cnt- ait marinaalta

[email protected] //Apartat de correus 159, 03720 BENISSA
cnt- ait marinaalta

CONGRÉS DE RE-ESTRUCTURACIÓ DE CNT-AIT

 

Comunicat del Congrés de la CNT-AIT a tots els treballadors i lluitadors

A tots els anarcosindicalistes i simpatitzants.

Des de diversos sindicats de la CNT-AIT que van marxar de l’ara anomenada “CNT”, al costat d’altres que segueixen en ella però mantenen una postura crítica, així com molts que van ser expulsats o purgats per les seves denúncies d’irregularitats comeses, ens hem reunit a Villalonga del 13 al 16 d’abril de 2017, al Congrés de Reestructuració de l’organització anarcosindicalista. Volem comunicar a l’opinió pública en general els motius i resolucions del nostre Congrés i realitzar una crida per unir-se a la nostra organització per potenciar l’anarcosindicalisme revolucionari, antiautoritari i emancipador.

Motivacions: En els últims anys el que ara s’anomena “CNT” ha anat patint una deriva ideològica en tots els sentits, sofrint amb això una sèrie de situacions escandaloses, on s’ha fet freqüent l’absència d’assemblees, la ruptura del pacte confederal i del federalisme, la manca de solidaritat, la inexistència d’transparencia (1), decisions ejecutivistes dels comitès, compra de vots, falsificacions d’acords, comitès que veten a sindicats o propostes d’aquests, centralisme (2) i fins agressions. Aquesta deriva ha produït una evident debilitat en tal CNT que qualsevol pot comprovar: necessitat de remunerats per absència de militants, incapacitat de publicar el periòdic CNT, reducció del nombre de sindicats a la confederació … Però sobretot, ha provocat un fet greu que és l’expulsió de la CNT per l’AIT, la nostra Internacional que estableix l’anarcosindicalisme pel món, per les nombrosíssimes irregularitats que ha comès la seva secció espanyola, la “CNT”, entre elles la de no cotizar (3), com estableix els estatuts, així com fomentar una internacional paral•lela, per l’únic motiu de no aconseguir imposar els seus acords en els congressos de la AIT (4).

El Congrés de Reestructuració: Per tot això ens hem reunit per estructurar tota la dispersió existent entre els nombrosos sindicats anarcosindicalistes que hi ha a la geografia espanyola, per afirmar l’anarcosindicalisme i els valors que l’han inspirat, especialment l’acció directa i la participació front al parlamentarisme i el representativismo burgès que s’estan injectant en organitzacions suposadament revolucionàries, inclosa l’autodenominada “CNT”.

Per això hem pres els següents acords:

– Dotar-nos d’uns nous estatuts nets d’articles que han donat peu, o puguin donar, a pràctiques autoritàries, estructures verticalistes i comitès ejecutivistes. En canvi, es fomenta el consens entre sindicats, una potenciació dels recursos per als organismes locals i una major autonomia enfront dels comitès, que queden reduïts a autèntics òrgans de gestió que es limiten a la simple coordinació.

– L’adhesió a l’AIT de la CNT, sent aquesta la seva secció espanyola, posant fi a la situació irregular que ha promogut el comitè de la “CNT” no reestructurada, i contribuint a la promoció de l’internacionalisme que és tan necessari per a l’oposició de un món globalitzat pel capitalisme, qüestió que caracteritza el veritable anarcosindicalisme, i no aquest colonialisme d’una “CNT” impositiva i irracional.

– Ens considerem com la continuïtat de la CNT creada el 1910, l’anarcosindicalista i històrica.

– Una crida a tots els anarcosindicalistes de la geografia espanyola per reprendre el ressorgir de l’anarcosindicalisme i posar-lo al lloc que li correspon: ser una referència emancipadora i alliberadora de la classe obrera a tot el món.

Des Villalonga, una salutació llibertària, solidària i internacionalista a totes les persones, grups i organitzacions que aspiren a la llibertat.

(1). Tal absència, per exemple, va promoure el robatori de 20.000 euros de la tresoreria de la CNT per part del secretari general amb seu a Valladolid, descobert per un enfrontament dins dels comitès autoritaris de la CNT no-reestructurada i no per la tramitació dels documents originals tal com passava abans de 2012.

(2). Per exemple: El diari CNT no es nomena pels sindicats o els plens de regionals, sinó pel Comitè Confederal, des del XI Congrés reformista de Saragossa.

(3). Resulta paradoxal, perquè molts sindicats purgats o expulsats ho han estat per no cotitzar a la CNT, encara existint motius de causa major per a això, mentre que no es cotitza a l’AIT perquè calia pagar un Gabinet Jurídic de “amiguets” el cost era vuit vegades superior al que es devia cotitzar a l’AIT, abandonant l’ús anterior d’ advocades que es buscaven per casos concrets. Tal Gabinet absorbeix tots els recursos destinats a l’ajuda i lluita per la població presa que col•labora amb CNT-AIT d’alguna manera.

(4). Aquesta decisió ha estat realitzada pels comitès de la CNT sense cap acord dels sindicats ni de Congrés. L’eixida de l’AIT ni tan sols es proposà a l’XIé Congrés de la denominada “CNT”.

 

Leave a Reply