ELS LLADRES I L’ASE

0

Posted by marta24 | Posted in FAULES | Posted on 01-07-2015

burro3

 

Dos homes que havien robat un ase, no es posaven d’acord amb el destí que li donarien a l’animal. Un el volia vendre immediatament per gaudir dels diners i l’altre el volia fer servir per carregar la mercaderia que robarien posteriorment.

 

No arribaven a un acord i la discussió cada vegada es va tornar més violenta, fins que en un determinat moment varen arribar a les mans. Mentre els dos rodaven pel terra en plena lluita, va passar pel lloc un tercer lladre, que per curiositat es va acostar a escoltar la baralla i va veure l’escena.

 

A aquest se li va ocórrer, que podia treure partit de la situació, aprofitant que els altres dos lladres, no se’n donaven conte del que passava al seu voltant, perquè  estaven concentrats en la baralla, llavors, va agafar l’ase i va marxar.

 

Moralina: Has de saber que el béns, mal obtinguts de la mateixa manera es perden.

 

 

Autor:  La Fontaine

Write a comment