Espantaocells

alimentació, andorra  Tagged No Comments »

Amb els pèsols negres i quadrats ja nascuts, ens ha fet gràcia que algú els hi fes companyia, i amb quatre llistons, una carabassa i un pim-pam, vet aquí que ja tenim un nou veí.

Nevades a l’abril

andorra, primavera  Tagged , , No Comments »

Bé, què voleu que us digui que m’ha empitat aquesta nevada? doncs sí, del tot, però (sempre hi ha un però a la meva vida) estem en temps de sequera, i la saó que donarà aquesta neu a la terra, COMPENSA, pel que benvinguda NEVADA!!

Qui no sé si se n’alegrarà són les pomeres que estaven ben tanyades!

entre neu i boira…

Pomera a punt de florir

En TRO

A treballar!

alimentació, andorra, ecològic, hort  Tagged , No Comments »

Després de 5 anys sense entrecavar-se o passar-hi el motocultor, aquest any he decidit que toca, i per què? doncs perquè havia arribat un moment que estava massa ocupat per herbes i n’havia perdut el control (es pot desitjar tenir el control de les herbes que plantes i de les que no?… això és debat per un altre dia:-) ).  Un cop entrecavat, he tornat a fer les parcel·lacions, i avui ja hi he sembrat pèsol verd (el pèsol negre ja el tenim sembrat en un altre hort) i cobert amb palla d’herba.

Tot i així, només he entrecavat les franges que aniran plantades; els passadissos, els he deixat amb l’herba, i d’aquí uns anys valoraré si a la propera entrecavada cal passar-hi per tota la feina. Aquest any, amb aquestes temperatures, ja tenim la sàlvia i l’hisop tanyant, quina diferència amb l’any passat!!

Hisop rebrotant

Sàlvia rebrotant

Hort

Fira d’Andorra 2018

andorra, fira  Tagged , , No Comments »

Ja tenim una altra Fira al sac!!

Gràcies a tots/es!!

Companys de FIRA

Segona collita de patates

alimentació, andorra, cuina, ecològic, Km0, trumfes  Tagged , , No Comments »

Hola!! Estem collint encara els fesols del ronyonet, de la Ligúria i els rossos, tot i que la majoria ja estan a l’assecador, acabant-se d’assecar i a punt per a ésser batuts i triats, i ara, aprofitant que tenim l’anticicló al damunt, la nostra prioritat és collir les patates tardanes que vam sembrar a l’estiu!!

Collint patates tardanes

Estiu alpí

alimentació, andorra, ecològic  Tagged , No Comments »

I que bonic que tenim els prats i camps… verds, molt verds… i quantes adventícies entre les tomaqueres, fesols, pebroteres… com sempre no plou a gust de tothom!!

Aquests dies estem collint les primeres patates i les carabasses (en aquest cas, després de la pedregada que vam tenir al juliol, i que van deixar les carabasseres ben plomades, hem decidit collir el que ja tenim per si de cas, que aquests propers dies es preveuen fortes tempestes).

collint les primeres carabasses

Primavera a tope

alimentació, andorra, cuina, gallines, hort, Km0  Tagged , , , , , No Comments »

Sembla que hem deixat enrere les pluges i el país ens ha quedat ben assaonat. Que bé!!

Mireu quins pèsols negres, i com creixen les cebes. Les patateres estan precioses i ja preparem la terra per a fer la segona sembra, i les tomaqueres, es van arrelant. I les gallines són d’allò més felices esgarrapant els marges!

Gallines i gall escarxofats prenent la fresca

Gallines pasturant

Pèsols negres

Faveres

Preparant parcel.la per a les trumfes

Primavera alpina

alimentació, andorra  Tagged , , No Comments »

Renoi, com m’agrada veure com plou i com n’és de verd el paisatge aquesta primavera. Fa goig de veure els prats!! però és clar, l’hort va molt endarrerit, i si sumem que estem a alta muntanya, no serà un bon any per a les tomaqueres i fesols. Tot just aquest cap de setmana hem pogut posar les tomaqueres a la terra.  Les cebes demanen una mica de sol, però tot i així estan creixent molt boniques i qui sí que està ben feliç és la mata de pesolera.

Cebes de figueres

Tomaqueres a la terra

Ous de pasqua

manualitats  Tagged No Comments »

Això sí que és reutilització: recollim els ous de les nostres gallinetes (i oques!!), els buidem, els decorem i, ….per una banda tenim els ingredients per a fer una boníssima mona i per l’altra tenim els ous ben pintats a punt per ser amagats. La combinació perfecte per passar un dia amb els més petits de casa d’allò més entretinguts i divertits!!

Visca la primavera!!

Foradem l’ou pels dos extrems.

Buidem els ous

Acabant de buidar tot l’ou.

I a decorar-los!!

Ja tenim una bona colla d’ous de Pasqua.

Produim poc però amb tolerància 0 amb els pesticides

alimentació, ecològic  Tagged No Comments »

Produir, produir, produir, menjar, llençar,…tot plegat per què? què ens aporta? La terra ens dóna vida i l’agricultura convencional la lleva. Per què permetem que es valori la quantitat (les subvencions agrícoles van en funció de les tones que produïm) i no la qualitat? Preguntes recorrents que només tenen resposta quan llegeixes articles com aquest:

http://elmon.cat/monplaneta/actualitat/pesticides-podrien-mes-perillosos-del-que-pensem

La clau és produir amb respecte per l’entorn, per aquesta terra que ens sosté, per aquesta aigua que ens hidrata i fer tanta pedagogia com podem per fer entendre que els costos de produir molt també té costos per a la nostra salut i la dels nostres fills, costos econòmics i emocionals.

Endavant, no ens desanimem si veiem que ens costa tirar endavant!!

salut


© 2019 Can Sona.
WordPress Theme & Icons by N.Design Studio.   Hosted by BlogsCat
Entries RSS Comments RSS Entra