EL PAÓ REIAL I ELS SEUS ADMIRADORS

0

Posted by marta24 | Posted in FAULES | Posted on 01-06-2016

 

 

milo winter

                                                            Il.lustració: Miló Winter

 

 

El paó reial, amb la cua desplegada, orgullós en una magnífica estampa de prats verds, d’aigües lluents i d’arbusts, semblava fer-se lloc al seu voltant, sota els raigs de sol, una pluja de cristalls, una rosada de maragdes, de safirs i or.

El rodejava un nombrós cercle d’admiradors extasiats, i ell gaudia de debò.

Però se li va ocórrer a un dels que eren allí  dir en veu alta que el faisà daurat també era molt bonic. Per cert, no li treia cap mèrit al paó reial, i ell en canvi es va quedar tan trist, gairebé com si li haguessin dit que era lleig.

 

Moralina:

 

Hi ha molts paons, que no sempre són reials, i que pensen que el mèrit dels altres minimitza el d’ells.

 

 

 

Autor: Godofredo Daireaux

Write a comment