cert que la crisi ha fet abaixar-ne els preus, fins i tot optar a propostes de pagament al teu gust. En resum, que vam anar al Romea a veure “L’orfe del clan dels Zhao”. Em feia molta ill.lusió veure al Julio Manrique actuant. L’any passat vaig deixar escapar bones oportunitats de fer-ho…

No em va decebre. Les critiques de l’obra eren bones. I he de dir que merescudes.  Que bé que ho van fer, els actors. Què bé que ho va pensar, el director! No tinc paraules. Tot el que escrigui no li farà justícia.

L’escenari situat al bell mig del teatre, de manera que hi havia seients voltant tot l’escenari. Jo estaba en un amfiteatre, vistes immillorables en moments crucials de l’obra. Una tragedia xinesa, on tot són valors orientals: honor, bondat retorna bondat, la traïció el pitjor dels pecats, i on tothom s’estima més morir que trair aquest honor. Sí, res a veure amb el nostre món d’ara. El director ens fa sentir cada mort, cada daga clavada, cada crit dels actors. Música en directe, gongs, guitarres i instruments xinesos. Cançons en català. I un Julio Manrique perfecte, ple de tots els valors que voldria que aprenguessin els nostres fills. Moments en què llums projectades al terra de l’escena reflexen lletrs xineses, el pas del temps mentre ens canten i ens evoquen tota la historia del Clan dels Zhao. Per mi, un dels millors moments de l’obra: Quan en Julio Manrique, sense paraules, li explica a l’únic membre que ell ha fet que sobrevisqui del clan, tota la seva història, un noi de 20 anys que no sap que és l’únic representant de la seva nissaga, perquè si ho hagués sabut l’haguessin matat. En Julio Manrique el va criar com a un fill sacrificant al seu propi fill a canvi. L’escena en què li ho explica ens va posar la pell de gallina a tots.

No us poc dir que l’aneu a veure perquè aquest cap de semana era el darrer que la representaven, però no podia deixar d’explicar-vos com em va omplir, veure-la. Un plaer per als sentits, per a la ment i per al cor


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  maig 2014
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « abr.   juny »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
  Categories
  Entra/surt
  Visites