Blue Jasmine

novembre 25th, 2013

He agafat el meu primer refredat com a aturada. Em sembla que me l’ha enganxat el meu fill, a qui m’encanta petonejar, m’aprofito de que encara es deixa. La setmana passada ell estava força refredat, i aquest cap de setmana m’he començat a trobar malament jo. Què hi farem! Fer llit, que és el millor quan un està refredat.

Aquest cap de setmana vaig anar a veure la darrera pel.lícula del Woody Allen, Blue Jasmine. Feia mooooolt de temps que no n’anava a veure cap, d’ell. Vicky Cristina Barcelona va ser l’última que vaig anar a veure d’aquest director. El motiu és que vaig poc al cinema, o si ho faig, vaig a veure pel.lícules en 3D, d’acció, amb els meus fills o amb la meva parella. Anar al cinema s’ha posat tan car que si no és per veure pel.lícules que a casa no pots reproduir pels seus efectes especials, la meva parella no vol gastar-s’hi els diners. En part, té raó, que és car. Només ara algunes sales están baixant preus, fent ofertes perquè estigui a l’abast de tothom.

Recordo els temps en que jo hi anava cada setmana, al cinema. Tant se me’n donava, anar-hi sola. Si feien alguna pel.lícula que a mi em feia gràcia veure però ningú de casa o cap amic em volia acompanyar, hi anava sola, entre setmana. M’encantava enfonsar-me a la butaca i deixar-me portar pel que m’explicaven. També em resultava més barat, i tenia cinemes dins de la ciutat. No em calia anar a un centre comercial per anar al cinema, que és el que em passa ara. Deu minutets a peu i ja hi era.

Em va agradar Blue Jasmine. En Woody Allen sap fer uns retrats de la gent sublims. En cinema, no és tan fácil. Ens decantem per efectes especials, històries trepidants, acció a punta pala. Però explicar en una pel.lícula els trets de carácter d’una persona no és fácil, i en Woody Allen ho sap fer de la forma més natural, encara que el personatge sigui odiós, o estrafolari, o molt especial.

Potser perquè a mi sempre m’ha agradat observar el comportament de la gent, deduir com actuaran per com pensen o per com han actuat en ocasions anteriors. intentar explicar el per què de les seves decisions, em captiva veure com el director desenvolupa els seus personatges en una pel.lícula. En vaig sortir encantada, tot i que segurament veure-la en versió original hagués estat molt millor. El doblatge al castellà d’alguns personatges de classe obrera baixa no el vaig trobar massa encertat.

Us la recomano!

 

 

 

 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name

Email

Lloc web

Speak your mind

  Històric
  novembre 2013
  dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
      des. »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  252627282930  
  Categories
  Entra/surt
  Visites