5enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

 

El cap de setmana del 16 al 18 de gener el CESUB va organitzar les 5enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats.

 El programa d’actes es va encetar el divendres a dos quarts de vuit del vespre amb la taula rodona sobre les fosses comunes al Massís d’Ordal, conduïda per Josep Mata (President del CESUB), Ramon Arnabat (President del IEP) i Núria Armentano (arqueòloga). Jaume Arnella va concloure la vetllada amb cançons del seu nou disc, Les Sabates d’En Jaume, treball en què aporta la música als poemes de Josep Gual Lloberes.

El dissabte al matí es va dur a terme l’acte d’homenatge als combatents caiguts a les muntanyes d’Ordal. En un ambient íntim, es va fer la lectura d’alguns poemes al costat de la bandera Republicana, tot recordant la vida d’aquells soldats que durant molt de temps van quedar oblidats a la serra després de caure en combat el gener de 1939. A la tarda, a l’Ateneu Ordalenc, en Ramon Valls Bausa ens va apropar a la realitat més propera de la Guerra Civil a través del seu llibre Un río, dos márgenes.

El diumenge al migdia, a les antigues escoles del Pago es va dur a terme la inauguració del Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona. L’acte va ser vestit amb les intervencions de Josep Mata (President del CESUB), Ramon Arnabat (President del IEP), Pere Pons (Alcalde de Subirats) i Miquel Puig (Director General de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat); i amenitzat amb l’actuació de Jhonny Rodon (veu i guitarra).

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 5enes Jornades de Recuperació de la Memòria Històrica de Subirats

  1. Retroenllaç: El Regiment Pirinenc a l’Ordal. Recreació i Patrimoni s’abracen. – Regiment Pirinenc N1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *