Actualitzem BlogsCat a la versió 4.0 amb moltes novetats!
5 setembre 2014
Comunicat de BlogsCat: 19 de juliol 2017
19 juliol 2017
Mostra tot

Manifest de nova etapa

Portada manifest ideològic

Vam néixer amb l’objectiu de fomentar la creació de blogs i webs en català, tot per ajudar a que la nostra llengua creixi i prosperi. Hem fet tot el possible per a que sigui així, tot i haver-nos trobat amb mil i un entrebancs.

Com a projecte independent d’una entitat sense ànim de lucre, InformatiCat, ens hem volgut abstenir de posicionar-nos en política, però veient el panorama actual no podem donar l’esquena a la nostra ideologia i a tot el moviment d’un poble. Així que avui i de forma pública, declarem que BlogsCat sempre ha estat posicionat a favor de la independència de Catalunya i així ho farem notar a partir d’ara.

Portem més de 2 anys en funcionament i ens hem trobat mil i un obstacles no només per a que el català no prosperi, sinó per a que Internet mori, gran part d’aquestes traves fomentades pel Govern Espanyol. Cànon AEDE, Llei Sinde-Wert… són algunes de les lleis creades per a que tant els blogs petits com grans acabin desapareixent amb multes i cànons que no solucionen res i obligant-nos a realitzar tràmits espectaculars per a que aquestes lleis “sense escrúpols” no afectin als blogs de BlogsCat.

Ahir es va aprovar la “Ley de Enjuiciamiento Criminal”, una llei que entre altres coses, ens obligaria a donar les claus per a que la policia pogués accedir al sistema de BlogsCat, així com cedir-los les claus de xifratge de les nostres bases de dades en el cas que investiguessin a algun bloguer que hagi comès algun “delicte a Internet” (un terme bastant ampli, per cert). Però aquesta llei també afecta al vostre proveïdor d’Internet, servei d’email, qualsevol servei d’Internet on tingueu un compte. Creiem que això és un atemptat contra la llibertat a Internet, ja que us estarien investigant sense que en tingueu coneixement.

Nosaltres sempre farem el possible per a que el català arribi molt lluny, i creiem que la millor manera seria declarant la independència de Catalunya, on cap govern extern pugui crear lleis indignes per matar i fer del català una llengua minoritària.

A partir d’ara ens posicionem com a “Plataforma de creació de blogs Independentista”, “Secessionista” o “Separatista”, com més t’agradi. Això no significa que els blogs que es creïn hagin de ser necessàriament sobre la independència de Catalunya o el dret a decidir. Creiem que la llibertat d’expressió és l’eina més important que tenim les persones i ets lliure de crear el blog sobre la temàtica que vulguis, en la llengua que vulguis i de la manera que vulguis, i sota cap criteri els bloguers rebran cap tipus de discriminació per part nostra.

Darrere BlogsCat continuarem sent els mateixos i treballarem igual o millor que ara. Hem volgut proporcionar aquest manifest per a donar a conèixer el nostre punt de vista sobre la realitat a Catalunya i Internet per a que no quedi impunitat ni oblit.

El nostre desig? Que el català arribi a ser una llengua majoritària, lliure i sense lleis opressores dins d’un estat català.

Miquel Orozco
Miquel Orozco
Cap de projecte i fundador de BlogsCat. Tot per l'Internet català, llibertat d'expressió. Els blogs com a eina per donar-te a conèixer i canviar la societat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *