Educar la intel.ligència emocional i social dels adolescents

març 1st, 2014

inteligencia emocional

He començat un taller de 5 sessions de durada per educar a casa la intel.ligència emocional i social dels fills adolescents.

Ens el fa la Juani Mesa, una psicóloga que sovint fa xerrades a les escoles, allà on la demanen perquè té molt èxit. Visiteu la seva página web, té coses interessants.

Només he fet una sessió. Per ser la primera, la Juani ja ens va avisar que parlaria més ella i els exercicis eren més aviat individuals, A les properes sessions haurem de posar en comú i compartir més coses.

Ens va parlar de les diferents clases d’intel.ligència: la lògico-matemática, que és la que més es potencia a l’escola, la verbal-lingüística, l’espacial, la naturalista,  la musical, la del  moviment, la intrapersonal, la interpersonal. I per últim, les intel.ligències emocional i social dels adolescents, que són les que treballarem.

Ens va fer reflexionar sobre les que pensàvem que tenen els nostres fills, i si les estàvem potenciant. També ens va parlar de les emocions bàsiques: alegria, afecte, tristesa, enuig… Les portem als nostres gens i una part les passem genèticament als nostres fills. Quines tenim nosaltres? I els nostres fills?

Van ser exercicis senzills però que et feien pensar força en coses que, de vegades, tens al davant i no veus. Les coses que no podràs canviar i les que podràs potenciar o millorar. Vaig descobrir que el fill d’en Pep ja té força intel.ligència social, però no en té gaire, per no dir gens, d’emocional. En canvi, la meva filla, d’intel.ligència social, zero patatero, però té una mica més d’empatia amb la gent, sap reflexionar i meditar. Haurem de treballar aquestes coses, a veure tot el que puc aprendre.

I el que també em va resultar interessant és que tot m’ho puc aplicar a mi mateixa, també, i a les meves relacions amb els que m’envolten, familia, amics i companys. Sembla mentida, que a hores d’ara, encara hagi d’estar aprenent coses de mi mateixa, a sobreviure, a saber cap on he d’anar. Però és així, sincerament. Encara estic una mica despistada, i ja aniria essent hora de trobar-me, no creieu?

Us aniré explicant.

 

 

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  març 2014
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
  « febr.   abr. »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
  Categories
  Entra/surt
  Visites