Educar la intel.ligència emocional i social dels adolescents, segona sessió

març 11th, 2014

emociones

En una mica més d’una hora comença la tercera sessió del taller i encara no us he explicat la segona. Vaig una mica malament de temps, aquests dies…

La Juani va reprendre el tema de les emocions bàsiques, explicant que quan l’emoció s’allarga una mica més en el temps, passa a ser un sentiment. I quan el período és molt llarg, podem parlar d’estat d’ànim.

Vam passar d’emocions bàsiques a molts sentiments relacionats amb elles: amor, enamorament, ansietat, nerviosisme, fòbies, odi, rancúnia, melangia, tristesa, etc etc etc. Tants matissos hi ha per parlar. Tots hem passat en algun moment per alguna d’aquestes emocions, i se’ns han fet sentiment, i se’ns han acabat fent estat d’ànim. El fet d’anar-les llistant, descrivint, fa que hi pensis, i també que pensis per quines han passat els teus fills, i per quines passaran…

La Juani ens va posar en grups de 5 i ens va donar paperets amb emocions. Cadascú de nosaltres havíem d’explicar una situació recent en què ens haguéssim sentit com deia el paper: alegria, nerviosisme, il.lusió…

I com a deures, havíem d’esbrinar si els nostres fills saben explicar com es senten quan tenen emocions diferents. Jo vaig decidir buscar un moment en que la meva filla i jo estiguéssim tranquil.les per xerrar amb ella una mica. En lloc de preguntar-li directament, com que ella sap que estic fent aquest taller, i li encanta que hi vagi, vam estar respassant tots els sentiments i emocions que la Juani ens havia descrit (els tenia en una llista), i que em digués algun moment en què s’havia sentit així. La confessió més íntima que vaig aconseguir va ser el mal que li va fer una amiga en fer una festa d’aniversari d’amagat i no convidar-la. Sabia que li havia fet mal, però sentir-ho tan seriosament i sincera em va agradar, pel vincle d’intimitat que es va crear durant uns instants. La vaig abraçar molt fort, i tot i que ja li ha passat, i ha refet la relació amb la seva amiga, es va sentir reconfortada, crec.

S’està fent gran, però encara és la meva nena. Oi que m’enteneu?

 

 

 

 

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  març 2014
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « febr.   abr. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
  Categories
  Entra/surt
  Visites